הפטיטיס B עליה בערכים - היריון ולידה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

11/11/2019 | 20:33 | מאת: שימרית

שלום, בת 32 נשאית כרונית כבר 15 שנה, בד"כ DNA נמוך בתחילת ההיריון DNA 83 חודש לפני הלידה קפץ ל -3074 עם תפקודי ואנזימי כבד תקינים, חודש אחרי הלידה (שבה גם אבדי הרבה מאוד דם) DNA קפץ ל-10661! Alt 34 ו- ast 40 ו- afp גם עלה מ- 2.5 ל-4.5. מומחה כבד אמר לחזור שוב על הבדיקות בעוד חודשיים ואם לא יהיה שיפור נתחיל טיפול. 1. קראתי שבנשאות בעת היריון ולאחר לידה הערכים יכולים לעלות , האם ההיריון טריגר לעליה לשם עליה או שהגיוני שהערכים ירדו חזרה? כל השנים הערכים היו נמוכים, חוששת להתחיל טיפול אם זה יכול בסוף לרדת מעצמו. 2. בבדיקות שלי מלפני כמה שנים HBVe ag negative, האם זה יכול להפוך לחיובי מעצמו? האם יש קשר בין ה-e לבין הדבקת היילוד? (קראתי שלרוב הדבקה ליילוד היא כאשר הערך חיובי.) 3. לפני שנתיים בבדיקת US היה לי כבד מעט שומני. במהלך ההיריון העלתי כ- 30 קג עם תזונה מאד שומנית , האם אלה יכלו להשפיע על העליה באנזימי הכבד ולאו דווקא הפטיטיס? 4. האם אני יכולה לעשות משהו שיכול לתרום להורדת אנזימי הכבד/רמת נגיף? לדוג' ירידה במשקל/אורח חיים בריא וכו' תודה מראש

קודם כל מזל טוב נתחיל שתומכת בהמלצה שקיבלת 1. אנזימי כבד יכולים לעלות בהריון 2. יש קשר לכייל הוירלי ולהדבקה העוברית 3. כן 4. כל מה שכתבת נכון ורצויעל מנת לטפל בכבד אך לא מטפל בוירוס

12/11/2019 | 07:11 | מאת: שימרית

אני מודה לך מאוד. רק שאלה אחרונה, האם HBVe ag שהיה שלילי על פני השנים יכול להפוך לחיובי בגלל עליה ב DNA (ללא הדבקה חוזרת)?

לא ברורה לי השאלה מבחינה וירולוגית

14/11/2019 | 20:56 | מאת: שימרית

ב 2014 עשו לי בדיקה והיה לי HBVe ag - NEGATIVE האם במהלך השנים האחרונות זה יכל להפוך מעצמו ל POSITIVE? לדוגמא אם כמות ה DNA עלתה האם זאת סיבה שבגללה ה hbve ag יכול להפוך מnegative ל- positive?

החשיבות במעקב והחלטה על טיפול בוירוס הינה ה DNA ולא אנטיגני הוירוס וכן התהליך האינפלמטורי והפיברוטי של הכבד על מנת למנוע התקדמות והתדרדרות מחלת ההכבד

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול