סרטן ריאות וגרורות לראש

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

11/07/2017 | 13:18 | מאת: mmme

שלום דר', אבי חולה סרטן ריאות מסוג אנדורקצינומה שלב 4 nsclc תאים לא קטנים. עם גרורות לראש עבר ניתוח בראש ו- 4 הקרנות של RSS לנק' בראש. טופל באופטיבו למשך 8 ח' אך לאחרונה חלה החמרה בריאות. מצ"ב CT אחרון. טופל בשבוע שעבר בהקרנות לדופן הריאה 5 פעמים. כעת הוא מאוד חלש עם בחילות וכאבי ראש וכאבים בחזה. רוצים להחליף לו טיפול מאופטיבו לקרבופלטין+VP16 . שאלותיי הם- האם הטיפול הוא ממש קשה? האם הוכח כיעיל או שמא יש טיפול עדיף יותר במצב שכזה? מצ"ב הסיטי. והאם הההקאות והכאבי ראש שסובל עכשיו כשבוע לאחר ההקרנות לדופן הריאה .האם הם קשורות לראש או הן תופעות לוואי של ההקרנות לדופן הריאה? (רקע-טופל ב 2014 כבר בקרבופלטין ואלימטה . לא היה יעיל ולכן הוחלף לטקסוטר אשר גרם לשיעול ואז הוחלף לAZD9291 שלא עזר ולאחר מכן לאופטיבו עד היום. האם הגיוני שקרבופלטין עם VP16 יעזור ?) תודה מראש.

11/07/2017 | 22:57 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב לגבי ההקאות וכאבי הראש - יתכן שיש קשר לגרורות בריאות או לבצקת שיש שם. יש תרופות שיכולות לעזור. לגבי הטיפול הכימותרפי - באופן עקרוני מאחר שמדובר בקו חמישי של טיפול אני לא הייתי ממליצה על שילוב של שתי תרופות, כפי שהומלץ לו, אלא תרופה בודדת. כמובן שלא ניתן לתת יעוץ פרטני דרך הפורום. בהצלחה

11/07/2017 | 23:58 | מאת: Mmme

תודה דר'. האם כוונתך לתרופה אחת בגלל הקושי בשילוב של שתיים? או בגלל יעילות שאחת תעזור במקרה כזה יותר?

מנהל פורום סרטן ריאה