השמנה קיצונית פתאומית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/10/2018 | 18:20 | מאת: תמר

בני בן 11 עלה בחצי שנה 15 קילו, הוא לא אוכל כמעט מתוקים. צימח כמו חזה וגם הטוסיק מאד גדל. במקביל הפנים שלו נהיו ממש כמו ירח עגול. ועדיין הגפיים נשארו רזות.הרופא חשד במשהו שנקרא תסמונת קושינג. בבדיקת שתן 24 שעות הקורטיזול יצא בטווח הנורמה בבדיקות דם תפקודי כבד מאד גבוהים פי 3 מהנורמה, וקריאטנין נמוך, טסטורון תקין 0.30, לימפוציטים נמוכים מהנורמה 29, אאוזינופילים גבוהים 8, גם ספירת אאוזינופילים גבוהה 1, בדיקת קריאטינין נמוך מאד 0.30, כולסטרול HDL 35 אשמח לשמוע את דעתך, האם זה שולל את החשד ? ומה משמעות הבדיקותהלא תקינות. יש לנו תור לאנדוקרינולוג רק בעוד חודשיים וההשמנה ממשיכה לעלות בקיצוניות לא פרופורציונלית אני מאד מודאגת

1) צריכים לבצע 3 איסופי שתן. בצעתם רק אחד. נא לבצע עוד שניים 2) צריך לפנות לדיאטנית עם רישום תזונה של 3 ימים כדי לחשב האם תזונתו סבירה. בהשמנה קיצונית לעיתים יש הפרעה בתפקודי כבד. יתר הבדיקות אינן קשורות לנושא זה. בלי לבדוק את הנער, לא ניתן לאמר לך מעבר לזה. יש אפשרויות נוספות, אבל בלי לבדוק אותו, לא רציני להעלות אפשרויות. אין לי שום מושג אילו עוד בדיקות בדקו לו ומה תוצאותיהן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים