אדנוקרצינומה עם גרורות במוח

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

05/08/2013 | 18:26 | מאת: kuki

אבי בן 78 אובחן לפני כחודש עם סרטן ריאות וגרורות במוח. הומלץ לו על טיפול הקרנות למח בשילוב כימיו אך הוא מסרב מחשש לתופעות הלוואי. 1. מהן תופעות הלוואי של הקרנות אלו והאם יש אלטרנטיבה לטיפול זה? 2. האם טיפול כימיו יכול להספיק או שנדרשות גם הקרנות? 3. להלן תוצאות הMRI. עד כמה המצב דחוף לשם קבלת החלטה לגבי תחילת הטיפול? יש לציין שהוא מרגיש טוב מאד ומפחד שאם יתחיל בטיפולים הדבר רק ידרדר את מצבו. תודה על ההסבר כל מידע יעזור אנחנו לא יודעים מה לעשות. ימצאים: מודגם תהליך דורלי לובולרי האדרתי בגודל 13X6 מ"מ פריאטלי מימין. בנוסף מודגם מוקד האדרתי ברקמת המוח בגובה הצנטרום מימין נמדד 2.5 מ"מ. בנוסף שני תהליכים האדרקתיים זעירים אקסיפיטלים משמאל. חשד למוקד נוסף פריאטללי זעיר מימין. יש מוקד נוסף פרונטלי נמוך משמאל נמדד 4 מ"מ. במוחון לאורך הוורמיס מוקד האדרתי מעוגל בגודל 5 מ"מ וכן בהמיספרה הימנית של המוחון מוקד שנמדד 4 מ"מ. אין בצקת ווזוגני מסביב לנגעים האלה. אין הפרעה בדיפוזיה. אין שרידי דימום.

11/08/2013 | 23:02 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום קוקי לפי הציטוט נראה שיש מספר מוקדים במח ולכן הטיפול הטוב ביותר הוא הקרנה למוח. לדעתי עדיף להתחיל בהקרנה ורק אח"כ לתת כימותרפיה. תופעות הלוואי הן חולשה, סחרחורת, כאבי ראש. כמובן - זה מאד אינדיבידואלי. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה