הקרנות וחשש מתופעות לוואי

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

13/09/2021 | 15:57 | מאת: מרינה

שלום דוקטור בעלי אובחן עם C T3N0M0 של גלוטיס .ניתן לו כימותרפיה ציספלטין ביחד עם הקרנות 70 גריי ,אחרי זה הוא עבר salvage total laryngectomy .הוא סוכם כ stage IVa T4aN0M0 glottis SCC Recurrent .עכשיו רוצים לתת לו הקרנות בגלל חשש Stomal RECURRENCE אבל מפחידים אותושזה יכול לגרום שהוא לא יוכל לאכול רציתי לשאול האם הוא חייב הקרנות תודה רבה

שלום רב. קרינה חוזרת מסוכנת יותר מהראשונית אך הגידול מסוכן יותר ולכן יש לתת אותה ע"פ המלצת האונקולוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר