כאבים ממושכים בעצם השוקה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

21/08/2017 | 20:52 | מאת: אביב

שלום, אני סובל מעודף משקל (120 ק"ג) והתחלתי להתאמן לפני כחודשיים אימוני כוח FBW 3 פעמים בשבוע ואירובי הליכון 3 פעמים בשבוע. לאחר כחודש התחלתי לשלב בתחילת כל אימון אירובי 6 ספרינטים בריצה מהירה מאוד של 30 שניות עם הפסקות ולאחר מכן השלמתי שעה בהליכה בדופק גבוה, את הספרינטים ביצעתי כשבועיים בערך 6 אימונים ולאחר מכן התחלתי לחוש בכאב בעצם השוקה ממש מתחת לברך, כאבים מאוד מגבילים בהליכה ובתנועה. הלכתי לאורטופד ולהלן מה שכתב: תלונות: (התבלבל במשך הפעילות) כאבים בסמוך לברך ימין בשוק המקורב, פעיל בספורט מזה כחצי שנה ופעילות עם עומס בחודש האחרון, עם שינוי באופי האימונים, כולל ספרינטים. בדיקה גופנית: רגישות מעל הPES ומעל הטיביה המקורבת מימין ויישור מלא בברכיים. תוכנית טיפולית: תשומת לב לעומסים והימנעות מריצה למשך חודש, לאחר מכן לשלב ריצה קלה ורק לאחר שמרגיש טוב עם ריצה קלה לשלב ספרינטים. כעת אם יש קושי בהליכה לשלב פעילות עם אופניים ואליפטיקל או סקי. בנוסף אמר לי הרופא שאפשר להמשיך עם אימוני כוח כולל אימונים לרגליים ושזה בכלל לא מפריע. אז לא רק שהפסקתי עם הריצה, עברתי לעשות אירובי רק באופני כושר ליתר ביטחון כשבשני האימונים הארונים הייתי מעלה את הקושי בהתחלה למשך חצי דקה ומנוחה (כמו בספרינטים) אבל הכטבים לא עוברים לי גם אחרי שבוע שראיתי רופא וגם משחות לא עוזרות, מה עליי לעשות? האם צריך לקחת טיפול תרופתי (ארקוקסיה למשל) לטיפול בדלקת? אשמח לעזרתך, אביב

22/08/2017 | 03:16 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום אביב יתכן ומדובר באמת בדלקת הנובעת משימוש יתר ואז שילוב של תרופות הגד דלקת ומנוחה\שינוי באופי הפעילות יכול להועיל. אפשרות נוספת היא שברי מאמץ - אומנם במקום פחות אופייני אך מתאים. בכל מקרה תוך שבוע אין צפי שהכאבים יחלפו לגמרי. אם הכאב מפריע ניתן כאמור להוסיף טיפול בתרופות נגד דלקת ובכל מקרה לשנות, לפחות לזמן מוגבל, את אופי הפעילות. בהצלחה!

22/08/2017 | 06:45 | מאת: אביב

כיצד היית ממליץ לי לשנות את הפעילות? להוריד 2 אימוני אירובי בשבוע על אופניים יעזור? ומה חגביי ארקוקסיה, אפשר להתחיל לקחת ל-10 ימים? 90 מג

31/08/2017 | 17:26 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

אינך חייב להוריד אימוני אירובי. אתה יכול להגיע לפעילות אירובית רק בלי קפיצות וריצות (אופניים, שחיה, מכשיר סקי). לגבי טיפול תרופתי מומלץ להיוועץ עם רופא המשפחה האם אין מניעה

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים