הגדלת שקד שלישי אצל מבוגר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

17/08/2021 | 23:13 | מאת: שירן

שלום רב, אני בת 25 ובעקבות סיטי ראש שבוצע בגלל תלונה אחרת, התגלה אצלי ממצא לוואי של הגדלת השקד השלישי(היפרפלזיה), עברתי ביופסיה מהנזופרניקס והתשובה יצאה תקינה שזה אכן רקמה תקינה של אנדואיד וזה תגובתי או משהו כזה. הרופא אמר שיש לי פשוט שקד שלישי מוגדל כמו שיש לילדים ופשוט לחיות עם זה.אך אם זאת אני קוראת באינרנט ורואה שזה דבר די נדיר ויש המלצות לנתח ולכרות את הממצא במבוגרים, שאלתי היא האם מומלץ לי להסיר את השקד השלישי מבחינת ״לא לקחת סיכון״ או שהביופסיה שוללת כל מצב מסוכן ואין צורך בניתוח, יש לציין שאיני חווה שום תופעות או תלונות בנוגע לנשימה וזה לא מפריע לי. מה עליי לעשות? האם יש סיכון בלהשאיר את ההממצא מבחינת התפתחות לממאירות בהמשך?

שלום רב, במידה הוממצא נראה לא חשוד בהסתכלות ע"י הרופא ובמידה והביופסיה אכן תקינה- ניתן לעקוב ללא ניתוח. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

18/08/2021 | 13:40 | מאת: שירן

תודה המענה המהיר, הרופא שחזרתי אליו אמר לי שאין צורך במעקבים. מה הכוונה להמשיך לעקוב? ומדוע? האם יש סיכון?

18/08/2021 | 19:14 | מאת: שירן

האם עצם זה שהאנדואיד מוגדל זה מגביר או מעלה סיכון להתפתחות של ממאירות כלשהי באיזור ? או שאם זה מוגדל זה רק הסיכון של גידול נוכחי ולא עתידי חלילה. כי ראיתי בכמה פורומים שרופאים ממליצים לעקוב אחר הממצא… גם לאחר ביופסיה, אז למה בעצם?תודה על המענה:)

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר