מבולבלת, חסרת אונים וחרדה מאוד.

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

22/06/2017 | 14:02 | מאת: סובלת מאוד

דוקטור קרטר שלום רב. אני בת 48, עד חודש ספטמבר הייתי אישה בריאה וחזקה, בוקר אחד חליתי בדלקת שתן דמית, קיבלתי אנטיביוטיקה באבקה, שאחרי הגעת תוצאות בדיקת השתן התבררה כלא מתאימה, לכן קיבלתי אנטיביוטיקה נוספת ספציפית לחיידק שנמצא. הדלקת חלפה, אך בשל היסטוריה של ממאירות בדרכי השתן במשפחה אורולוג שלח אותי לציסטוסקופיה שהייתה תקינה, וכדי להיות בטוחים גם לסיטי בטן שגם היה תקין. יש לציין שבתקופה עד הסיטי והציסטוסקופיה הייתי בחרדה והחלו אצלי בחילות ואפיזודה של צרבת אחת קשה. לאחר מכן החלו אצלי בעיות עיכול, יציאות ללא התרוקנות מלאה והתכווצויות מעי, גרפסים ,שריפה בבטן העליונה, צריבה קשה בירכיים, בזרועות בעורף ובגב , בגרון, באף ומסביב לפה, אובדן תאבון ותחושת שובע מוקדמת שבעקבותיו ירידה במשקל. נשלחתי לסיטי בטן נוסף שכלל גם מעיים היה תקין. נשלחתי ע"י הגסטרואנרולוג לבדיקת גסטרוסקופיה שמצאה גסטריטיס כרוני בשל חיידק הליקובקטר ודלקת בוושט בדרגה 1 ולבדיקת קולונסקופיה שיצאה תקינה. קיבלתי טיפול משולש שאחריו הרגשתי 40 יום טוב, רק שלאחר מכן צצו תופעות חדשות ומזה כחודשיים אני סובלת מצואה רכה/ שלשוליםללא התכווצויות, תחושה של התרוקנות לא מלאה וריר , לשון לבנה ושעירה, פה שורף כולל שפתיים, טעם מר בפה, צריבה בפנים, בעפעפיים ובעיניים לסרוגין, אדמומיות בפנים -מסביב לאף, טשטוש בראייה, כאב עיניים, עיניים דומעות, עיניים דביקות בבוקר, כאב ראש ומצח, כאב גב תחתון ואגן. לאורך כל התקופה כל תוצאות בדיקות הדם שלי תקינות, א.א.ג תקין, פה ולסת תקין, גניקולוגיה תקין, צילום אגן תקין, בדיקת עיניים תקין, שיקוף ריאות תקין. ביקור חוזר אצל שני גסטרואנטרולוגים אחד מהם אמר שאלה בעיות תפקודיות של מערכת העיכול והשני אמר שבעקבות הטיפול האנטיביוטי שקיבלתי בחצי השנה האחרונה השתבשה פלורת המעיים, לכן יש מעי רגיז ותופעות הלוואי רחבות והuא המליץ על פרוביוטיקה vsl3 חצי שקית ליום ללא שיפור. אני עדיין סובלת מחוסר תאבון לסרוגין, חולשה חרדה מרובה וכל התופעות הנ"ל. בבדיקת דם מלפני שבוע המוגלובין ירד מ13.7 ל12.9. אודה מאוד לחוות דעת וכיוון. תודה רבה וסליחה על המגילה.

22/06/2017 | 14:40 | מאת: סובלת מאוד

שכחתי להוסיף שלאורך כל התקופה, מלבד 40 הימים אחרי הטיפול המשולש נגד ה-hp בהם חשתי בטוב , אני סובלת מקרקורים בבטן העליונה מיד אחרי האוכל וגרפסים.. עוד תופעה חדשה שלא הייתה טרם האנטיביוטיקה הם גזים במערכת העיכול התחתונה. ו

23/06/2017 | 22:18 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום הסמיכות לארועים שתארת, הטיפול באנטיביוטיקה ותלונות בנוכחות בדיקות תקינות יחסית מכוונות להפרעה תפקודית אין ספק שיש להמשיך בירור נעל ידי קולונוסקופיה בשלב ראשון לשלילת אופציה אחרת במידה ולא תמצא סיבה כזאת, צריך לטפל בגישה רב תחומית לאור הסבל הרב שאת חווה: תרופות, תזונה ורפואה אלטרנטיבית

23/06/2017 | 22:42 | מאת: סובלת מאוד

דוקטור קרטר, תודה רבה רבה על המענה. כן עברתי קולונוסקופיה שהיתה תקינה. שוב תודה רבה על תשומת הלב והזמן שאתה מקדיש לשואלים הרבים.

מנהל פורום מעי רגיש