בחילות וכאבי ראש: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

הפרעות במשק המגנזיום: ההשלכות

הבצורת נמשכת, מי השתייה מותפלים - ורמת המגנזיום בירידה. שימו לב: למחסור במגנזיום השלכות רבות על תפקוד הגוף בכלל, ובריאות הלב בפרט. מדריך מקיף מגנזיום הוא מינרל חיוני לתפקודים רבים של הגוף, מאחר שהוא מעורב בתהליכים של חילוף חומרים בתאים הדורשים אנרגיה. לכן, חסר במגנזיום, תת-מגנזמיה (Hypomagnesemia) - גורם לדעיכה של תהליכים אנרגטיים בגוף. מהן ההשלכות של ירידה בחילוף החומרים, הקשורה בחסר במגנזיום?לירידה בחילוף החומרים בתאים יש השלכות על מספר תפקודים בגוף: תפקוד הלב (המגנזיום מעורב גם בתהליכי חילוף החומרים של שריר הלב); פגיעה באיזון ערכי הסוכר בדם והתפתחות סוכרת מסוג 2; עלייה ברמות השומנים בדם; עלייה בלחץ הדם; סיכון להתפתחות טרשת העורקים; פגיעה בוויסות מנגנון כיווץ השרירים; ירידה במסת העצם (מאחר שהמגנזיום משתתף בבניית עצמות השלד, עם המינרלים סידן וזרחן, בנוכחות ויטמין D ועוד). לאור כל גורמי הסיכון הללו, השפעה של...
ללמוד עוד על בחילות וכאבי ראש
שבוע 5 להריון-תמונה

בשבוע החמישי להריון תחושי בתסמיני הריון כגון: עייפות...

מאת: מערכת zap...
08/10/2009
הפרעות במשק המגנזיום: ההשלכות-תמונה

הבצורת נמשכת, מי השתייה מותפלים - ורמת המגנזיום בירידה....

מאת: פרופ' שכטר...
25/01/2018
סחרחורת: מגוון מסחרר של סיבות-תמונה

מערכת שיווי המשקל, כלי הדם ומערכת העצבים יכולים לגרום...

מאת: נגוהה...
17/08/2011
סחרחורת: דע את האוטונוירולוג-תמונה

מטופלים שמערכת שיווי המשקל שלהם השתבשה מתקשים לתאר את...

מאת: ד"ר יהודה...
25/10/2011
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לבחילות וכאבי ראש?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

בחילות וכאבי ראש: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום מה תופעות הלוואי ? וכמה זמן סובלים מהם ?אפשר להפסיק באמצע? האם השפיעה לטובה ?? ואיך נמדדת התועלת ??.הרי לא מרגישים שיש אוסטאופורוזיס קשה מאד . האם 100 אחוז מונעת שברים? לא רק בנפילות אלא גם סדקים בחוליות הגב ? מה ההבדל בין הכדור לזריקה? האם התרופה מעבה את העצם חזרה לעשורים קודמים? או רק שומרת מהידרדרות? האם מחזקת גם חוליות עמוד שדרה תודה רבה

שלום רב, א. אין תרופה או טיפול שמונע שברים ב- 100%. הפורטיאו מוריד סיכון לשברים בחוליות עד 90%, שברים אחרים- בכ- 40%. ב. הטיפול מיועד ל 24 חודשים. אחרי זה- מקבלתי טיפול מונע פירוק העצם, בדיון עם רופא המטפל. ג.יתכנו בחילות וכאבי ראש ושרירים, שבדרך כלל חולפים אחרי מספר שבועות. ד. האפקט הטיפולי ניתן להעריך עזרת בדיקת דם למדדי שחלוף העצם- המדדים עולים משמעותית על הטיפול. הבדיקה לא כלולה בסל, עולה כ- 250-260 ש"ח, מתבצעת במספר ביתי חולים- תבדק/י באזור המגורים שלך. ה.- אפשר להפסיק באמצע הטיפול, אך כל עוד הטיפול ממושך יותר- האפקט חזק יותר. בברכה, דר ילנה סיגל

אני ובן זוגי קיימנו יחסי מין ביום ה13 למחזור, ויום אחרי הופיע לי דימום קל שראיתי בעת ניגוב השתן. בנוסף חוויתי כאבי ראש ובחילות. אני נוטלת גלולות מספר שניים ולעולם לא חוויתי דימום בין וסתי. האם יש חשש להריון?

הדימום קרוב לוודאי נבע מקיום היחסים כדאי לגשת לבדיקת צוואר הרחם

בת 36, ללא ילדים. לפני חצי שנה לאחר בדיקת פאפ התגלה וירוס פפילומה 18, ובנוסף אסקוס, נשלחתי לבדיקת קולופוסקופיה, והרופא אמר שאין כרגע צורך לקחת דגימה לביופסיה. אני מקיימת יחסים מוגנים. המחזור שלי סדיר כל 27-29 יום, עד לפני שנה הוא היה מתמשך 3-4 ימים גג, יומיים של דימומים חזקים והשאר חלשים. בארבעת החודשים האחרונים המחזור אורך יותר זמן. חזק יותר, ובנוסף חזרתי להרגיש כאבי מחזור ביומו הראשון לאחר שנים שלא סבלתי מכאבים(כאבי גב, בטן תחתונה, כאבי ראש ובחילות). ב2 לאפריל סיימתי מחזור של שלושה ימים ולאחר מכן ב12 לאפריל קיבלתי שוב פעם מחזור שנמשך עד לתאריך 27 לאפריל, זה התחיל ,(סליחה על התיאורים) בהפרשות ממש כהות על התחתונית ולאחר מכן מחזור של ממש. כעת ב16 למאי קיבלתי שוב ואני עדיין במחזור (21/5). האם יש השפעה של הוירוס על תדירות או על המחזור עצמו? קצת מלחיץ אותי שהרופא לא שלח ביופסיה. האם אני יכולה לבקש שישלח גם אם הוא טוען שאין צורך? אני לא שקטה לגבי זה? בנוסף בנוגע לירוס, שאלתי את הרופא האם אני מדבקת והאם להימנע מקיום יחסי מין הוא אמר שלא להימנע ואני לא מדבקת. לא מובן לי איך אני לא מדבקת? איך נדבקתי כי הבנתי מקריאה באינטרנט שגם עם קונדום נדבקים. האם אני צריכה לספר על הוירוס לבן זוג / פרטנר.. אני חוששת מתגובה (מוצדקת) בגלל חוסר הבנה והיכרות עם הנושא (הרופא לא מדבר עברית טובה והיה לי קשה להבין אותו כמו שלו היה קשה להסביר). תודה

הפורום אינו עוסק בצוואר הרחם, אנא פני לפןרום המתאים

שלום. לקחתי לוסטרל 50 מ"ג כשנה הפסיכיאטר אמר לי לנסות להחליף לברינטליקס תרופה מהדור החדש עקב עייפות מוגזמת שליוותה אותי.יש לציין שהלוסטרל עזר לי באיזון הריגשי והדיכאון . לקחתי שלושה ימים חצי כדור לוסטרל והפסקתי.התחלתי ליטול ברינטליקס חמישה מיליגרם סביבות כשלושה וחצי שבועות . בתקופה זו אני מוצאת את עצמי בוכה כפי שלא בכיתי במשך שנה שלמה ומתעצבנת מאפס למאה ונמצאת באי שקט מתמיד יש לי תחושת עצב וצער ולעיתים יאוש ומידיי פעם מתמודדת ושמחה אך סף רגשי בקצה שמכל דבר הדמעות עולות לי לבכי מהנשמה . השאלות שלי. האם זה תופעת לוואי של תרופות הברינטלירס . האם זה תופעות לוואי של הפסקת הלוסטרל. או שאני במצב רגיל בלי כדורים בכזה דיכאון קשה? והברינטליקס טרם השפיע..? כמה זמן עד שהברינטליקס אמור להועיל לי. יש לציין שיש לי כאבי ראש ובחילות אבל זה היה לי גם קודם לברינטליקס. אשמח לתשובות .תודה רבה

שלום רב, בשבועות הראשונים של מעבר מתרופה לתרופה עלולות להופיע תופעות לוואי שקשורות הן להפסקת התרופה הישנה והן לתרופה החדשה. בתקופה זו מאוד קשה לקבוע מה שייך למה ואין ברירה אלא להמתין ובמידת הצורך להיעזר בכדורי הרגעה. במידה ותוך 4-6 שבועות של נטילת התרופה החדשה (ברינטליקס) לא יחול שיפור במצבך, כדאי לפנות להערכה חוזרת של הרופא המטפל ולשקול שינוי התרופה.