נוגדי חימצון----------------------------------------------------

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

19/07/2017 | 12:02 | מאת: dana

בת 55 סרטן שד שמאל 2012 -שליליER+PR+,HER 2 אונקוטייפ 18 טופלתי בניתוח בלבד . היום חזרה מקומית אותם רצפטורים ki67-5%, עברתי הקרנות ובמקביל נטלתי פיקנוגינול 120 אשר עזר לי לסיים את הקרינה יש הסברה כי אסור לקחת נוגדי חימצון. השאלה-מתייסרת אם זה פגע ביעילות הקרינה ומתי מותר לחזור אחרי הקרינה לנוגדי חימצון. התחלתי לטרזול ,עקב תופעות לוואי קשות עברתי לטומוקסיפן והפסקתי עקב תופעות לוואי. מה הסיכון לחזרה מקומית או גרורות בלי כדורים והאם יש תחליף לכדורים. תודה

אין מניעה לקבל נוגדי חימצון בזמן הקרנות. מציע למצוא תרופה הורמונלית שאינה גורמת לתופעות לוואי כמו ארימידקס. חזרה מקומית יש לה משמעות לא פשוטה ויש להתייחס למצב זה ברצינות ובדאגה. מציע להשתמש בתוספי מזון שנמצאו יעילים בסרטן שד, ויש הרבה כאלה, לשמור על תזונה מתאימה, פעילות גופנית סדירה, ניקוי הגוף וטיפולי גוף נפש. כמו כן יש הרבה דיווחים לגבי יעילות היפרתרמיה כטיפול בחזרה מקומית של סרטן שד. ד"ר יוסף ברנר

31/10/2017 | 19:23 | מאת: שוש

מה התוספים המומלצים לטיפול בסרטן שד לאשה הרה ובכלל ?

אצל אישה בהריון בטרימסטר הראשון הייתי נמנע מתוספים הקשורים להורמונים. לאחר הטרימסטר הראשון אין הבדל בתוספים בין אישה בהריון ואישה שאיננה בהריון. קיימים תוספים רבים שיש הוכחות ליעילות בסרטן השד. הטיפול שונה מחולה לחולה. הטיפול תלוי בסוג המחלה, דרגת המחלה, פיזור המחלה, הטיפולים הקונבנציונליים שניתנים ועוד. ד"ר יוסף ברנר

01/11/2017 | 22:45 | מאת: שוש

תודה רבה . מדובר בסוף טרימסטר שני . קרצינומה דרגה 2 , לומינאל B , פרוסיגנה 22% . גוש מקומי בגודל 2.3 סמ הוסר בניתוח .יש המלצה לטיפול כימו ( אנו מתלבטים בקשר אליו ) . אשמח לדעת מהם התוספים הן למניעת חזרה והן להתמודדות עם נזקי הכימו

תוספים המתאימים למצב: גנסטאין, רסברטרול, חומצה אלפא ליפואית, ויטמין C, ויטמין E, קואנזים קיו-10, ויטמין D3, קוריולוס ועוד. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן