פריסת ארוחות לאורך היום

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/05/2022 | 19:11 | מאת: אנונימי

שלום רב. אני טבעוני. אני סובל ממשקל יתר, BMI כ 33. אני משתדל לשמור על תזונה נכונה ובריאה, אבל מידי פעם יש לי חשק לאכול כמויות גדולות מאוד של אוכל - הכל טבעוני אבל זה יכול להיות למשל שקית שלמה של אגוזים, קערה מלאה ועמוסה של מג'אדרה... פניתי למספר יועצים, שכל אחת מהם בנה לי תפריט, שדי חזר על עצמו, כשהדגש הוא על ארוחות מאוזנות לאורך כל היום. העניין הוא שאני לא מצליח לעמוד בתפריט, מאחר ואני יוצא מוקדם מאוד לעבודה. את ארוחת בוקר - אני מצליח לאכול בצורה טובה. אבל לגבי ארוחת צהריים - אין לנו את הזמן לאכול בעבודה, ואני מצליח לאכול לכל היותר פרי או ירק אחד עד שניים, וגם זה לא תמיד בישיבה, אלא בעת מעבר בין מקומות שונים, מה שמביא אותי לשעות הערב, ואז אני אוכל את עיקר האוכל. מה הייתם ממליצים לעשות? תודה מראש.

08/05/2022 | 05:39 | מאת: טובה בר-שאן

המלצתי שתיקח בצידנית את ארוחת הצהרים ותחליט שאתה עושה הפסקה של 15 דקות ותשב לאכל . זה מאוד מאוד משמעותי. ובניים תאכל את התפוח שלך. לא בריצה לא בחטף אלא לתת את ה15 דקות האילה. ולא תחזור רכב הבייתה. ופחות תאכל אכילה רגשית בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/05/2022 | 18:12 | מאת: אנונימי

תודה על.התשובה וההתייחסות. אבל אין לי את האפשרות הזו ברוב ימות השבוע. אני עובד במספר מקומות ובזמן ההפסקות אני עובר ממקום למקום. ואני גם עובד רחוק מהבית, מספר שעות.נסיעה, כך שאפילו ביום שישי הקצר, יצאתי ב 5 וחצי וחזרתי ב 4. השאלה איך להתארגן. תודה וסליחה על כך שאני שואל מחדש

09/05/2022 | 06:50 | מאת: אנונימי

חשבתי לפרט יותר. כדי להסביר את עצמי ולתאר את המצב. אני יוצא בערך ב 5 וחצי מהבית אני עובד במסגרות טיפוליות, וההפסקות מוגדרות מראש. בהפסקות אני נוהג ללכת לשירותים, לשתות לענות להודעות חשובות שקשורות לעבודה בווטסטפ ולהתארגן לקראת הטיפולים הבאים. בזמן שנותר אפשר לאכול ב 10 יש הפסקה גדולה. ב 12 יש הפסקה קטנה אז כמעט ולא נשאר זמן פנוי ב 1 וחצי יש הפסקה גדולה אבל אז אני עובר ברגל בין מקומות עבודה ואז אני אוכל ארוחת ביניים ב 3 יש עוד הפסקה קצרה מאוד ואז אין זמן גם לארוחת ביניים אחר כך אני י6צא לכיוון האוטובוס ונוסע שעתייפ עד 3. במעבר לאוטובוס יש זמן לאכול עוד ארוחת ביניים. אני מגיע הביתה בין 7 ל 8 ביום שישי בסביבות 4 אני מבין שזה לא נכון מבחינה תזונתית אבל לא יודע איך כן להתארגן תודה מראש

13/05/2022 | 21:33 | מאת: סליחה על ההתערבות

אם יש לך את האפשרות, נראה לי כדאי לך לפנות לטיפול תזונתי באופן פרטי. ככה תהיה תחת מעקב והיחס אליך ולאופן בו אתה חי יהיה רציני

14/05/2022 | 13:27 | מאת: אנונימי

תודה

מנהל פורום תזונה טבעית