הפטיטיס בי וטיפול שאולי אצתרך

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

03/10/2020 | 15:01 | מאת: תמר

ד"ר שלום, אני בת 40, 18 שנים אני יודעת שיש לי הפטיטיס בי, עד עכשיו ללא טיפול, בזמן אחרון PCR עולה ויורד וגם ALT. יש לי 2 שאלות 1. היום התרופות אנטיוראליות שיש מאפשר לי לחיות כל החיים ללא התקדמות לשחמת? 2. אם אני לא אקח תרופה כמה זמן צריך לשחמת להתפתח? אולטראסאונד , פיברוסקן וסיטי שעשיתי עכשיו תקינים

התהליך להתקדמות לשחמת הינו תהליך דינמי שתלוי במידת הדלקת , כמות הוירוס לאורך זמן ומידת הפגיעה בכל נקודת זמן בנוסף עוולה הסיכון להתפתחות של ממאירות ולכן כשיש אינדיקציה יש חשיבות לנטילת התרופות

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול