בישול קטניות ללא השרייה חלבון, ברזל וסידן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/07/2022 | 13:35 | מאת: שיר מיה

היי האם בישול קטניות יבשות ללא השרייה כלל או השרייה של שעהשעתיים מספיקה ועדיין נשארים חלבון ומינרלים?

05/07/2022 | 14:17 | מאת: אביבה די וורולי

השריה של קטניות מיטבה בכמה דברים: מפרקת את החומרים שמקשים על תהליכי עיכול, כך שלא ייפתחו קשיי עיכול, נפיחות או גזים. מעלה את הזמינות הביולוגית של המינרלים, ושל החלבונים - זה אומר שיהיה יותר קל לגוף לספוג את מלוא הנוטריאנטים. גם אם לא משרים, יש ערך תזונתי רב לקטניות.

מנהל פורום תזונה טבעית