כאשר רק קלונקס יעיל כנגד חרדות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

30/06/2020 | 16:33 | מאת: מתוח

שלום ד"ר נכבד. שנים סבלתי מתסמינים לא נעימים אשר עם הזמן אובחנו כחרדה. טיפול בשיחות ולאחר מכן CBT לא ממש עזר. אחרי הצבא התחלתי טיפול תרופתי: בתחילה רמוטיב, אחר כך ציפרלקס 10 - 20 מ"ג, פאקסט 20- 40 מ"ג, רסיטל 20 - 40 מ"ג, רמרון 15- 45 מ"ג, ויאפקס 75- 300 מ"ג. התרופה לא עזרו לי באופן משמעותי וגרמו לי רק להגברת חוסר שקט. אך ורק תרופה אחת עזרה לי והיא קלונקס. הבעיה היא אפקט ההתמכרות והירידה בהשפעה לאחר שימוש יום-יומי ממושך. האם ישנה תרופה אשר איננה ממכרת ויעילה אשר עובדת על אותם החומרים במערכת העצבים אשר הקלונקס עובד עליהם? נמאס לי להיות שפן ניסיונות של תרופות שונות, לצפות ולחכות פרק זמן של 3 חודשים ויותר ,לסבול אי-אלו תופעות לוואי ואז להבין שהתרופה לא יעילה עבורי. האם זה כל כך נורא להשתמש כל החיים בקלונקס ללא SSRI או SNRI - אני עייף מניסיונות כושלים כפי שתיארת ורק קלונקס (אני מניח שגם שאר התרופות מהמשפחה של הקלונקס) עוזר לי. ניסו קומבינציות לחיזוק של ציפרלקס 20 מ"ג עם רמרון 30 מ"ג- שום תוצאה חיובית. יש לך כיוון חשיבה תרופתי אחר? אשמח לקרוא תשובתך.

שלום רב. אכן הפרעות חרדה יכולות לגרום סבל רב לאורך החיים ללא שיפור תחת טיפול תרופתי. אכן קיבלת מספר תרופות רב במינונים אפקטיביים. נוסף על הרשימה שציינת הייתי שוקל לנסות סרטלין, צמבלטה וכן שילוב של תרופות נוגדות דיכאון עם נוגדי פסיכוזה או מייצבים. כמו-כן כדאי לנסות שילובים של טיפולי CBT שונים וכן היפנוזה. שימוש בקלונקס לתקופה ארוכה אינו רצוי שכן קיים סיכון גבוה להתמכרות. ניתן להחליף את הקלונקס בתרופות כמו מודאל, בונסרין, טראזודיל. ממליץ לך לפנות ליעוץ פסיכיאטרי. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה