האם הדמיית עמוד שדרה צווארי תקינה עקב סימפטומים נורולוגים ?

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

17/10/2021 | 20:35 | מאת: שאלה לרופא

בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: C3-C2 :בקע דיסקלי קטן מאוד מרכזי, ללא לחץ על החוט וללא הצרויות. ללא שינוי. C4-C3 :בקע דיסקלי קטן מרכזי אשר משיק אל השק ולקדמת החוט. כעת הממצא יותר משיק אל החוט אך ככל הנראה בשל השוני התנוחתי בין הבדיקות הצרות פורמינלית קלה מאוד מצד שמאל ע"י היפרטרופיה אונקוורטברלית. ללא לחץ בולט על השורש וללא שינוי. C5-C4 :בלט דיסקלי ללא הצרות ספינלית בולטת. הצרות פורמינלית מעט בולטת יותר מצד שמאל ע"י היפרטרופיה אונווקרטבלרית ללא שינוי משמעותי. C6-C5 :בקע דיסקלי סב-ארטיקולרי - פורמינלי מצד שמאל בדומה לבדיקה הקודמת. נצפה לחץ מינימלי על צידו השמאלי של החוט שכעת מעט בולט יותר- יתכן בשל השוני התנוחתי. כמו כן הצרות מתונה של מוצא הפורמינה משמאל אך לא מזוהה לחץ בולט על השור

שלום רב, נושא זה אינו בתחום הפורום. יש לפנות לרופא המטפל. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר