כאבים לאחר ניתוח פיסורה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

29/10/2018 | 23:42 | מאת: הילה

עברתי ניתוח פיסורה לפני 4 חודשים עדיין סובלת מכאבים וצריבה במשך רוב שעות היום (בעוצמה נמוכה יותר מלפני הניתוח) הכאב מתגבר במאמץ קל (להרים את הילד בן השנתיים,לחתוך ירקות,לפתוח את הויטרינה בסלון) בבדיקה לפני יומיים אצל הפרוקטולוג המנתח אמר שאינו רואה שום פיסורה או טחורים ולא יודע ממה נובעים הכאבים המליץ לעשות פיזוטרפיה רצפת אגן (יש המלצה גם מרופאת נשים עקב צניחה קלה של שלפוחית השתן) ובירור נוסף אצל גסטרולוג לגבי קולונוסקופיה לוקחת נורמלקס על בסיס קבוע,יציאות סדירות ורכות הפיסורה נוצרה אחרי עצירות קשה שהיתה אחרי לידה קיסרית לפני שנתיים. האם יש קשר לשלפוחית השתן והכאבים ברקטום? האם אפשרי לעשות פיזוטרפיה במצבי כיום? והאם מומלץ לבצע קולונסקופיה? או שיש בדיקה אחרת שניתן לעשות אולטרסאונד אולי אודה אם תוכל להגיד לי מה עוד ניתן לבדוק או לעשות? תודה

לפי התיאור בפנייתך- את ממשיכה לסבול מכאב וצריבה. פרוקטולוג לא מצא פיסורה בבדיקה. הכאב שלך גם נגרם בזמן פעילות גופנית (מה שלא אופייני לפיסורה). ייתכן ונגרמה פגיעה עצבית. הייתי מוסיף בדיקה מנומטריה רקטלית ובדיקה לעצבי הסוגר האנאלי (EMG או בשמה החדש בדיקת NCT).

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות