מערכת החיסון, קרוהן, מעי רגיש

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

19/02/2017 | 21:45 | מאת: אייל

שלום בן 39 לפני 3 שנים זיהום במעי - תרבית חיובית. בעקבות זה התפתח מעי רגיש משמעותי מאוד. כמו כן יש חשד גם לקרוהן קטן במעי הדק ( כי הקלפרוטקטין עדיין ברמות של כ 100-150 ) ואמור לעבור קפסולה. סיטי תקין. ירדתי במשקל בשנתיים 15 קילו ל 50 קילו על 1.80 מטר. בחודשיים האחרונים סוף סוף נעצרה הירידה. ספירת דם כימיה תקינות. אימונוגלובולינים, אלקטרופורזה של חלבונים - תקינים. חומצה פולית היה מחסור התחלתי כדורים. במשך שנה וחצי נמנעתי לחלוטין מפירות וירקות ומאכלים עם הרבה סיבים כדי לנסות לעצור את התסמינים. אכלתי בעיקר לחם. להערכת הדיאטנית סביר להניח שחסר לי ויטמין C ויטמין B1 וכנראה עוד ויטמינים ומינרלים. התחלתי רק השבוע לקחת מולטי ויטמין לילדים... ( עם כדור לא הסתדרתי ). רופא המשפחה אמר שהיות ואני בתת תזונה להזהר יותר ליד אנשים חולים לא להדבק. רציתי לשאול האם במצב כזה אפשר לקחת פרוביוטיקה של 1.5 מיליארד חיידקים כדי להעשיר את הרכב החיידקים בבטן כפי שהדיאטנית המליצה והיות ולקחתי אנטיביוטיקה לדלקת גרון לפני שבועיים. או שפרוביוטיקה מסוכן למישהו בתת תזונה ואולי גם עם קרוהן, כי אולי מערכת החיסון עובדת פחות טוב? תודה רבה

21/02/2017 | 22:11 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום ראשית אין דבר כזה כמו קרון קטן ולמיטב הבנתי אין אבחנה ודאית של קרון תת תזונה אינה קשורה ישירות לפעילות מערכת החיסון אם אין הוכחה שקיימת בעיה של מערכת החיסון, כפי שמתואר כאן, אינני רואה בעיה עם הפרוביוטיקה לדעתי הכי חשוב זה לסיים את הבירור כדי לדעת במה מטפלים ולא ללכת סחור-סחור

21/02/2017 | 22:11 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום ראשית אין דבר כזה כמו קרון קטן ולמיטב הבנתי אין אבחנה ודאית של קרון תת תזונה אינה קשורה ישירות לפעילות מערכת החיסון אם אין הוכחה שקיימת בעיה של מערכת החיסון, כפי שמתואר כאן, אינני רואה בעיה עם הפרוביוטיקה לדעתי הכי חשוב זה לסיים את הבירור כדי לדעת במה מטפלים ולא ללכת סחור-סחור

מנהל פורום מעי רגיש