אפשר להרגיל את הגוף ללקטוז?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

07/06/2022 | 15:07 | מאת: יואב

שלום, אחרי שאני אוכל חלב ומוצריו יש לי שלשולים. האם ניתן לאמן או להרגיל את הגוף להיות יותר עמיד ללקטוז? איך עושים את זה? תודה.

09/06/2022 | 21:11 | מאת: אביבה די וורולי

קיימים מנגנונים שונים שגורמים למה שאנחנו מגדירים "רגישות לחלב". 1. ירידה בכמות האנזים לקטאז במערכת העיכול - זה האנזים שמפרק את סוכר החלב (לקטוז), כמותו יורדת באופן טבעי עם הגיל - אבל בקצב שונה אצל אנשים שונים, לכן לא כולם מרגישים את הבעיה. עם זה אין הרבה מה לעשות. 2. אם זה קורה בגלל רגישות יתר של מערכת החיסון או בעיה אחרת במעי, אז יכול להיות שעם טיפול ממוקד, הרגישות תרד, וגם התסמינים ירדו. נדרשת עבודה קפדנית של תזונה, חיזוק ואיזון המערכות ועוד. דוגמה היא צליאק: אצל חולי צליאק יש נזק במעי, ופחות ייצור של אנזים לקטאז - עם הפסקת הגלוטן, המעי חוזר לתפקודו, וברוב המקרים יחזור לייצר לקטאז, אולי באופן חלקי, ואז התסמינים יפחתו.

מנהל פורום תזונה טבעית