חוות דעת נוספת

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/07/2013 | 12:06 | מאת: ERAN

שלום ד"ר מצטער על הארכה- חייב דעה מקצועית נוספת לצד הרופא שלי בקנדה- אני בן 28 נוטל וולבוטרין XR 150 מ"ג מזה שבוע. ברקע נוטל כבר שנים 0.5 מ"ג קלונקס לפני שינה שהשפעתו עבורי לשינה לדעתי כבר אינה אפקטיבית בספק רב - הוולבוטרין בא לאחר כשלון תרופות רבות SSRI ו SNRI. כבר ביומיים הראשונים נדודי שינה וערות. שרדתי שבוע עם שינה סבירה- בעזרת תוספת זמנית בלבד של חצי כדור נוסף 0.5 קלונקס בשילוב עם פורמולה משרת שינה שקיימת כאן בקנדה שמכילה 4 מ"ג מלטונין עם L-TRYPTOPHAN וGLYCINE. לחילופין וכדי לא ליצור התרגלות של קלונקס 1מ"ג אני נעזר בלילות אחרים לסרוגין נשאר עם 0.5 מ"ג קלונקס ומוסיף כדור שינה בונדורמין או זודורם. הצלחתי לשרוד את השבוע הראשון עם שינה לא יציבה אבל סבירה והצלחתי לתפקד.השפעת האנרגיה והמצב רוח מעודדים אותי להמשיך ולעשות הכל להצלחת התרופה הזו לצאת מהתהום שנכנסתי אליו ... אממה - וכאן 3 שאלות ברשותך: 1** יש אי בהירות באתרים אמריקאים וכאן בשאלה האם בכלל תופעת הלוואי של נדודי שינה חולפת או לא חלק גורסים שכשזו קיימת היא לא חולפת- נא עמדתך המלומדת מניסיונך המצטבר. 2** מאחר ואני לוקח וולבוטרין XR שמשפיעה ל-24 שעות- האם בהינתן בעיית שינה, לא כדאי לעבור לכדורים בהשפעה מיידית 1 בבוקר ואחד בצהריים המוקדמות - כמה זמן הן משפיעות והאם סיכוי טוב שהם ימנעו את בעיית השינה ? למה בכלל חשבו לייצר כדור שמגביר דופמין בכל היממה כולל שעות השינה ? איך התמודדו נגמלי העישון עם בעיית השינה - האם קיבלו שחרור מושהה או שחרור מיידי - איך ממירים 150 מ"ג XR לכדורים בשימוש מיידי ?? 3***לסיום - רק לוודא האם ה"קוקטיילים" שבניתי לי לשינה הן יחסית בטוחות בהינתן הרצון להמנע מהתרגלות לקלונקס גבוה ומאידך גם לא להתרגל לכדורי השינה? האם בעיית השינה תחלוף יותר בשל ההתרגלות לתרופה או שאצטרך לעשות שינוי בנטילת תרופות בשחרור מיידי שיאפשרו לדופמין בגוף שלי בלילה לצאת לפרסומות:) חייב לציין שיש לי תחושה טובה עם הכדור בעיקר שיפור קוגניטיבי, אנרגטי ואפילו מצב רוח ולכן חשוב לי לחטט בכל הפינות להשתמש בו באופן אופטימלי.תודה רבה מקרב לב על עזרתך, וברור לי שהכל חייב להעשות בהנחיית הרופא המטפל בסופו של דבר. האם הוספת פרוזק במקביל לוולבוטרין יכולה לשפר או להרע עוד יותר את נדודי השינה ?

25/07/2013 | 14:38 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום ערן, לשאלותיך: 1** יש אי בהירות באתרים אמריקאים וכאן בשאלה האם בכלל תופעת הלוואי של נדודי שינה חולפת או לא חלק גורסים שכשזו קיימת היא לא חולפת- נא עמדתך המלומדת מניסיונך המצטבר. לדעתי מדובר לרוב בתופעת לוואי חולפת. 2** מאחר ואני לוקח וולבוטרין XR שמשפיעה ל-24 שעות- האם בהינתן בעיית שינה, לא כדאי לעבור לכדורים בהשפעה מיידית 1 בבוקר ואחד בצהריים המוקדמות - כמה זמן הן משפיעות והאם סיכוי טוב שהם ימנעו את בעיית השינה ? אם עוברים לתכשיר בעל ההשפעה המיידית, יש ליטול את המנות בהפרש של 12 שעות ואסור ליטול אותו כפי שהיצעת. למה בכלל חשבו לייצר כדור שמגביר דופמין בכל היממה כולל שעות השינה ? לא כל אחד סובל מקשיי שינה עם התרופה הזו. הסיבה לכך שיצרו תכשיר עם שחרור מושהה היא שהתכשיר עם הספיגה המיידית יוצר סיכון להופעת התקפי אפילפסיה. איך התמודדו נגמלי העישון עם בעיית השינה - האם קיבלו שחרור מושהה או שחרור מיידי - איך ממירים 150 מ"ג XR לכדורים בשימוש מיידי ?? אותו מינון, עדיף במפוצל: 75 מ"ג פעמיים ביום ... 3***לסיום - רק לוודא האם ה"קוקטיילים" שבניתי לי לשינה הן יחסית בטוחות בהינתן הרצון להמנע מהתרגלות לקלונקס גבוה ומאידך גם לא להתרגל לכדורי השינה? כן. האם בעיית השינה תחלוף יותר בשל ההתרגלות לתרופה או שאצטרך לעשות שינוי בנטילת תרופות בשחרור מיידי שיאפשרו לדופמין בגוף שלי בלילה לצאת לפרסומות:) חייב לציין שיש לי תחושה טובה עם הכדור בעיקר שיפור קוגניטיבי, אנרגטי ואפילו מצב רוח ולכן חשוב לי לחטט בכל הפינות להשתמש בו באופן אופטימלי.תודה רבה מקרב לב על עזרתך, וברור לי שהכל חייב להעשות בהנחיית הרופא המטפל בסופו של דבר. אכן תרופה מצויינת.לדעתי שווה להתעקש עליה. כמו שאמרתי יש סיכוי טוב שבעיות השינה ידעכו. אתה צודק שצריך מעקב פסיכיאטרי. האם הוספת פרוזק במקביל לוולבוטרין יכולה לשפר או להרע עוד יותר את נדודי השינה ? להרע.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה