הפטיטיס בי - נשאות סמויה?

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

11/10/2018 | 12:51 | מאת: רונית

שלום אני בת 40 ונשואה. לפני שנתיים בזמן הריון עשיתי בדיקה וקיבלתי תוצאה: HEPATITIS Bs Ag - Negative בתאריך 5.9.18 עשיתי בדיקה וקיבלתי תוצאה: HEPATITIS Bs Ag - Positive HBV QUANTITATIVE PCR - 2.6*10^2 עשיתי 2 בדיקות חוזרות, בתאריכים 25/9/18, 27/9/18 קיבלתי בשתיהן את התוצאה: HEPATITIS Bs Ag - Negative בתאריך 3/10/18 עשיתי בדיקות נוספות: HEPATITIS Bs Ab - 2.00 IU/L HEPATITIS Bc IgM - Negative HEPATITIS Bc Ab TOT. - Negative HEPATITIS Be Ag - Negative HEPATITIS Be Ab - Negative רופאת המשפחה שלי אומרת שהבדיקה הראשונה מקורה בטעות מעבדה. שאני לא נחשפתי מעולם לנגיף והמליצה לי להתחסן. אכן התחסנתי מנה ראשונה. אחרי החיסון רופא אחר שהתייעצתי איתו אמר שיש מצב מאד נדיר של נשאות סמויה, והמליץ על PCR נוסף. אציין שבעלי נבדק ונמצא : HEPATITIS Bs Ag – Negative. כמו כן הוא לא מחוסן. אני ובעלי לא נמצאים בשום קבוצת סיכון. למיטב ידיעתי מעולם לא קיבלתי חיסון למחלה זו. אני כבר מבולבלת ואשמח לעצתכם. האם אני נחשפתי לנגיף? האם יש נזק מהחיסון? מה הסיכון לתינוק שלי? תודה

אכן 2 הרופאים צודקים, סביר להניח שלא נחשפת ולא נדבקת והבדיקה הינה טעות, ואכן יש מצב של נשאות סמויה ולכן יש צורך לבצע HBV DNA חוזר על מנת לאשר את הטעות ולא רק ההסרולוגיה - כלומר אכן יש צורך בבדיקת DNA חוזרת ואם שלילית לסכם כטעות מעבדה התינוק שלך התחסן עם לידתו אלא אם אתם מתנגדים לחיסונים

16/10/2018 | 15:04 | מאת: רונית

חזרו תוצאות PCR Not Detected מודה לך מקרב לב על העזרה והמענה.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול