כאבים בישבן וברגל לאחר זריקת וולטרן

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/07/2012 | 18:40 | מאת: יאיר

שלום רב. לפני כשבועיים עברתי ניתוח פתוח לכריתת תוספתן , לאחר הניתוח קיבלתי 2 זריקות וולטרן כדי לשכך את הכאבים .לאחר הזריקות איזור הישבן היה "רדום" מ"ס ימים וא"כ החלו כאבים חזקים עם "הקרנה" לרגל .הכאבים מאד חזקים ונמשכים כבר שבועיים. האם זאת תופעה שכיחה ? האם עליי לפנות לרופא ואם כן לאיזה ? תודה רבה ! יאיר

ליאיר. התופעה אינה שכיחה ואינה צפוייה מהזרקה נכונה. ההקרנה לרגל יכולה לנבוע מזריקה שהשפיעה על עצב באיזור ההזרקה. יש לבדוק האם במקום ההזרקה יש אודם,נפיחות או שטף דם תת עורי: אם יש -עליך להבדק ע"י רופא לשלול זיהום מקומי. אם אין- מומלצת בדיקה עי נוירולוג. בברכה

19/07/2012 | 15:10 | מאת: יאיר

ד"ר ולד שלום . אין אודם ונפיחות . פניתי לניאורולוג ולאחר בדיקה כללית ולפי דבריו הוא לא מוצא פגיעה עצבית . אני עדיין סובל מכאבים ( בעיקר בשעות העירות ) שאלתי היא : אם אכן נפגע העצב כתוצאה מהזריקה , האם הוא אמור ל"התאושש" וכמה זמן זה אמור לקחת ? תודה

28/12/2014 | 11:24 | מאת: ליז

שלום יאיר, קראתי את הודעתך וגם אני היום לאחר 2 זריקות וולטרן כתוצאה מגב תפוס, חשתי שהישבן מעט רדום והחל כאב ברגל. אשמח לשמוע ממך, היום שנתיים כמעט אחרי מה עשית? איך טיפלת? האם עבר? ומה כדאי לעשות.

05/08/2015 | 22:49 | מאת: רוית

גם אצלי, בדיוק אותו הדבר, שבוע לאחר ההזרקה הופיעה תחושת הירדמות וכאב שהולך ומתגבר וגם מקרין לכיוון הרגל. מה עשית? האם עבר לך? כיצד טיפלת? אני מאוד בלחץ. תודה, רוית

31/08/2015 | 22:33 | מאת: מיטל ויזמן

מצטרפת לשאלה לאחר שבוע וחצי שקיבלתי זריקת וולטרן יש לי כאב במקום הזריקה שמקרין לכיוון הרגל למטה.. אין אודם ולא נפיחות.. האם זה נורמלי?

09/08/2018 | 23:48 | מאת: ששי

אותו דבר אבל לא מבין למה אין התייחסות רופא בפורום. הכאב ברגל עבר אך מקום הדקירה עוד כואב.

17/09/2018 | 14:46 | מאת: בר

מצטרפת לשאלה, מזה חודשיים עם כאבים כתוצאה מפריצת דיסק חוזר, לפני 5 ימים קיבלתי זריקת וולטרן שכאבה לי מאוד ומאז אני לא מצליחה לעמוד על הרגל, הכאבים איומים, מרותקת למיטה.. האם יתכן נזק כתוצאה מהזריקה?

31/10/2018 | 15:40 | מאת: שרה

היי אצלי גם אותו דבר, הכאבי גב עברו כבר אך עדיין יש כאבים מהזריקה וכאבים ברגל, שבוע וחצי אחרי הזריקה, משכח לא עוזר ויש אודם חזק כאילו נתנו לי בעיטה באזור הזריקה, האם זה חלף לך מעצמו? מה עשית?

11/02/2019 | 14:28 | מאת: ליטל

גם אני לאחר זריקת וולטרן בבעיות בריאותיות. אני כבר 5 חודשים סובלת מכאבים עזים בעכוז כולו ולאורך הרגל, חודשיים וחצי-שלוש הייתי עם קביים כי היו לי שריפות חזקות ברגל. לא יכולתי להזיז אותה. אני עד היום סובלת מכאבים עזים ובהתקפים ללא מזור. באולטרה סאונד שביצעתי בעכוז רואים נוזלים בתוך השריר, אני עדיין בבירורים- כנראה שטפי דם פנימיים מהזריקה או שאריות של הוולטרן שנשארו. נהרסו לי החיים מאז הזריקה הארורה הזו. ואף רופא לא מגיב כאן. אני רואה ובשוק כמה אנשים נפגעים מהזריקת וולטרן הזו. למישהו פה זה עבר? ראו משהו בהדמיות? איזה טיפול קיבלתם? אשמח למענה. אני אובדת עצות. מיואשת וכאובה ועצובה.

29/03/2020 | 22:31 | מאת: דיויד

כאבים חזקים בגב תחתון והתכווצויות בשרירי רגליים. איך אפשר לקבל זריקת וולטרן? עזר לי בפעמים קודמות? האם זה לא מסוכן?

31/07/2020 | 01:07 | מאת: טל

שלום ליטל.האם הבעיה שלך טופלה??איזה בדיקה נוספת עשית..טיפול קיבלת..אנחנו נימצאים במצב דומה

02/09/2020 | 23:22 | מאת: טלי

שלום, אני קיבלתי זריקת וולטרן לאחר כאבים בראש. יומיים לאחר מכן לא יכולתי ללכת, לשבת או לשכב או לקום משכיבה לישיבה ללא כאבי תופת. השריר של העכוז לחץ על העצב. ועצם הזנב כאבה לי מאוד. לקחתי אדביל שעזר במעט לכמה שעות אך פיתרון היה רחוק. הלכתי לאורטופד והסברתי לו שכואב לי העכוז אל הוא כתב שיש לי בעיות גב. הם מתעלמים מהבעיה הזאת. אן שהןא לא ידע לטפל. כך או כך מצאתי לעצמי פיתרון. קניתי שורש כורכום טרי בחנות טבע וגירדתי אותו לכוס עם קמצוץ פלפל ומילאתי את הכוס במים רותחים. להלן חליטת כורכום. כבר לאחר הכוס הראשונה השריר בעכוז השתחרר. כמה חליטות והדלקת עברה לי. קצת כואב בירכיים אבל זה יותר מעצבן מכואב. בהצלחה.

03/09/2020 | 05:26 | מאת: דר אוריאל ולד

ליאיר, השאלה ברורה. כאמור ,הנושא בתחום המומחיות הנוירולוגית מומלץ המשך ייעוץ תואם בברכה

27/02/2024 | 16:41 | מאת: ט

שלום גם אני עדית זריקת ולטרן וכבר 4 ימים כל הישבן רדום לי האם זה יעבור תודה

27/02/2024 | 16:51 | מאת: ד״ר אוריאל ולד

ליאיר שלום, מתבקשת בדיקת וייעוץ נוירולוג

מנהלי פורום נוירוכירורגיה