סובל מטינטון כבר כארבעה חודשים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

04/05/2012 | 00:24 | מאת: אופיר

שלום ד"ר טליה, אני בן 41, בריא בד"כ. אנסה לתמצת את הסיפור אך עם זאת לתת לך כמה שיותר פרטים שאולי יוכלו לעזור. לפני כשנה התחילו אצלי תופעות של חוסר שינה, הגעתי למצב של שימוש בכדורי שינה (בונדורמין ולאחר מכן אמביין) שגם הם בקושי עזרו לשעתיים שינה בלילה. בחודש ינואר השנה- התחלתי לסבול מטינטון (כנראה רק בצד שמאל אעפ"י שקשה לי לומר בוודאות), צליל די חזק (בתדר של כ- 15khz)שלא מרפה במשך כל שעות היום, כמובן שבלילה הצליל מורגש יותר בגלל הרעש הסביבתי הפחות. ביצעתי בדיקות שמיעה שהראו על ירידה בשמיעה (בעיקר באוזן שמאל) אך הירידה בשמיעה באוזן שמאל אובחנה אצלי כבר לפני כ-15 שנה, בנוסף ביצעתי סריקת MRI שבסיכום- ללא ממצא פתולוגי אך היה ממצא לוואי: "מלאות קלה היקפית במערות הפנים. מדובר כנראה בהתעבות של המוקוזה", אני מציין את ממצא הלוואי כי אחת התופעות שאני מרגיש עד היום (וקשה להסביר בדיוק את ההרגשה..) היא מעין מתח בשרירי הפנים (הרגשה מוזרה מתחת לעור הפנים- באיזור המצח, סביב העיניים, באזור הרקות..) בבדיקות מקיפות שעשיתי בחודשים האחרונים- נמצאה רמת סידן גבוהה מהנורמה בדם, לאחר בירורים נוספים התגלתה אדנומה בבלוטת יותרת התריס, עברתי ניתוח להסרת האדנומה לפני כחודש ורמות הסידן חזרו לנורמה, חלק מהתופעות שסבלתי מהן כמו הרגשת יובש קשה במשך כל היום והלילה ובעקבותיה שתיה מרובה והשתנה מרובה- נעלמו כבר למחרת הניתוח, קיוויתי שגם הטינטון קשור לאדנומה אך נכון להיום (חודש לאחר הניתוח) המצב לא השתפר. ממאמרים שונים שקראתי באינטרנט אני מבין שישנם גורמים שונים לטינטון ביניהם בעיות מטבוליזם, דלקות באוזן, חשיפה לרעש ועוד.. השאלה שלי- איך ניתן לאבחן את הגורם לטינטון? אני אדם מאוד אופטימי באופי ורוצה להאמין שהגורם לטינטון שלי יימצא ובעקבות זה גם טיפול מתאים יעזור. מתנצל על המכתב הארוך, אני פשוט כלכך סובל ולא יודע אפילו היכן להתחיל... תודה, בברכה, אופיר

07/05/2012 | 18:09 | מאת: ד"ר טליה מרק

אשמח לראות אותך פנים אל פנים. בכל מקרה חשוב באמת לדעת שאכן הוצאת אדנומה לא "מרפאה" טיניטוס. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס