פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20474 הודעות
16763 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

17/09/2021 | 00:33 | מאת: טלי

שלום, ביצעתי בדיקות דם מאוד מקיפות לאור חולשה, עייפות, נשירת שיער וירידה במשקל, הכל יצא די תקין ב"ה, אך התוצאה של רמת החומצה הפולית יצאה גדולה מ-40 (זו התשובה שנכתבה, לא ערך מדויק). האם זה תקין? או שזה גבוה מדי? ברקע נוטלת מולטיויומין לנשים מדי יום שמכיל כמובן חומצה פוליץ במינון 400 מקג כמומלץ.

19/09/2021 | 16:20 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום עודף של חומצה פולית בדם לא טוב. ויוצר תופעות לוואי .המלצתי להפסיק לקחת את ויטמין זה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/09/2021 | 17:50 | מאת: מנשה

המלצת לי ליטול אומגה 3 בנפרד מאוכל. ויטמין E מסייע לספיגת האומגה אבל הויטמין צריך סביבה שומנית שזה אוכל. אגב בהוראות שימוש של היצרן סופהרב כתוב לקחת אומגה עם הארוחה. אני בולע עם האומגה כף נבט חיטה טרי(לא שמן נבט).בגלל הויטמיןE אבל זו לא סביבה שומנית. איך לנהוג נכון? נראה לי מסובך.

13/09/2021 | 11:42 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום בנבט החיטה יש שמן בברכה ובהצלחה חתימה טובה טובה בר- שאן

03/09/2021 | 21:59 | מאת: ליסה

שלום האם הלחמים של ד"ר מרק שנמכרים בסופרים בריאים לאכילה ?

13/09/2021 | 11:41 | מאת: טובה בר-שאן

ליסה שלום אכן כן הלחמים שלו ללא שמרים ללא חומר משמר והקמח מלא. אכן ממליצה עליהם בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/09/2021 | 08:47 | מאת: שני

שלום ותודה לתשובה בענין ויטמין K2 ראיתי שיש תוסף K2 במינון 90 מק"ג יחד עם ויטמין D1000 האם אפשר לקחת את התוסף הזה על בסיס יומיומי,ואין נזק מצטבר לגבי K2. תודה רבה לתשובה שני

13/09/2021 | 11:39 | מאת: טובה בר-שאן

שני שלום ממליצה מאוד לקיחת על בסיס יום יומי ופעם ב3 חודשים לבדוק שרמת הויטמין D הגיעה לנורמה ואז להפסיק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/09/2021 | 09:22 | מאת: אלם

בדר"כ אני אוכל באגט עם 30 גרם גבינה צהובה 9% שאלתי באם אוכל באגט עם גבינה צהובה 27% מבחינה בריאותית זה שווה

13/09/2021 | 11:38 | מאת: טובה בר-שאן

אלם שלום באגט הוא למעשה אוכל ריק המכיל קמח לבן שמכיל הרבה עמילן שהופך לסוכר ושומן רב. אני לא ממליצה . בברכה טובה בר- שאן

26/08/2021 | 23:08 | מאת: מיה

היי האם לקטניות שאינן מונבטות בטוח יש חלבון איכותי וזמין ? אני טבעונית וזה וטופו הם המזון העיקרי של. וולא תמיד מתאפשר לי להנביט? תודה

31/08/2021 | 16:43 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום ההנבטה לא משנה כאן. בקטניות החלבון איכותי אך לא חלבון מלא. כלומר אינו מכיל את כל חומצות אמינו חיוניות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/08/2021 | 21:10 | מאת: שני

שלום רב, באיזה מזונות אפשר לקבל K2? ובאיזה כמות ליצרוך כדי לקבל את הכמות הנידרשת ליום? תודה למענה שני

31/08/2021 | 16:42 | מאת: טובה בר-שאן

שני שלום ויטמין K2 מיוצר על ידי חיידקי המעי. הוא מצוי גם במזונות מן החי, כמו כבד, חלמון ביצה ויוגורט ביו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/08/2021 | 20:35 | מאת: מנשה

יש פרוביוטיקה מומלצת?

23/08/2021 | 06:55 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום .יש בשור הרבה צורות של פארוביוטיקה. קשה לי להמליץלך אי אינני יודעת את הסיפור שלך. חשוב שבפרוביוטיקה יהיו מספר זנים של חיידקים שמתאימים לבעיה שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/08/2021 | 20:32 | מאת: מנשה

התחלתי ליטול אנטיביוטיקה. אני רוצה במקביל ליטול גם פרוביוטיקה. האם כדאי במקביל או רק לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי?

23/08/2021 | 06:53 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום חשוב מאוד שתיקח את הפרוביוטיקה במקביל לאנטיביוטיקה ולאחר מכן עוד חודש. בזמן לקיחת האנטיביוטיקה חשוב שתיקח את הפרוביוטיקה רחוק ככל האפשר מלקיחת האנטיביוטיקה. כי ברור שחלק מהחיידקים הפרוביוטים ימותו. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

18/08/2021 | 08:19 | מאת: יונתן

אני צריך להפסיק לגמרי עם לחם מאפים עוגיות וכאלה אם אני כרגע בסוג של תהליך הרזיה ביחד עם פעילות גופנית בשביל שזה יראה תוצאות ?

23/08/2021 | 06:57 | מאת: טובה בר-שאן

יונתן שלום כדי לרדת במשקל ולהעלות מסת שריר חשוב מאוד לדעת מה אתה אועל ברור שכל הקמחים וסוכרעם הריקים לא מועילים לירידה במשקל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/08/2021 | 17:23 | מאת: הראל

אני לוקח כבר כמעט שבועיים ג'רו דופילוס בגלל בעייה של גזים ונפיחות ויש קצת הקלה אז זה אמור לההיות עוד יותר טוב אם אני ימשיך ? לכמה זמן זה יתפוס

23/08/2021 | 18:57 | מאת: טובה בר-שאן

הראל שלום קח את הפרוביוטיקה עד סיום הקופסה ותעשה הפסקה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/08/2021 | 17:03 | מאת: אסף

שלום רב. הכנתי לחם מקמח כוסמין מלא לראשונה ! ולאחר אכילה של כארבע פרוסות הבחנתי שגופי צורב עד כדי גירוד בחלקי הגוף השונים לזמן לא מעט. אכלתי למחרת שוב ושוב התופעה חזרה ! מה הבעיה ???

23/08/2021 | 18:56 | מאת: טובה בר-שאן

אסף שלום יתכן ואתה רגיש למרכיבים בקמח שווה להפסיק לאכל לחם זה .בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/08/2021 | 12:43 | מאת: שרון

שלום, מה עדיף לישתות אבקת קקאו אורגני טבעי או שתיה מאבקת חרובים אורגנית טיבעי? איזה מהם יש יותר יתרונות ופחות חסרונות? תודה שרון

15/08/2021 | 07:20 | מאת: טובה בר-שאן

שרון שלום אבקת קקאו שונה בהרכב שלה מאבקת חרובים לשניהם יש יתרונות תזונתיים לכן הייתי ממליצה לגוון . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/08/2021 | 19:53 | מאת: מנשה

האם הכמות היעילה והלא מופרזת היא רבע כפית פעם ביום או אולי פעמיים?

15/08/2021 | 07:15 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום בין כפית ל2 כפיות קינמון. זאת כמות מצוינת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/08/2021 | 17:22 | מאת: ברוך

שלום האם אכילה של מלפפונים במלח משומרים עלולה לגרום להתקף גאוט אצל חולה גאוט?

06/08/2021 | 06:39 | מאת: טובה בר-שאן

ברוך שלום הבעיה היא לא המלפפון אלא המלח. לא ממליצה לחולי גאוט מלפפונים במלח. בברעה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/07/2021 | 12:06 | מאת: טומס

שלום האם בממרח שוקולד יש כמות גדולה של פורינים? האם בקופסת שמפניונים יש כמות גדולה של פורינים?

06/08/2021 | 06:35 | מאת: טובה בר-שאן

טומס שלום ב100 גרם שמפניון יש בסביבות 47 מ"ג פורינים . גם בשוקולד תכולת פורינים נמוכה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/07/2021 | 18:37 | מאת: מנשה

אצלי לחץ דם גבולי וסוכר גבולי. קינמון אמור לעזור בפני החמרה. אני צורך רבע כפית אבקת קינמון פעמיים ביום. האם נכון כך?

06/08/2021 | 06:27 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה אכן נכון . קינמון מוריד סוכר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/07/2021 | 13:08 | מאת: אביגיל

שלום וברכה, אשמח לדעת היכן אני משיגה חלב עיזים טרי לפצעים בפה-ישירות מהעז לפה של הילד. באזור בית שמש

27/07/2021 | 17:51 | מאת: טובה בר-שאן

במשק פרטי - חלב עיזים טרי העזות גדלות בחצר מרווחת ובתנאים טובים, חלב בריא וטעים ללא פסטור וללא חומרים אחרים, מומלץ לפצעים בפה ובריא במיוחד. טלפון 0722307404, ליאורה.

27/07/2021 | 18:41 | מאת: רותי

יש את עיזה פזיזה במושב טל שחר. הם מגדלים עזים באופן נפלא ובכלל, חקלאים טובים ואנשים נחמדים. ממליצה בחום. ולא, אין לי שום קשר אישי אליהם, מלבד ביקור וקנייה במשק

04/12/2022 | 14:19 | מאת: Gabriel Sapir

I could reach out to this number Does anyone have a reccomendation where to buy fresh goats / sheeps milk in the gush etzion area ?

שלום טובה. כיום אני בת 43. בתור נערה, ועד לגיל 27 בערך, לא הייתי כל כך רזה. אפשר לומר שהייתי מלאונת ולהיות מלאונת זה הגזרה ״הטבעית״ שלי. בערך בגיל 26-27 החלטתי שאני רוצה לעשות שינוי. ירדתי בערך 13 קילו, ע״י דיאטה מוקפדת של בערך 1100 קלוריות ליום, אם אני זוכרת נכון. תוך חצי שנה בערך ירדתי במשקל, למשקל של 49-50 קילו, גובה 160 ס״מ. השינוי היה ניכר ונהייתי באמת רזה כמו שאני רוצה להיות, אבל יחד עם זאת הבנתי שכדי לשמור על זה ולא לעלות בחזרה, אני צריכה להמשיך לאכול פחות ולמנוע מעצמי דברים שאני אוהבת. הבנתי זאת מניסיון כי ניסיתי בזמנו שבועיים-שלושה לאכול רגיל כמו שאני רגילה ואוהבת ועליתי קצת במשקל. לאחר מכן הבנתי את זה וירדתי חזרה למשקל של 49. אני חייבת לומר שהחזקתי את המשקל שלי יפה. הרגשתי פיזית לא הכי טוב עם הרזון, מדי פעם הרגשתי רעב כזה שעשה לי מדי פעם כאב ראש, אבל הקפדתי לשתות הרבה מים אז זה קצת הקל. לאורך השנים 2005 עד 2016, שמרתי על המשקל ומדי שנתיים-שלושה עליתי ואז ירדתי חזרה בחודשים בהם הרגשתי ״שאני צריכה את האוכל״, נגיד סתם דוגמה עליתי ל54 קילו ואז ירדתי ל49 שוב. אבל בערך מאמצע 2017 התחלתי ממש להרגיש תשוקה לאוכל, משהו שאף פעם לא היה לי מאז הדיאטה. התחלתי לאט לאט לאכול עוד ועוד ולהשלים קצת את החוסרים שהיה לי, והרגשתי הרבה יותר טוב. הבעיה היא שעליתי הרבה במשקל מאז 2017… עליתי בערך 14 קילו לצערי. היום אני שוקלת 63. מצד אחד, כעת כשעליתי אני מרגישה יותר טוב ויותר חיונית, ומצד שני אני אהבתי את איך שאני נראית כשהייתי רזה. אני בדילמה קשה עם עצמי כי אני חושבת שאצטרך להשלים עם זה למרות שאני לא מתה על עצמי עכשיו. אם אני ארד טיפה, בצורה יותר מתונה בהרבה (לא ל49 כמו שהייתי אלא לבערך 56-57), זה יפגע לי בגוף? כי אני באמת לא יודעת מה לעשות, האוכל עושה לי טוב. אשמח לתשובה ממך. תודה רבה וסליחה אם חפרתי :)

מאיה שלום דיאטות רצח גורמות לגוף להכנס להתגוננות ולהורדה של חילוף החומרים התוצאה שרוב האנשים משמינים חזרה. המלצתי החמה לשמור על BMI פחות מ25 . הBMI שלך 24.6 שהוא תקין . ולא להתעלל בדיאטות קיצוניות של 1100 קלוריות. אלא פשוט לאכל בריא ללא גאנק פוד. בברכה טובה בר- שאן

שלום האם פורינים יורדים למים בעת בישול בשר? האם פורינים יורדים למים בעת בישול נקניקיות?

27/07/2021 | 17:39 | מאת: טובה בר-שאן

רון שלום הפורינים נשארים בנקניקיה או הבשר בעת בישול בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/07/2021 | 14:50 | מאת: לשואלת

שלום.גיל 54,שואלת בקשה איזו תזונה טבעית רכה( לא שיבולת שועל) ניתן לאכול ולשבוע על מנת לחסוך כאבי בטן וקיבה רכה ?

14/07/2021 | 06:56 | מאת: טובה בר-שאן

שואלת שלום לא ברורה לי שאלתך. למה הכוונתך תזונה טבעית ? ממה נובעים הכאבי בטן שלך? מרקים כתומים המכילים גזר, בטטה דלעת יכולים מאוד מאוד להרגיע את הבטן. אורז מבושל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/06/2021 | 14:32 | מאת: ברוך

שלום דוקטור טובה אני מתנצל אני בן 46 וסובל מגאוט משנת 2001 כאשר התגלה שיש לי רמה גבוהה של חומצת שתן בדם. בשנים אחרונות התקפים תוכפים יותר ויותר,כאבים בכף רגל ובתחתית של בוהן, אני נוטל קולכיצין לטיפול בכאבים. ניסיתי ליטול allopurinol להוצאת חומצת שתן אבל התחילו כאבים וצריבה בבטן עליון מימין ובחילה ואז הפסקתי ליטול אותו.מצב חסר תקווה, אני משתדל לשמור על דיאטה, משקל שלי-63-65 באתר של קופת חולים כללית כתוב שיש קשר בין צריכה של קפה ומוצרי חלב דלי שומן לבין רמות נמוכות של חומצת שתן בדם. האם חלב 3%-3.5% זה דל שומן? האם באמת כדאי לשתות קפה כדי להנמיך את חומצת השתן?

02/07/2021 | 10:10 | מאת: טובה בר-שאן

ברוך שלום אכן קפה גורם לחומציות ומגביר את ההתקפים . כנ"ל גם דברי חלב. עדיף לאכל תזונה העשירה בירקות ופרות כמו דובדבנים למשל. על מנת להוריד את החומציות בגוף ואת ההתקפים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/06/2021 | 09:07 | מאת: חימי

היי, אובחנתי עם עליה בסוכר ולכן אני עושה דיאטה הכוללת הפחתה רבה בסוכרים. במסגרת הדיאטה מותר לי גביע 1 של יוגורט טבעי 3%, אבל לפי הטבלה שעליו יש בגביע 1.5 כפית סוכר שמקורו בחלב. האם יש יוגורט טבעי שאינו מכיל סוכר בכלל? יוגורטים על בסיס סויה למשל? שאלה שנייה: על אריזות רבות של פטריות רשום שמצריך בישול לפני הגשה, אבל לא רשום כמה זמן או איך לבשל. אנא עזרתכן. תודה

02/07/2021 | 10:13 | מאת: טובה בר-שאן

חיימי שלום 1. האינדקס הגליקמי של סויה וטופו הוא נמוך ולכן הם עדיפים על פני יוגורט חלבי. בתנאי כמובן שלא מוסיפים להם סוכר. 2. הבישול תלוי בסוג התבשיל שאתה יושה יש פטריות שתבשל דקות ספורות ויש יותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/06/2021 | 16:01 | מאת: ברוך

האם אפשר לחולה גאוט(שיגדון) לאכול עגבניות קפה ותה מלפפונים במלח סלט איקרה(10%-15% איקרה בתוכו) משקאות לא מוגזים מאפים שוקולד וסוכריות שוקולד

30/06/2021 | 06:38 | מאת: טובה בר-שאן

ברוך שלום המלצתי החמה שתמנע ממזונות אילה כן ניתן לאכל מלפפונים במלח שאתה מחמיץ לבד . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/06/2021 | 07:13 | מאת: עמית

איזה מזון (אם בכלל) עשיר בסידן יותר מגבינה צהובה?

29/06/2021 | 17:33 | מאת: טובה בר-שאן

עמית שלום מזונות עתירי סידן הם אצות: בדף אחד של אצה (אצה אחת) יש 1,093 מ"ג של סידן נקי ל-100 גרם. 2. שומשום: על כל מוצריו כמו טחינה 3. מוצרי סויה: טופו, אדממה ועוד 4. קטניות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/06/2021 | 22:11 | מאת: עומר

האם תכונות התמר החיוביות עולות במידה ניכרת על השליליות, או השליליות עולות על החיוביות?

29/06/2021 | 17:30 | מאת: טובה בר-שאן

עומר בכל "אליה יש קוץ "התמרים הם פרי נפלא. החיסרון ריכוז גבוה של סוכר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/06/2021 | 21:19 | מאת: עמית

לאור תשובתך בנושא תמרים אבקש לדעת האם המתקה בממתיק מלאכותי עדיפה על המתקה בסילאן, או המתקה בסילאן עדיפה.

28/06/2021 | 20:20 | מאת: מנשה

את מייעצת להפריד בין הארוחה לבין נטילת אומגה3. אני קורא על אריזת אומגה מקס של סופהרב הוראות שימוש: 1-2 כמוסות ביום עם הארוחה. מה דעתך?

29/06/2021 | 17:29 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום המלצתי לקחת את הכמוסות לא עם אוכל . בגלל היותן רגישות מאוד לחמצון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מתנצלת על הבילבול של שתי השאלות הראשונת ששאלתי. קראתי שחייבים עם הדי לקחת קיי 2 - האם את ממליצה? קשור משהו לסידן ולהסתיידות של סידן? סליחה על השאלות הקודמות שלי. תודה רבה אורנית

אורנית שלום כן עדיף לקחת עם K2 כי הוא גורם להרבדה של סידן בעצם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/06/2021 | 08:02 | מאת: אורנית

אני לוקחת 1000 ויטמין די 3 כל יום . האם עלי לקחת יחד איתו גם Q10? בשאלה הקודמת טעיתי ושאלתי על קיו 3. התכוונתי לקיו 10. תודה רבה

29/06/2021 | 17:26 | מאת: טובה בר-שאן

אורנית שלום לא הבנתי אותך . לא מחייב לקחת ביחד תלוי במצבו של האדם וצרכיו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/06/2021 | 19:50 | מאת: אורנית

אני לוקחת ויטמין די 1000 כל יום. האם עלי לקחת ביחד עם הדי גם Q3? תודה אורנית

29/06/2021 | 17:25 | מאת: טובה בר-שאן

אורנית שלום לרוב האנשים באוכלוסי חסר אומגה 3 שהיא חומצת שומן חיונית וחשובה ביותר למוח ולמערכת החיסון ולהורמונים . לא קשור לויטמין D. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/06/2021 | 18:27 | מאת: אורנית

תודה רבה על התשובה לשאלה המבולבלת שלי. אורנית

26/06/2021 | 16:18 | מאת: סופי

שלום רב, אומרים על בצל שנישאר לאחר שהשתמשנו בחלקו שאין להשאיר אותו ליום למחרת כי הוא סופח חיידקים האם זה נכון לומר גם לגבי שום ? כלומר קילפנו כמה שיני שום ואת חלקם שלא השתמשנו נאכל למחרת האם יש נזק יותר מתועלת? תודה רבה לתשובה סופי

27/06/2021 | 07:34 | מאת: טובה בר-שאן

סופי שלום יש טעם להקפיא את השום ולא להשאיר אותו כך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/06/2021 | 10:37 | מאת: גולש מאוכזב

שאלתי מספר פעמים שאלה ואין התייחסות. תדירות המענה לשאלות נמוכה וגם אז, המענה לא רציני. אפשר לסגור את הפורום הזה

27/06/2021 | 07:35 | מאת: טובה בר-שאן

גולש יקר לא מוצאת את שאלתך. מתנצלת על האיחור בתשובה. שאל שוב את שאלתך ואשתדל לענות לך בהקדם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/06/2021 | 19:49 | מאת: מנשה

אני חולט חצי חופן עלי זית בחצי ליטר מים על אש קטנה במשך 20 דקות ולוגם מזה במשך היום. האם נכון? איפה זה משפיע לטובה?

27/06/2021 | 07:37 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום מה שאתה עושה נקרא מרתח. זה מצוין למעשה אתה ממצא את הפיטוכימיקלים שעוזרים להורדת לחץ דם וסוכר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

כמה סידן יש בשיבולת שועל?

27/06/2021 | 07:38 | מאת: טובה בר-שאן

יאיר שלום ב100 גרם שיבולת שועל יש 54 מ"ג סידן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/06/2021 | 15:21 | מאת: דננ

אני רוצה לקנות אבקת אפייה ללא אלומיניום, האם אבקת אפיה עם cream of tartar יותר בריא? תודה

24/06/2021 | 10:04 | מאת: טובה בר-שאן

דנד שלום קרם טרטר, או קרם אוף טרטר (cream of tartar), הוא תוצר לואי של יין. הוא מופק משכבה של חומצה טרטרית המצטברת על דפנות של חביות יין. מוסיפים אותו לממתקים וגלידה לקבלת תערובת "קרמית" יותר ולחלבונים לפני הקצפה, לקבלת קצף יציב יותר. לכן לא יוסיפו אלומניום . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/06/2021 | 07:15 | מאת: לינוי

שלום, האם מי שלוקח סטרואידים יכול להשתמש בתחליפי / ממתיקי סוכר? הרי הסטרואידים מעלים את רמות הסוכר בדם.. אם אפשרי, על איזה ממתיק את ממליצה? תודה מראש

24/06/2021 | 10:06 | מאת: טובה בר-שאן

לינוי שלום . לא ממליצה כלל על ממתיקים . המחקרים מראים שהם גורמים לסכרת .הממתיק היחידי שאני ממליצה עליו זה סטיביה שעשוי מעלי סטיביה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/06/2021 | 21:33 | מאת: מנשה

אודה על תשובתך שם

24/06/2021 | 10:07 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה תכתוב שוב את שאלתך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/06/2021 | 20:16 | מאת: מנשה

קראתי שיש ליטול אומגה 3 בנפרד מארוחה וכן שויטמין E מסייע לספיגה. האם נטילה שעה וחצי מהארוחה מספיק? האם כף נבט חיטה יחד עם כף שמן קנולה(מועשר בויטמין E) בשעת נטילת האומגה זה נכון לעשות?

27/06/2021 | 07:42 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום א. חומצת שומן אומגה 3 רגישה מאוד מאוד לתהליכי חמצון בנוכחות אור וגם חום. ויטמין E מונע את הקלקול של אומגה 3 . ב. מצוין לקחת את האומגה 3 שעה וחצי לפני או אחרי האוכל. ג. כף נבט חיטה עשיר מאוד בויטמין E אין צורך להוסיף שמן קנולה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/06/2021 | 15:08 | מאת: ברוך

האם אפשר לאכול באופן חופשי פטריות,פטריות משומרות(פחית שמפניונים) למי שסובל מגאוט(שיגדון)?

27/06/2021 | 07:46 | מאת: טובה בר-שאן

ברוך שלום בפטריות יש פורינים עדיף להימנע מהם בגאוט בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/06/2021 | 11:44 | מאת: שני

שלום רב, האם אפשר לאכול חצי מהכמות של טונה שאני פותחת מהקופסא, וחצי השני להשאיר ליום הבא? האם זה יכול להזיק לאחר שפותחים את הקופסא ומאחסנים ליום יומיים במקרר? תודה למענה שני

27/06/2021 | 07:50 | מאת: טובה בר-שאן

שני כן עדיף במקרר חשוך כדי למנוע תהליכים חמצוניים של חומצות השומן שבו . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שתי שאלות:הנבטוטים. 1.האם אידוי במסננת גם מוריד אנזימים וויטמינים? 2.האם ללא אידוי זה עלול לעשות עצירות או בעיית עיכול? תודה

27/06/2021 | 07:51 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום אידוי לאורך זמן מוריד את האנזימים והוויטמינים. 2. נבטים לא גורמים לעצירות .בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/06/2021 | 09:19 | מאת: ברוך

שלום האם אפשר לשתות משקאות מוגזים מתוקים ולא מתוקים לחולה גאוט(שיגדון)? האם המשקאות המוגזים עלולים לגרום להתקף הגאוט אצל חולים בגאוט?

27/06/2021 | 07:30 | מאת: טובה בר-שאן

ברוך שלום המלצתי החמה לא לשתות משקאות מוגזים כי הדבר גורם לחומציות שיכולה לגרום להחמרת הגאוט . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/06/2021 | 19:32 | מאת: מומי

שלום טובה, בתשובה שנתת ליוסי, אמרת ששילוב של דגן וקטניה נותן 8 חומצות אמינו. מה עם חומצת האמינו החיונית התשיעית? תהיי מוכנה גם לציין את שם חומצת האמינו החסרה? האם יש מאכל מהצומח שכן מכיל אותה? תודה ובברכה

27/06/2021 | 07:49 | מאת: טובה בר-שאן

מומי שלום 9 חומצות אמינו החיוניות הן לאוצין, תראונין, פנילאלנין, ליזין, איזולאוצין, טריפטופן, ולין, מתיונין והיסטידין בברכה ובהצלה טובה בר- שאן

06/06/2021 | 03:26 | מאת: דנה

המומלצים ובטוחים לילד סוכרתי

10/06/2021 | 16:01 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום ממתיק טבעי בטוח הוא הסטיביה (אריטרול ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/06/2021 | 22:18 | מאת: עומר

לצערי, סטיביה במינון המקובל (למשל שקית או טיפות) אינה ממתיקה די הצורך. מה רע בסוכרלוז, ששום מחקר רציני לא מצא בו בעיה ממשית?

02/06/2021 | 19:11 | מאת: מנשה

אני חולט עלי זית על אש קטנה במשך 20 דקות. האם נכון כדי להפיק מלוא התועלת?

27/06/2021 | 07:32 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום מה שאתה עושה זה מרתח. חליטה עושים על ידי שפיכת מים רותחים על העלים עם כיסוי הכוס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/05/2021 | 14:37 | מאת: שלומית

שלום רב, אבקש לדעת איזה מולטי ויטמין הוא הטוב ביותר ובעל ספיגה הטובה ביותר אני בת 70 ,וחושבת שבגילי ישנה ירידה בספיגת הרכיבים התזונתיים במעיים, ולכן רוצה להשלים את החסר ע"י מולטי ויטמין בתודה רבה שלומית

10/06/2021 | 16:02 | מאת: טובה בר-שאן

שלומית שלום יש הרבה מולטיויטמינים . תלוי מאוד מה החסרים שלך. המלצתי שתלכי לתזונאית שתתאים לך את הויטמינים הנכונים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/05/2021 | 14:48 | מאת: מיה

שלום האם אחרי שמנביטים קטניות, כוסמת וקינוא ניתן לבשלם ללא חשש מאיבוד ערכם התזונתי? בעיקר קטניות שהינן קשות גם אחרי הנבטה. תודה

10/06/2021 | 16:00 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום ברגע שאת מבשלת חלק מהערכים הולכים לאיבוד כמו אנזימים וויטמינים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/05/2021 | 06:52 | מאת: סופי

שלום רב, שותה פעמיים ביום משקה מאבקת חרובים כלומר כ-2 כפות ליום האם לאבקת חרובים יש חסרונות? והאם 2 כפות ליום מספיקים כדי לקבל את היתרונות,או לצרוך יותר? תודה מראש סופי

27/05/2021 | 13:56 | מאת: טובה בר-שאן

סופי שלום . שתיה ל אבקת חרובים פעמיים ביום בהחלט מספקת. בברכה ובהצלחהטובה בר- שאן

27/06/2021 | 07:31 | מאת: טובה בר-שאן

סופי שלום למה את שותה אבקת חרובים? מה את רוצה להשיג ? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/05/2021 | 08:59 | מאת: יוסי

הי, לאחרונה, החלטתי להפחית את צריכת הבשר. מה שאני מנסה להבין זה כמה גרם חלבון מלא יש במיקס של אורז ועדשים. למשל, אם אני מכין עם שני המרכיבים הבאים: 1. אורז מלא בסמטי - 2.8 גרם חלבון ל100 ג. 2. עדשים שחורים - 9.2 גרם חלבון ל 100 ג. האם מתוך זה 2.8 גרם משני הצדדים (סה" 5.6 גרם) יתקבל כחלבון מלא, והשאר לא? כי אם זה המקרה אז מאוד פשוט לאזן כמויות. תודה רבה, יוסי

27/05/2021 | 13:55 | מאת: טובה בר-שאן

יוסי שלום בכל אחד מהמרכיבים חסרות חומצות אמינו חיוניות מסוימות ורק השילוב של דגנים וקטניות ייתן לך חלבון מלא המכיל את 8 חומצות אמינו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/05/2021 | 10:40 | מאת: מומי

שלום טובה, בתשובה שנתת ליוסי, אמרת ששילוב של דגן וקטניה נותן 8 חומצות אמינו. מה עם חומצת האמינו החיונית התשיעית? תהיי מוכנה גם לציין את שם חומצת האמינו החסרה? האם יש מאכל מהצומח שכן מכיל אותה? תודה ובברכה

17/05/2021 | 17:38 | מאת: מיה

שלום עברתי לטבעונות ואני מנסה לאכול את הרוב רואו פוד. האם ניתן לשלב טופו אורגני בתזונת רואו פוד.? האם טופו הוא שייך לתזונה זו? תודה

22/05/2021 | 10:15 | מאת: אט

תהליך הייצור של טופו דומה לזה של גבינה. זה אומר שאחרי הטחינה, הסויה מורתחת ומעובדת עד שהיא מקבלת את הצורה של טופו.

1 ... < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > ... 410