תסחיף ריאה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

14/06/2020 | 16:09 | מאת: יעל

שלום ילדתי לפני שבועיים בניתוח קיסרי חירום . ניסיתי שעות רבות ללדת רגיל : גז צחוק, פיטוצין ,אפידורל,אנטיביוטיקה, נוזלים. הקאתי גם במהלך הניסיון ללדת טבעי פעמיים ( מציינת כי אולי קשור לשאלתי) 6 ימים לאחר הניתוח החל לי גירוי בגרון שגורם לשיעול ותחושה קלה של קוצר נשימה. קראתי שזה יכול להיות סימן לתסחיף ריאתי מה דעתך? או שאולי מחומרי ההרדמה? אני קצת לחוצה...איזה בדיקה שוללת תסחיף ריאה? האם יש בדיקות ששוללות מבלי לעשות צילום חזה?

יש עוד שיטות לאבחון תסחיף. כמו שמפורט באתר של כללית: אבחון המחלה: בדיקות מעבדה: כאשר יש קרישי דם בריאות רמת החלבון (D-Dimer) -שהוא תוצר של פירוק קריש הדם (פיברין) - גבוהה. כאשר רמת החלבון נמוכה ניתן לשלול את האבחנה. אולטראסאונד של הרגליים (duplex): יכול לאבחן פקקת ורידית עמוקה. אקו לב: יכול להראות סימנים של אי-ספיקת לב ימנית. מיפוי ריאה (V/Q (ventilation- Perfusion) Scan) - יכול להצביע על אזורים חשודים להימצאות קרישי דם. התשובה של הבדיקה יכולה להצביע על המצאות קריש דם בסבירות גבוהה, בסבירות בינונית או בסבירות נמוכה. CT עם הזרקת חומר ניגודי - טומוגרפיה ממוחשבת - היא הבדיקה הנבחרת לאבחנה של תסחיף ריאתי. הבדיקה יכולה להראות תסחיפים בכלי הדם הריאתיים. צנתור ריאות (/Pulmonary Angiography) - בדיקה פולשנית, נעשית כאשר בדיקות אחרות לא הניבו אבחנה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית