צ'יה מה האמת על המעלות והיתרונות ובעיקר החלבון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

07/07/2022 | 19:37 | מאת: יולי

בן 74 בקרוב. מנסה להעלות את החלבון כדי לחזק את השרירים. עוסק בספורט ,בעיקר צעידות בחוץ ומכשירים במשורה במכון כושר

07/07/2022 | 19:52 | מאת: אביבה די וורולי

מקורות חלבון עיקריים: מזונות מן החי (ביצים, דגים, בשר, עוף, מוצרי חלב) , כמובן עם הקפדה על האיכות: כמה שפחות אחוזי שומן (לטובת אחוזי החלבון), וכמה שפחות מעובדים. עוד מקורות לחלבון: סויה וטופו, קינואה, כוסמת. לגבי שאר הקטניות: על מנת לקבל חלבון איכותי חייבים שילוב עם קצת דגנים. אגוזים וזרעים הם חשובים בגלל תרומתם של שמנים איכותיים מן הצומח, פחות עבור החלבון. במיוחד זרעי צ'יאה, פישתן, ואגוזי מלך תורמים אומגה 3 - חיוני מאד לבריאות.

מנהל פורום תזונה טבעית