לגבי גזר וספיחת רעלים באפיה/טיגון?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

28/04/2022 | 12:10 | מאת: חיים

בוקר טוב:) יש אנשים ששמים גזר בשמן (באפיה/טיגון)כדי לספוח אליו את החומרים"הרעילים"יש בזה אמת מדעית ? האם באמת הגזר סופח אליו רעלים או שזה סתם אגדה אורבנית?

28/04/2022 | 15:33 | מאת: טובה בר-שאן

חיים שלום בגזר יש נוגדי חמצון שומניים כמו בתא קרוטן . וכאשר מטגנים נוגדי חמצון אילה מנטרלים את הרדיקלים החופשיים והרעלים שנוצרים בטיגון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/04/2022 | 15:38 | מאת: חיים

אני יכול לאפות גזר בתנור עם שמן זית בלי חשש על 180 כדי למנוע חימצון?

28/04/2022 | 15:56 | מאת: חיים

האם אפשר לאפות בלי חשש פשטידת גזר בתנור על 180 מעלות עם שמן זית יד מרדכי כבישה קרה וכולי בלי חשש שהגזר יספח אליו את כל הרעלים והרדיקלים החופשיים?

29/04/2022 | 08:46 | מאת: אביבה די וורולי

הגזר לא סופח את הרדיקלים החופשיים , הוא מנטרל אותם - לכן זה בסדר גמור לאפות בשמן זית. תאפו, תבשלו, תהנו מכל מגוון הירקות, מכל הצבעים!

מנהל פורום תזונה טבעית