פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית

אהרון דרעי - נטורפת מוסמך, הרבליסט קליני. לימודים במכללת רידמן בינהם, צמחי מרפא, אירידיולוגיה, פרחי באך, ארומתרפיה בסיסי וכן קורסים מגוונים בנושאי...
שלום, אני אוהבת לאכול אגוזי מלך(בכמות מומלצת/סבירה). לאחר שאוכלת אותם, מופיעות התכווצויות כואבות מאוד באצבעות כפות הרגליים. בעיני זה תמוה משום שדווקא לאנשים שסובלים מהתכווצויות אלו, מומלץ לאכול אגוזים אלו. האם ניתן להבין מה יכולה להיות הסיבה להתכווצויות לאחר צריכת אגוזים? אציין רק שאני סובלת מהתווצויות אלו מאוד, לא רק אחרי צריכת אגוזים, אבל צריכתם מגבירה מאוד את ההתכווצויות.
אני לא מצליחה לראות קשר בין הדברים. אולי חייבת לברר בנפרד את הסיבה להתכווצויות, ובנפרד רגישות או אלרגיה לאגוזים...
שלום רב האם שמן קצח באופן כללי בריא? האם יכול להוריד סוכר? והאם יכול להוריד כולסטרול? אודה מאוד לתשובתך
שמן קצח בריא. במסגרת של תזונה מאוזנת ומוקפדת, הוא יכול לעזור למטבוליזם של שומנים לחזור לתיקונם.
שלום, אחרי שאני אוכל חלב ומוצריו יש לי שלשולים. האם ניתן לאמן או להרגיל את הגוף להיות יותר עמיד ללקטוז? איך עושים את זה? תודה.
קיימים מנגנונים שונים שגורמים למה שאנחנו מגדירים "רגישות לחלב". 1. ירידה בכמות האנזים לקטאז במערכת העיכול - זה האנזים שמפרק את סוכר החלב (לקטוז), כמותו יורדת באופן טבעי עם הגיל - אבל בקצב שונה אצל אנשים שונים, לכן לא כולם מרגישים את הבעיה. עם זה אין הרבה מה לעשות. 2. אם זה קורה בגלל רגישות יתר של מערכת החיסון או בעיה אחרת במעי, אז יכול להיות שעם טיפול ממוקד, הרגישות תרד, וגם התסמינים ירדו. נדרשת עבודה קפדנית של תזונה, חיזוק ואיזון המערכות ועוד. דוגמה היא צליאק: אצל חולי צליאק יש נזק במעי, ופחות ייצור של אנזים לקטאז - עם הפסקת הגלוטן, המעי חוזר לתפקודו, וברוב המקרים יחזור לייצר לקטאז, אולי באופן חלקי, ואז התסמינים יפחתו.
שלום רב, כמה זמן צריך להמתין או להרחיק לאחר שתיית משקה קקאו ,ממזון שמכיל בשר או מזון שמכיל גבינה או תוספי ברזל וסידן , ולהיפך לאחר אכילת כול מה שציינתי כמה צריך להמתין כדי לשתות קקאו ושלא תהיה בשני המקרים בעיית ספיגה תודה רבה סופי
מומלץ להפריד שתיה של מוצרי חלב ממזונות עשירים במינרלים - או מתוספים של מינרלים, שעה/ שעתיים. כנ"ל גם קפה ומוצרים המכילים קפאין, עלולים להוריד ספיגה של מינרלים.
היי אני קונה בדרך כלל תוצרת אורגנית. מטעמי סטריליות וגועל שנגעו בחנות האם זה בסדר ובריא לנקות את הירקות ופירות בשלמותם בתרסיס ירקות אקולוגי? תודה
אם הם מוצרים מיועדים לניקוי פירות וירקות - אין בעיה. ניתן להשרות פירות וירקות במים עם מלח גס, חומץ או סודה לשתייה. רק לא להשתמש במוצרים לניקוי כלים!! הם הכי רעילים מפני עצמם.
האם המתקת משקה חם ב"מעדן לייט" (מוצר של מכוורת), היא דבר נכון לאדם מבוגר המעוניין להימנע מסוכר, או מדבש, או מריבה וכיו"ב? זה מוצר דומה לדבש, טעים כדבש, אך רכיביו הם מלטיטול, סוכרלוז, פולידקסטרוז, מים ודבש טהור, 155 קלוריות, 8 ג' סוכר, ב-100 ג'.
חשוב לי להוסיף שיש לי טרום סכרת. אני אוהב קפה מומתק, ובלעדיו אין טעם לחיי.
אני לא מכירה את המוצר הספציפי. באופן כללי, לא מחבבת את תחליפי הסוכר האלו - יש להם הביטים חיוביים ושליליים... ואין כאן מקום למנות את כולם. כפית סוכר, דבש או ממתיק אחר חייבים להיות חלק של תכנית תזונתית יומית מאוזנת ומותאמת לאדם.
אביבה, מה זה "לא מכירה..."? הרי זה מפורסם ברשת וגם נמצא במרכול. כמו כן, איזה היבט שלילי אחד תוכלי לציין? כמו כן, האם מומחיותך כתזונאית?
ממתיקים כמו מלטיטול, סוכרלוז, פולידקסטרוז, הם נושא לדיונים רחבים לגבי השפעתם על מטבוליזם, בעיקר אצל אנשים בעלי נטייה לסוכרת. גם אם הם לא מעלים באופן ישיר גולקוז ואינסולין בדם, הם כן מאותתים למח דרך הטעם המתוק שיש סוכר בדרך אל המערכת, וכנראה מפעילים מנגנונים של תלות ועוד... קשה להסביר במסגרת הזו... מוזמנת לקרוא עוד ברשת. אני אישית, מעדיפה "לחנך" את החייך לטעמים המתוקים הטבעים, ולאט לאט להפחית את המתוק מהמזונות. שוב, זו דעתי, ויש דעות אחרות.
שלום, אני מבשלת את העוף כצלי ברוטב. המפרק של השוק מתרכך וניתן לאכול אותו. האם יש יתרון בצריכתו (מבחינת חלבון או כל חומר תזונה אחר)?
לא רואה יתרון משמעותי...
הייי יש לי בעיה ואני אכלתי במשך חודשיים רק אוכל נוזלי לפשוט יש לי עצירות שגורמת לי לכאבי בטן ובחילות מה עושים כל בוקר יורד לי ממש טיפה ואני מרגישה של את הכל התרוקן
קשה להבין מתיאור כזה קצר. אולי יש בעיה בעקבות חוסר של סיבים. ממליצה יעוץ פרטני גם אצל רופא וגם אצל נטורופת.
היי האם בישול ארוך של קינוא וקטניות משאיר את ערכיהם בעיקר חלבון ומינרלים? תודה
כן, אין בעיה
בוקר טוב ושבת שלום כמה ביצים מותר בשבוע לאדם נורמטיבי בלי בעיות מיוחדות ואם אפשר לציין גודל הכוונה כמה ביצים L או m מותר בשבוע?
בגדול... 1 או 2 ביצים ביום. בהתאם לתזונה שאתה רגיל אליה, בהתאם לבדיקות דם, לגיל, לפעילות הפיזית היומית, שממנה תלויה הצריכה היומית של חלבון... ממליצה על ביצים אורגניות או חופש.
שלום רב !!! נוטל תרופות . כנראה סובל ממעי רגיז מאוד מפריע לי אשמח להתיחסות תודה
שאלה כל כך כללית, וההתייחסות יכולה להיות מאד רחבה... לבדוק מזונות שגורמים לתסמינים יותר חריפים. (מצרי חלב? מוצרי חיטה וגלוטן? מוצרים שמכילים קפאין? מוצרים אולטרה מעובדים? יש מספיק נוזלים בתזונה? ) לבדוק כמובן את הקשר עם התרופות. ניתן להמליץ על מוצר של פרוביוטיקה, אפשר להתייעץ בחנויות טבע או בבית מרקחת. כמובן מתבקש טיפול פרטני יסודי.
היי אני טבעונית ואוכלת תזונה טיבעית כולל דגנים מלאים וקטניות. כמה פירות אני יכולה לאכול ביום על מנת לא לייצר קנדידה בנרתיק ? (אכלתי הרבה בננות ופרי הדר וזה גרם לי כנראה לקנדידה תודה
אכילת פירות לא גורמת באופן ישיר להתפתחות של קנדידה, אלא עלולה לעודד צמיחה מחודשת באנשים בהם כבר קיימת הפטרייה. הטיפול בקנדידה מאד אישי, על פי המצב שלך והתזונה... ממליצה טיפול פרטני אצל נטורופת/ רופא סיני/הרבליסט. בד"כ ממליצים להוריד קודם פחמימות מדגנים מאשר פירות. ולהשאיר בכל מקרה תפוח ירוק ופירות יער.
שלום, האם סיבים תזונה -פסיליום האבקה,מורידה כולסטרול? ואם יש להם גם תופעות לוואי? תודה סופי
תוספת סיבים לתזונה בהחלט תורמת להורדת כולסטרול. זה יכול להיות סיבים של דגנים מלאים, קטניות, ירקות - זו הדרך המומלצת. וגם סיבים שלוקחים בנפרד כמו פסיליום, עובדים באותה צורה. בכל מקרה בו מוסיפים סיבים, ובעיקר כשזה בצורה מרוכזת - אז חייבים להקפיד על שתיית נוזלים מרובה! להוסיף 2-3 כוסות מים, להגיע ל 2 ליטר מים ביום, אפשר יותר.
בוקר טוב:) עשיתי מתכון עוגיות תמרים מ280 גרם קמח לבן רגיל 60 מל שמן קנולה בכבישה קרה 60 גרם רסק תפוחים וממרח תמרים קליית גת שהוא ללא סוכר משמרים וצבעי מאכל עשוי רק מתמרים 100 אחוז כמו שאני מקפיד תמיד : אפיתי סיימתי ושמתי בנייר סופג בקופסה סגורה והנייר היה ספוג בשמן גם כשהחלפתי עוד פעמיים תמיד הנייר נספג בשמן זה אמור להיות ככה ? מקפיד לאפות בטמפרטורות שימנעו חמצון וכולי ב175 מעלות במקרה זה זה בריא ותקין לאכול את זה?
נראה לי שזו שאלה לאופים, לא לתזונאיים או נטורופתים.
היי האם אריתריטול הוא טבעי ורצוי להשתמש בו? אני אוכלת רק תזונה טיבעית 15 שנים. ומתלבטת לגבי אריתריטול .מה עדיף? הוא או סוכר קוקוס?
אריתריטול הוא סוכר טבעי שעבר שינוי כימי, ובעקבותיו הופך להיות בעל אינדקס גליקמי יותר נמוך ויותר מתאים למי שיש לו מחלות מטבוליות. סוכר קוקוס יותר "טבעי" וסביר מבחינת אינדקס גליקמי. בעיניי: לגוון כמה שיותר, ולהשתמש במתוק הטבעי של פירות, תמרים...
בוקר ושבוע טוב:) החזה עוף בזמן העשיה בתנור כמו מגיר שומנים ואז הוא כמו שוחה בבריכה של שומנים של עצמו שאלת תם יש דרך להמנע מהבריכת שומנים הזאת?(או שזה בלתי נמנע) והאם השומן הזה הוא לא בריא? מציין שאני מקפיד לעשות את החזה עוף בתנאים הבאים טמפרטורה-190 מעלות(12 דקות מכל צד) שמו זית-יד מרדכי אם אשים את החזה עוף על נייר סופג זה יעזור לזה או שזה בלתי נמנע
מדובר בשומן של הבשר עצמו. (+ השמן שאתה הוספת). פשוט אל תאכל אותו.
השומן הזה משפיע על החזה עוף עצמו או נספג בו בחזרה באיזה דרך או שפשוט אם אשים בנייר סופג זה יספוג אליו הכל סך הכל רוצה לעשות לבנות שלי שמאוד אוהבות חזה עוף הכי בריא שאפשר רוצה שיהיה להן טעים והכי חשוב בריא אז הן יכולות לאכול ללא חשש ? והאם השמן הוא קריטי והאם ניתן לצמצמם בו אני שם 2 כפות שמן לחצי קילו האם זה הרבה ?
הכל בסדר פשוט תוציא את החזה מהרוטב שלו ותאכלו בכייף! (אם אתה שם הרבה שמן זית, אז הרוטב שיוצא הוא יותר שמן זית מאשר שומן מהעוף, ואם הוא לא שרוף, אז זה ממש בסדר)
הבנות שלי מה זה אוהבות אותך עכשיו:)
שלום, האם בירה מורידה כולסטרול? אם כן איזה רצוי לשתות ובאיזה כמות? תודה שרונה
לבירה יש השפעות מיטיבות בעיקר בנושא הרגעה ושינה. כמו כל משקה אלכוהולי - חייבים הרבה זהירות וכמויות קטנות מאד מאד. לא ידועה לי השפעה על כולסטרול, להפך: כל מה שמכיל אלכוהול מזיק לכבד, שם מתרחש רוב המטבוליזם של שומנים ושל הכולסטרול.
שלום רב. אני טבעוני. אני סובל ממשקל יתר, BMI כ 33. אני משתדל לשמור על תזונה נכונה ובריאה, אבל מידי פעם יש לי חשק לאכול כמויות גדולות מאוד של אוכל - הכל טבעוני אבל זה יכול להיות למשל שקית שלמה של אגוזים, קערה מלאה ועמוסה של מג'אדרה... פניתי למספר יועצים, שכל אחת מהם בנה לי תפריט, שדי חזר על עצמו, כשהדגש הוא על ארוחות מאוזנות לאורך כל היום. העניין הוא שאני לא מצליח לעמוד בתפריט, מאחר ואני יוצא מוקדם מאוד לעבודה. את ארוחת בוקר - אני מצליח לאכול בצורה טובה. אבל לגבי ארוחת צהריים - אין לנו את הזמן לאכול בעבודה, ואני מצליח לאכול לכל היותר פרי או ירק אחד עד שניים, וגם זה לא תמיד בישיבה, אלא בעת מעבר בין מקומות שונים, מה שמביא אותי לשעות הערב, ואז אני אוכל את עיקר האוכל. מה הייתם ממליצים לעשות? תודה מראש.
המלצתי שתיקח בצידנית את ארוחת הצהרים ותחליט שאתה עושה הפסקה של 15 דקות ותשב לאכל . זה מאוד מאוד משמעותי. ובניים תאכל את התפוח שלך. לא בריצה לא בחטף אלא לתת את ה15 דקות האילה. ולא תחזור רכב הבייתה. ופחות תאכל אכילה רגשית בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
תודה על.התשובה וההתייחסות. אבל אין לי את האפשרות הזו ברוב ימות השבוע. אני עובד במספר מקומות ובזמן ההפסקות אני עובר ממקום למקום. ואני גם עובד רחוק מהבית, מספר שעות.נסיעה, כך שאפילו ביום שישי הקצר, יצאתי ב 5 וחצי וחזרתי ב 4. השאלה איך להתארגן. תודה וסליחה על כך שאני שואל מחדש
חשבתי לפרט יותר. כדי להסביר את עצמי ולתאר את המצב. אני יוצא בערך ב 5 וחצי מהבית אני עובד במסגרות טיפוליות, וההפסקות מוגדרות מראש. בהפסקות אני נוהג ללכת לשירותים, לשתות לענות להודעות חשובות שקשורות לעבודה בווטסטפ ולהתארגן לקראת הטיפולים הבאים. בזמן שנותר אפשר לאכול ב 10 יש הפסקה גדולה. ב 12 יש הפסקה קטנה אז כמעט ולא נשאר זמן פנוי ב 1 וחצי יש הפסקה גדולה אבל אז אני עובר ברגל בין מקומות עבודה ואז אני אוכל ארוחת ביניים ב 3 יש עוד הפסקה קצרה מאוד ואז אין זמן גם לארוחת ביניים אחר כך אני י6צא לכיוון האוטובוס ונוסע שעתייפ עד 3. במעבר לאוטובוס יש זמן לאכול עוד ארוחת ביניים. אני מגיע הביתה בין 7 ל 8 ביום שישי בסביבות 4 אני מבין שזה לא נכון מבחינה תזונתית אבל לא יודע איך כן להתארגן תודה מראש
אם יש לך את האפשרות, נראה לי כדאי לך לפנות לטיפול תזונתי באופן פרטי. ככה תהיה תחת מעקב והיחס אליך ולאופן בו אתה חי יהיה רציני
תודה
היי איך הדגן פוניו של תבואות? האם בריא וטעים? תודהי
גם אני גיליתי אותו לאחרונה. ממשפחת הדוחן, מאד עדין, ללא גלוטן. מוזמנים לנסות ולספר.
שמעתי ששילוב של מיץ עשב חיטה עם כדור מדלל דם אליקויז אסור כי עשב חיטה בעצמו מדלל דם? האם זה נכון?
במיץ עשב חיטה יש מגוון מאד עשיר של חומרים פעילים, ביניהם ויטמין K, המעורב בתהליכי קרישת דם. לכן בזמן נטילת תרופות מאד חשוב יעוץ אישי ומדויק.
האם ריבוי שמן בעוגה במידה ונאפתה בשמן זית הופך אותה לפחות בריאה או ללא בריאה בכלל יש לציין שאני משתמש בשמן זית מובחר יד מרדכי דרגה 2 מותאם לעוגות ומקפיד לאפות על 170 תמיד
בכל מה שאתה כותב אין שום דבר לא בריא. כמו שכתבתי לפני כמה ימים, אם כבר להקפיד... אז על כמות הסוכר. אפשר פחות מאשר במתכונים הנפוצים...
היי יש כמה סוגי קטניות שאין אותם אורגנים. האם באופן שוטף לאכול קטניות לא אורגניות מהווה נזק?(מניחה שמרססים לא בארץ וגם בארץ מרססים בחומר שלא יהיו חרקים). תודה
קחו בחשבון שקטניות גדלות בתרמיל, שאותו אנחנו לא אוכלים, לכן נזקי הריסוס כנראה מינימלים יחסית למוצרים אחרים. בכל מקרה לא ממליצה לוותר על מוצרים אם לא ניתן למצוא אותם אורגניים.
היי מטעמי סטריות וחרקים אני נוהגת לשטוף ירקות עם מים וסודה לשתייה. האם הסודה לשתייה חייבת להיות ללא אלומיניום? ניתן גם להשתמש בסודה רגילה עם אלומיניום למטרה זו? תודה
בגלל שמדובר על סודה שנשטפת החוצה, אז הרבה פחות קריטי מאשר סודה לשתייה ממש. אולי פשוט יותר להחזיק בבית סודה ללא אלומיניום לכל המטרות...
ראיתי את השאלה שנשאלה פה ע"י חיים אם גזר מנטרל רדיקלים חופשיים ורעלים כמו שציינת האם זה בטוח לאפות או לטגן אותו בטמפרטורה שמונעת חמצון עד 180 מעלות נגיד בשמן זית?
עניתי גם למטה. בעיניי כן. ועוד תרוויחו גם אתם את נוגדי החמצון של הגזר.
בוקר טוב:) יש אנשים ששמים גזר בשמן (באפיה/טיגון)כדי לספוח אליו את החומרים"הרעילים"יש בזה אמת מדעית ? האם באמת הגזר סופח אליו רעלים או שזה סתם אגדה אורבנית?
חיים שלום בגזר יש נוגדי חמצון שומניים כמו בתא קרוטן . וכאשר מטגנים נוגדי חמצון אילה מנטרלים את הרדיקלים החופשיים והרעלים שנוצרים בטיגון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אני יכול לאפות גזר בתנור עם שמן זית בלי חשש על 180 כדי למנוע חימצון?
האם אפשר לאפות בלי חשש פשטידת גזר בתנור על 180 מעלות עם שמן זית יד מרדכי כבישה קרה וכולי בלי חשש שהגזר יספח אליו את כל הרעלים והרדיקלים החופשיים?
הגזר לא סופח את הרדיקלים החופשיים , הוא מנטרל אותם - לכן זה בסדר גמור לאפות בשמן זית. תאפו, תבשלו, תהנו מכל מגוון הירקות, מכל הצבעים!
ערב טוב היום כשאפיתי את הקציצות בתנור ככל הנראה שכחתי להפעיל טיימר וכשנזכרתי וניגשתי לתנור ראיתי שהקציצות מעלות כמו מעין עשן כזה האם זה נקודת העישון של הקציצות והאם במצב כזה יש הפרשה של רדיקלים חופשיים שני נתונים חשובים להאיר את עינייך לגבי האפיה הזו אני אופה רק ב180 מעלות ואך ורק עם שמן זית יד מרדכי בכבישה קרה וכולי האם ניתן לאכול את הקציצות האלו או לזרוק האירי את עיניי בנושא דרך אגב התייעצתי עם מכרה תזונאית שאמרה לי שאמנם היא לא מומחית בנושא אך אם זה לא נשרף אז ניתן לאכול מה דעתך?
נראה לי שהתזונאית צודקת. לא לפחד לאכול
תבורכי תודה :)
שלום, יש לי סוכרת גבולית,ולא נידרשת לטיפול,ורוצה לישאול אם אני יכולה לאכול אבטיח כפרי יחידי ביום כמה לאכול מבלי להינזק? תודה לתשובה שרון
תמיד מומלץ לגוון. באבטיח יש לא מעט סוכר - בהחלט אפשר לשלב אותו בתזונה עם עוד משהו חלבוני/ שומני (אגוזים, שקדים, יוגורט, צפתית... )
בוקר טוב ברצוני לשאול לגבי כמויות שמן כאלו ואחרות שבמתכונים ברשת אם אקפיד על שימוש בשמן זית איכותי בכבישה קרה שהוא מותאם גם לעוגות שבהן אני משתמש בשמן זית של יד מרדכי דרגה 2 וגם אקפיד על טמפרטורה שנעה על בין 180-190 מעלות כדי להמנע מחמצון האם אוכל לשים כל כמות שיש במתכון שיש ברשת או שגם לזה יש הגבלה?
זה קצת כללי לשאול על כל מה שמסתובב ברשת. באופן כללי אני לא אוהבת להגביל בשמן זית. מה שכן אפשר כמעט תמיד להוריד ממתכונים זה הסוכר (מכל סוג שהוא). תנסו להוריד רבע מהכמות, ובפעם השנייה להוריד שליש... תראו שזה רק טוב!
שלום,האם אכילת פולי פול מבושלים עם הקליפה (לא התרמיל) גורם לפגיעה בזכרון או במח?
לא יודעת, אף פעם לא שמעתי על זה...
אין לי בעיות כבד. האם גדילן טוב לתחזוקה שוטפת או שזה מיותר אם אין בעיות?
שלום עקרונית לקחת צמח מחזק כבד גם כשאין בעיות זה בסדר גמור. 1. חשוב שזה יהיה לפרק זמן מוגדר. 2. אפשר לשקול לקיחה של הצמח בתור חליטה או במצוי יותר מרוכז, עבור זה, חשוב להתייעץ באופן פרטני עם הרבליסט / נטורופת/ מטפל סיני...
היי לא מצאתי פול אורגני ולוביה אורגנית מה הנזק לאכול קטניות רגילות מונבטות שאינן אורגניות בגלל הריסוס?
אני לא חושבת שיש הבדל. בעיניי פחות עקרוני להקפיד על קטניות אורגניות מאשר על ירקות. לפי דעתי חשוב להקפיד על ירקות בעלי עלים ירוקים אורגניים. באשר סוגים אחרים, ניתן לשיקולים שונים.
היי לא מצאתי פול אורגני ולוביה אורגנית מה הנזק לאכול קטניות רגילות מונבטות שאינן אורגניות בגלל הריסוס?
בעיניי אם שוטפים טוב את הירקות, לא הכול חייב להיות אורגני. שטיפה טובה: השריה במים עם קצת מלח גס או חומץ או סודה לשתייה. מנקה מאדמה, חרקים, וגם שאריות של ריסוס. כמובן לא לשטוף עם סבון כלים או חומרים אחרים!!
שלום רב, האם שתיית משקה מיץ רימונים מוכנים בבקבוקים ללא סוכר וללא חומרים משמרים טבעיים אורגני ,כך רשום על גבי התוית שלהם,יכולים לתת מענה עד אשר יופיעו שוב רימונים טבעיים שאני סוחטת כי העונה ניגמרה או שזה יותר נזק מתועלת? תודה שלומית
בהחלט כן. בתנאי שזה לא יהיה עם עוד סוכר או חומרים אחרים.
היי האם אורז בסמטי מלא הוא בריא? בגלל הארסן?
בכל הסוגים של אורז מלא יכולה להיות רמת ארסן יחסית גבוהה. המלצות: לשטוף / להשרות את האורז. לבשל בהרבה מים ולסנן אחרי הבישול (כמו שמבשלים פסטה), או אפילו להחליף את מי הבישול אחרי ההרתחה הראשונה.
שלום רב. כבר שנים רבות אני סובל מחולשה כרונית. עברתי המון בדיקות דם, גסטרוסקופיה, אנדוסקופיה וכד' וברוך ה' הכל היה תקין מלבד הממצאים היחידים שהברזל וויטמין 12B נמוכים ולאחרונה גם ויטמין D. לעיתים אני סובל מיציאות מרובות, לא שלשול אך בכל זאת פעמיים-שלש ביום ולפעמים אפילו 4-5 פעמים. זה מגיע בתקופות, תקופה מסוימת היציאות רגילות ותקופה אחרת מרובות. האבחנה שניתנה ע"י רופאי גסטרו היתה "חוסר ספיגה", לאמר: אני אוכל כמו שצריך אך הגוף לא סופג את הנוטריינטים הדרושים מן המזון. מדוע? לא היה באפשרותם לאבחן! אציין שלמרות שבהנחיית הרופאים נטלתי B12 תקופה ארוכה (וכמובן רמתו בדם וכן רמת הברזל עלתה מאד) לא הרגשתי שיפור בתחושת העייפות והחולשה. בהתייעצות עם 2 דיאטניות בקופה נאמר לי שהתזונה שלי בסה"כ טובה ומאוזנת ואם כן חזרתי לנקודת המוצא: אני עייף באופן כרוני חלש וחסר חיוניות אך אין פתרון. מתסכל ביותר! האם תוכלי בבקשה לעזור לי? תודה
יש לי בעיה בדיוק כמו שלך והרופאים בארץ חסרי תועלת כבר שנים. יש לי תור לרופא באוסטריה עוד שבועיים. אעדכן אותך כאן בהמלצות שלו
כשמאובחן חוסר ספיגה חייבים לטפל בשיקום הרקמות של מערכת העיכול, ושל המעי. קיימים מזונות מתאימים, תוספים וצמחי מרפא. מומלץ לקבל טיפול פרטני אצל נטורופת/ הרבליסט/ רופא סיני.
זו בעייה יותר רצינית משיקום רקמות עם צמחים. זו בעיה הורמונלית
האם ליטול על קיבה ריקה, כמה זמן לפני או אחרי ארוחה? או בסמוך לארוחה ?
לגבי צמחי מרפא, עדיף תמיד לקבל יעוץ אישי, על פי הצרכים של המטופל. בד"כ חצי שעה לפני הארוחה.
שלום רב, יש לי כולסטרול גבולי ,האם אפשר להוריד אותו בעזרת שתיית יין ? אם כן כמה לשתות מבלי להינזק? ואיזה סוג של יין רצוי תודה רבה מאוד שלומית
ביין אדום יש נוגדי חמצון. הם לא יורידו את רמת הכולסטרול, רק ימנעו את החמצון שלו . כוס ביום? אם יש בעיות בכבד אז מומלץ לא לצרוך אלכוהול בכלל. כדי להוריד את רמת הכולסטרול יש כלים אחרים, יותר אפקטיביים...
איזי כמות צ'יקוריה נכון לשתות
קפה צ'יקורי הוא ללא קפאין. כמו כל דבר מומלץ לא להגזים, אפשר לגוון עם שתיה של חליטות אחרות.
אני קוטף כמות גדולה של עלים וכדי שלא יעלו עובש בשימור, אני מחמם הכל בתנור אפיה עד שיתייבשו, וצורך כל פעם כמות קטנה. האם זה פוגע באיכות התזונתית שלהם?
עלי זית בתור צמח מרפא? תשתדל שטמפרטורת הייבוש לא תעבור את ה 50 מעלות צלסיוס.
שלום רב, האם פתיתי שיבולת שועל עבים יש חומצה פיטית והיא יכולה לפגוע בספיגה של סידן וברזל? כלומר אם אני מכינה דייסה של פתיתי שיבולת שועל עבים אותה אני מבשלת במים ומוסיפה לה אגוזים ושומשום וגרעיני דלעת וחמניות לא תהיה ספיגה שלהם?ומה בנוגע לחלב שיבולת שועל האם יש לה חומצה פיטית? תודה סופי
אני לא הייתי דואגת מהחומצה הפיטית של שיבולת שועל. אפשר תמיד להוסיף מזונות עשירים במינרלים גם בארוחות אחרות.
היי האם תפוח אדמה אורגני עם קליפה הוא בעל ערך תזונתי רב? כדי לשלבו בתפריט? הסוכר שלי 90 ואני אוכלת 3-4 פירות ליום (המתוקים היחידים שלי) ועושה הליכות.. תודה
האינדקס הגליקמי של תפוח אדמה יחסית גבוה, אפיה עם קליפה היא בהחלט צורת הבישול הכי טובה. בשילוב בתזונה מאוזנת עם חלבונים ושמנים "טובים" זה בסדר גמור.
היי האם אפייה בתנור של נבטוטים מורידה מערכם התזונתי או שעדיף רק במייבש מזון?
אפיה בטמפרטורה גבוהה עלולה להוריד חלק מהערכים התזונתיים של מונבטים, אבל עדיין הם דבר טוב מאד, שמומלץ לשלב בתזונה.
היי האם ניתן לאכול כוסמת מונבטת ללא בישול ואפייה? כמו קורנפקס תודה
נראה לי שעדיף לבשל את הכוסמת או להשרות ולאפות.
האם דייסה קווקר יכולה לעצור שלשול במקום אורז
בדייסת שיבול שועל יש הרבה יותר סיבים תזונתיים מאשר באורז לבן, היא פחות תעצור שלשול. צריך לבדוק מה המקור של השלשול - זיהום חד פעמי? לאו דווקא מומלץ לעצור אותו לגמרי, רוצים להפטר מהחיידק המזהם, אבל חייבים לשתות הרבה, ולהיזהר מהתייבשות. שלשולים שחוזרים על עצמם בגלל בעיה במערכת העיכול? חייב התייחסות יותר מעמיקה על הסיבות, תזונה ועוד...
שלום רב , מבקשת לדעת מה דעתך על תוסף מניתול שניתן באבקה,אני מבינה שהוא סוג של ממתיק האם יש לו תופעות לואי?והאם יש לו גם יתרונות? תודה רבה שלומית
מניטול הוא סוכר טבעי שעבר שינוי כימי, ובעקבות זה הוא בעל ערך קלורי ואינדקס גליקמי יותר נמוכים. בגלל זה הוא וסוכרים אלכוהולים אחרים מומלצים למי שרוצה לרדת במשקל ו/או לטפל בסוכרת. מבחינה זו אני לא כל כך אוהבת את תחליפי סוכר אלו, ומעדיפה להמליץ למטופלים להתרגל לצרוך פחות סוכר, פחות מתוק, ולחזור ל"מתוק הטבעי" , פירות, תמרים ועוד... כמויות מאד גדולות של סוכרים אלו יכולות לגרום לשלשולים. מניטול באופן ספציפי, נודע גם לאחרונה כתוסף בעל השפעות מיטיבות במחלת פרקינסון. אך לא ברור המנגנון.
שלום, האם ממתיקים מלאכותיים גורמים לאי ירידה במשקל? לשומן בטני?
קיים דיון ער מאד על ממתיקים מלאכותיים, לדעתי הם לא תורמים לבריאות, ולא לתהליך תקין של ירידה במשקל.
שלום רב האם פילפל רמירו בריא כמו פילפל אדום רגיל? הכוונה אותם ויטמינים? אודה לתשובתך.
מבחינה תזונתית הם מאד דומים, מומלץ תמיד לגוון בין סוגי הירקות. למשל לפלפלים מצבעים שונים יש מגוון קצת שונה של ויטמינים ונוגדי חימצון.
יכול להיות דבר כזה מבחינה גופנית שירדתי במשקל בקצב מהיר תוך שבוע אחרי שהתחלתי בסוג של דיאטה בדגש על צמצום בשומנים / פחמימות ? מה צריך לעשות בשביל לשמור על הסטטוס קוו ולהגיע לתוצאות יפות יותר
חייבת עבודה פרטנית על התזונה שלך.
שלום רב, האם אכילת גבינה (ריקוטה)עם יוגורט בערב יכולה לעזור לשינה טובה? בתודה רבה שלומית
לא ידוע לי. מזון שמאד עוזר לשינה זה שיבולת שועל. באופן כללי: מזונות מבושלים וקלים לעיכול יכבידו פחות, ויעזרו לשינה טובה. עוד נקודה: מאד מומלץ לסיים לאכול לפחות 3 שעות לפני השינה.
שלום רב האם פטריות שקונים בסופר אפשר לאכול אותן כמו שהן טבעיות ללא בישול או טיגון? האם אין בהם איזה חומר מסרטן אם לא מבשלים? אודה מאוד לתשובתך.
אני לא מכירה חומרים מסרטנים בפטריות. את מתכוונת לחומרי הדברה? תמיד חייבים לשטוף טוב טוב ...
אני מתכוונת לרעלן אגאריטין. שמעת על זה?
לא מכירה. אצא ואלמד...