שאלה אחרונה ד״ר תודה לך.

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

22/09/2021 | 17:50 | מאת: יוסי

אחדד את שאלתי ממש כדי שאקבל תשובה ברורה שאבין את העניין( אני פשוט ממש סקרן) וחשוב לי להבין את הדברים לעומקם. יש לי שארית שקד שלישי או שקד שלישי שפשוט מוגדל תגובתית (לאחר בירור של סיטי וביופסיה) הרופא המטפל שלי אמר לי שאיני צריך מעקבים ושום דבר נוסף. אך בהתייעצות בפורום רופא אחר אמר לי שבאמת אין צורך לעשות דבר חוץ ממעקב - כדי לוודא שאין התמרה סרטנית. מנגד אותו רופא אמר שקיומו של השקד אינו מעלה לי את הסיכון ויש לי סיכון כפי של כל אדם לפתח ממאירות באיזור, אז למה המעקב ? הרי לכל אחד יש רקמה למפתית בכמות כזו או אחרת בראש ובצוואר. והרקמה זהה לשקדי הלוע שנמצאים כמעט אצל כל אדם, אז כל אדם צריך לעקוב??? זה נשמע תמוה בעייני. אשמח שתחדד את העניין. מדוע בעינייך צריך מעקב אחרי הממצא התקין הזה ?

שלום רב, מבקש להפסיק עם השאלות ולהגיע לרופא אאג המטפל בך. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר