שחמת הכבד/ כבד שומני

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

28/04/2019 | 16:52 | מאת: קארין

אני לאחר טיפול בלימפומה ועם סיום הטיפולים התגלתה לי אוסטאופורוזיס והיו לי מדדי כבד לא תקינים. לאחר בדיקות במח' גסטרו התגלו דליות בוושט דרגה 1 ,כמו כן יש לי יתר לחץ פורטלי והטחול שלי בגודל 20 ס''מ. אני עם בצקות קשות ברגליים (יותר בימין). ביופסיה עדיין לא עברתי כי הטסיות שלי נמוכות, אולם בבדיקת MRI הקאודט מוגדלת ויש הצטלקויות בהיקף הכבד אולם לא הרבה. הגסטרואנטרולוגית שלי אומרת שהיא עדיין לא סגורה על שחמת או כבד שומני, למרות שהאונקו' שלי טוענת שאין ממש הבדל כי שתיהן על אותו הרצף. מתוך הלבטים הללו אני עדיין לא מטופלת תרופתית כבר קרוב לשמונה חודשים וההמלצות היחידות שקיבלתי הן תזונה,דיאטה והליכות שממש קשה לי עם הבצקות לבצע. רציתי לדעת כיצד אני יכולה לדעת בוודאות אם יש לי שחמת או כבד שומני? אני מציינת שהרקע אינו שימוש באלכוהול. ממש אודה על תשובתכם, קארין.

התוצאה הסופית של פגיעה כבדית היא שחמת, כעת הטיפול היחיד האפשרי במקרה של עודף משקל הינו אכן פעילות גופנית ודיאטה ולכן ההמלצה היא אכן חשובה ונכונה לגבי האבחנה הסופית יש צורך לעיתים בביופסיה או בסיכום ממצאי הדמייה שונים על מנת להעריך את מידת ההצטלקות

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול