בירור גוש על ידי FNA

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

01/11/2021 | 08:25 | מאת: איתן

שלום דוקטור במהלך השבועות האחרונים שמתי לב לגוש שצמח פתאום מאחורי האוזן .נשלחתי ל US ובפיענוח בפרוטיס שמאל הודגם גוש סולידי מעט היפואקואי בגודל 17 מילימטר עם זרימת דם בתוכו .יתכן שמדובר באדנומה פליאומורפית אבל נדרש FNA נעשה לי FNA ואני מחכה לתשובה יש לי 3 שאלות 1.הבנתי שזרימת הדם מחשידה לתהליך סרטני .האם הבנתי נכון ? 2.מדוע לא עושים לי MRI 3 .במידה והתוצאות יחזרו שמדובר בגוש שפיר .מה השלב הבא .האם ניקור חוזר או MRI או משהו אחר תודה רבה

שלום רב, אדנומה פלאומורפית הינה גידול שכיח ביותר בבלוטת בת האוזן (הפרוטיס) והינה שפירה. יש לה נטיה להפוך לממאירה ולגדול ולכן ההמלצה הינה לכרות אותה. ניתן להיות מבוצע כיום בחתך קטן ובסיכון אפסי לעצב הפנים. מציע להגיע ליעוץ. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר