בילירובין ישיר, כבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

03/10/2018 | 10:57 | מאת: אביתר

שלום. אני בן 47. לפני שנה זיהום בבטן בשגילה שגרם לי לירידת משקל חדה ומאז הבטן טרם התייצבה ורגישה מאוד. ירדתי למשקל 50 קג על גובה 1.78 ממשקל 60 הרגיל שלי. כל בדיקות המעבדה היו תקינות. לפני 3 חודשים התחלתי קצת לעלות במשקל אבל בחודש האחרון סובל מדי יום קצת מבחילות. CT בטן לפני 3 חודשים תקין. בבדיקת מעבדה שבוצעה היום ספירת דם תקינה, כימיה תקינה, בדיקת שתן תקינה. AST ALT תקין בקצה התחתון של של הנורמה GGT ואלקליין פוספט באמצע הנורמה LDH תקין 220 קלציום ואלקטרוליטים תקינים ***יש חריגה בבילירובין הישיר. bilirubin total 1.95 mg/dl bilirubin direct 0.55 mg/dl אציין שלאורך השנים היה לי לפעמים טוטל בילירובין קצת מוגבר עד 1.5-2 ואמרו שזה ז'ילברט אבל הישיר תמיד היה נמוך עד 0.2 גם כשהטוטל היה מוגבר. 1. האם יש משמעות לבילירובין הישיר המוגבר? 2. האם זה דורש המשך בירור? 3. האם זה יכול להיות ההסבר לקצת בחילות באחרונה? תודה רבה

התשובה הכוללת לכל השאלות הינה לא ואכן ככל הנראה מדובר בגילברט

05/10/2018 | 15:54 | מאת: אביתר

תודה רבה על התשובה. שימחת אותי. רופא המשפחה שלי כמה חודשים בחול והרופא המחליף אמר לי שזה שהבילירובין ישיר עלה זה דורש בירור כי בז'ילבר הבילירובין הישיר לא עולה. והפנה אותי לעשות US בטן ( עשיתי כבר CT בטן לפני 3 חודשים... ) ולחזור על בדיקות. האם אני מבין נכון, שבזילבר גם הישיר יכול לעלות ל 0.55 מעל הנורמה? והיות וכל יתר תפקודי הכבד תקינים אז אפשר להיות שקט ואין צורך בבירורים נוספים ( אחזור על בדיקת דם עוד 4 חודשים ) האם נכון? תודה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול