נגישות
נגישות

אנסטרוזול: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סרטן השד: אויב העצמות

בעקבות הטיפולים בסרטן השד עולה הסיכון לירידה בצפיפות העצם, שעלולה להוביל למחלת האוסטאופורוזיס. כך תילחמו בה חודש אוקטובר מוקדש בעולם להגברת המודעות לסרטן שד ולגילויו המוקדם. אצל נשים שאובחנו בסרטן השד וטופלו בכימותרפיה או בטיפול אנטי-הורמונלי, ובמיוחד אצל נשים שהחלימו והמחזור החודשי שלהן פסק בעקבות הטיפולים, תיתכן האצה באיבוד מסת העצם כתופעת לוואי מאוחרת. כל זאת בנוסף לתהליך הטבעי בגיל שבו מתרחש איבוד מסת עצם ועולה הסיכון לאוסטיאופורוזיס (הידלדלות העצם). בנוסף לכך, למחלימות מסרטן השד שטופלו בכימותרפיה או בטיפול אנטי-הורמונלי יש סיכון מוגבר למחסור בוויטמין D. רמה תקינה של ויטמין D שומרת על בריאות העצמות ומונעת שברים.האצה באיבוד מסת העצםבריאות העצם, מניעת שברים והתפתחות אוסטיאופורוזיס הם נושאים חשובים בקרב נשים המחלימות מסרטן שד. אוסטאופורוזיס היא מחלה שכיחה, שבה מסת העצם יורדת, העצמות...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לאנסטרוזול

תרופות ורוקחות - תמונת המחשה
תרופות ורוקחות נוטלים תרופות - וחוששים שהן כוללות חמץ? ועדה מיוחדת הכינה רשימת תרופות כשרות לפסח. שימו...
סרטן השד - תמונת המחשה
סרטן השד האם כל גוש בשד הוא סיבה ללכת להיבדק? מי נמצאת בקבוצת סיכון? ומתי יש לבצע כריתת שד מניעת...
ללמוד עוד על אנסטרוזול
חדשות סרטן השד-תמונה

חדש במחקר: שעורי יוגה מסייעים בהתמודדות עם טיפולי קרינה...

מאת: בשיתוף עם...
19/10/2006
סרטן השד: שאלות ותשובות-תמונה

מניעת סרטן השד, הטיפול בו, ההחלמה והחיים אחרי ניתוחים...

מאת: מערכת zap...
17/05/2010
חדשות סרטן השד-תמונה

מה חדש במלחמה בסרטן השד? והפעם: סיבוכים אחרי ניתוח, עמידות...

מאת: מערכת zap...
03/01/2006
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאנסטרוזול?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אנסטרוזול: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

ד"ר משולם-דרזון שלום, לפני כשנה עברתי ניתוח כריתה ושחזור דו"צ של השדיים בעקבות סרטן השד. השחזור בוצע באמצעות שתלי סיליקון, לאחריו טופלתי בכימותרפיה והקרנות. אח"כ התחלתי ליטול אנסטרוזול. הניתוח והטיפולים מומנו באופן מלא על ידי קופת החולים. בבקורת כירורגית לאחרונה הומלץ על הליך הזרקת שומן לשדיים, לפני שחזור פטמות, בעקבות שקעים שנוצרו בשדיים והבדל ניכר בגודלם. קופת החולים מסרבת לממן הליך זה בטענה שזהו ניתוח אסטטי. האם יש בכך הגיון? הלוא כל הליך השחזור הוא בבסיסו אסטטי-שיקומי ולא מהלך מציל חיים! בנוסף, הכירורגית של השד שבדקה אותי התנגדה להליך הזרקת שומן לשדיים כיון שלטענתה נוטה השומן להתגבש לאחר ההזרקה, ובבדיקות דימות עלולים להראות גושים שומניים שיתפסו כחשודים ויובילו לביופסיות וחרדות מיותרות. לתפיסתה (וגם לתפיסתי) איכות חיים גם היא משתנה משמעותי. הכירורגים טוענים שאין לטענה זו כל ביסוס. מה דעתך? לתשובותיך אודה, ו'

במידה וקיים עיוות משמעותי של השדיים לאחר השחזור את זכאית להזרקות שומן לתיקון העיוות. עליך להתעקש בעניין ולעלות לדרגים גבוהים. שוב העניין מותנה בחומרת הבעיה. באשר לנמק השומני שיכול להווצר לאחר הזרקת השומן. הוא אכן מקשה על תהליך האבחון להביא בחשבון שיתכן מצב בו תדרשי לעבור בירור מיותר ואפילו ביופסיה מהאיזור בשל כך. שוב, הייתי שוקלת הזרקת שומן רק במידה וקיים עיוות שמטריד אותך במידה משמעותית. מקווה שעזרתי, בהצלחה. דר'משולם.

אני בת 50 חודשיים אחרי ניתוח להוצאת גוש סרטני (1.02 ס"מ) הלימפה לא נגועה. קיבלתי טיפול של 6/1/2 שבועות של הקרנות וטמוקסיפן לחמש שנים . אני פוחדת לקחת טמוקסיפן מכל תופעות הלואי המפחידות . ועד להיום לא נטלתיו . האם יש נשים שלא נטלו את הכדור והתספקו בהקרנות? האם אני חיבת לקחת טמוקסיפן? ואם אקח טמוקסיפן ותופעותיו יהיו קשות לי האם אפשר להפסיק לקחת אותו באמצע טיפול? תודה , סיון

לסיון שלום- לנשים עם רצפטורים חיובים לאסטרוגנים ו/או פרוגסטרונים טמוקסיפן הוא טיפול מאוד חשוב וחיוני. טמוקסיפן מוריד באופן משמעותי הסיכון להשנות של המחלה בשד, פיזור גרורתי, הופעה של סרטן בשד השני וגם מוריד את הסיכון למות מסרטן השד. משך השנים, רבבות חיי חולות סרטן שד ניצלו על ידי טמוקסיפן. כמו כל תרופה, יש אפשרות קטנה של תופעות לוואי. תמיד אפשר להפסיק טיפול בטמוקסיפן אבל ידוע שהתועלת הכי גבוה זאת מלקיחת הטיפול 5 שנים, או אם אין לך וסת טיפול לשנתיים וחצי ואז החלפה לפמרה או ארימידקס לשנתיים וחצי. בנסיון שלי- רק חולות בודדות משך השנים סירבו לקחת הטמוקסיפן. אי אפשר להסיק מסקנות ממשקורא ל 3-4 חולות האלו אבל במחקרים גדולים מלפני שנים שנערכו לבדוק אם טמוקסיפן עוזר, בקרב החולות שלא קיבלו טמוקסיפן התמותה היתה יותר גבוה, וגם שיעור השנות של המחלה יותר גבוה. טמוקסיפן מציל חיים. צהריים טובים

ד"ר דוד גפן שלום , תודה על תשובתך. למה כוונתך :"כי הטיפול בטמוקסיפן מוריד באופן משמעותי את הסיכון להישנות של המחלה בשד, פיזור גרורתי, הופעה של סרטן בשד השני וגם מוריד את הסיכון למות מסרטן השד" ביעוץ עם פרופ' אונקולוג בכיר ועתיר נסיון הבינותי שהכדור מונע ב-7% את הישנות המחלה בנוסף לאחוזי ההחלמה עפ"י סוג הגידול וב- 50% את התפשטות המחלה לשד השני . קראתי על תופעות לוו אי קשות , קשות מאוד ואף הישנות הסרטן ולאלים יותר. מפחיד . בנוסף הוצע לי ,מכיוון שאני סובלת מגלי חום להוסיף כדור אנטי דכאוני המסייע להורדת גלי החום .במקביל קראתי כי הכדור הדכאוני מוריד במעט את האפקטיביות של הטמוקסיפן . 1. האם קיימת בדיקה הורמונלית המשקפת במדויק את מאזן ההורמונים בגוף? והאם יש לה קשר לטמוקסיפן? 2. האם הטמוקסיפן מונע הישנות המחלה בשדיים או בכל הגוף? 3.נראה לי (אולי אני טועה) כי רב הנשים בצורה שרירתית מקבלות טמוקסיפן? אין צורך בבדיקות ? 4.האם כדור דכאוני (פרוזק ,אפקסור,קסרוקסאט) בשילוב עם טמוקסיפן מסייעים להפחתה משמעותית בגלי החום?והאם הם מפחיתים מעט מאפקטיביות הטמוקסיפן? 5. האם הנשים הבודדות שהכרת שלא נטלו טמוקסיפן נותרו בחיים? ד"ר דוד , אני חודשיים אחרי הנתוח , בשבוע הבא אתחיל הקרנות . טרם נטלתי את הכדור. אני קוראת הרבה עליו ואין אחידות הרבה סתירות , הרבה דעות אפילו קוטביות. אני מבולבלת ומאוד מפוחדת. יש עלי לחץ ליטול את הכדור . אולי דרכך אשתכנע תודה רבה ,ממתינה לתשובותיך . סיון

שלום סיון, אנחנו כמעט בנות אותו גיל. לפני כשנה עברתי ניתוח דומה לשלך . בלוטות לא נגועות. גם אני עברתי הקרנות במשך 6 וחצי שבועות. אני לוקחת כבר כמעט שנה טמוקסיפן ואין לי קושי עם התרופה. בהתחלה היו קצת תופעות לואי, בשלב ראשון לקחתי את הכדור בערב. בבוקר, כשהתעוררתי בימים הראשונים, היתה לי קצת סחרחורת. שכבתי במיטה עד שעברה. אחרי כמה ימים גם הסחרחורת בבוקר עברה. אחרי זמן, עשה לי רושם שאני ישנה פחות טוב בלילה. שיניתי את מועד לקיחת הכדור מהערב לבוקר, וראה זה פלא, שנתי טובה. יש קצת גלי חום. סביל בהחלט. בקיצור, אני לא מרגישה היום תופעות לוואי, משמעותיות. ועם הקיים אפשר להתמודד ללא קושי. גם אימי ודודתי לקחו טמוקפיסן במשך 5 שנים, ולא התלוננו עד תופעות לואי. מקווה שעזרתי לך לגבש החלטה בנושא הרבה בריאות יהודית

יהודית שלום , תודה על תשובתך המעודדת ומחזקת . האם היו לך גלי חום טרם נטילת הכדור? האם את עובדת ? האם הכדור השפיע על ערנותך ? סיון

אובחנתי כחולה בסרטן שד דלקתי בראשית 2018.עברתי 4×ac,12×טקסול ,הרצפטין ופרגטה, והשלמה לשנה של הרצפטין ופרגטה. בדרך גם כריתה מלאה ללא שיחזור ו25 הקרנות.כרגע אני נקיה לגמרי עם אנסטרוזול ל 5 שנים. כשבועיים לאחר סיום הטיפול הכימי+ ביולוגי,והמעבר לביולוגי בלבד,החל גרד ממוקד בצוואר ובפרקי זרועות הידיים.ניסיתי בהנחיית רופא עור והאונקולוגית תרופות אני אלרגיות שלא עזרו,משחות שלא עזרו וכרגע אני לוקחת 300מ"ג ליריקה ביום,שמביא לרגיעה מסויימת אך לא להעלמות הגרד.הגרד מופיע כצריבה ועל פני העור לא נראה דבר.מעיר משינה ופוגע באיכות החיים.רק הגרד מזכיר לי שחליתי,הייתי שמחה לעצה .תודה,

הי אביבה, מצטערת לשמוע שלאחר כל מה שעברת עדיין יש תסמינים מפריעים. יכול מאד להיות שהגרד הוא תופעת לואי של הטיפול הכמותרפי. (לפעמים וכנראה מטקסול). מה האונקולוגית אומרת? (על מקור הגרד) לצערי יכול להיות שזה יישאר איתך לתקופה מסוימת וצריך באמת למצוא טיפול תרופתי (אולי מעבר לליריקה) שימעיט את הסימפטומים כמה שניתן. בריאות שלמה

אני מקבלת מזה כמה חודשים אנסטרוזול והתחיל אצלי גירוד בלתי נסבל על כל הגב עם פריחה, ניסיתי משחות שונות שהרופאה המליצה לי אך זה לא עוזר, האם ניתן להפסיק עם הכדור? אני ממש מיואשת, אין לי איכות חיים בכלל

הי זיוה, השאלה צריכה להיות מופנית לאונקולוג/ית המטפל/ת. כמובן שעדיף להמשיך ולהשלים טיפול הורמונלי "מונע". ולמרות שיש נשים (מקרים בודדים ששמעתי) שהפסיקו ליטול ואז הסיכון לחזרת מחלה עולה, לפעמים איכות החיים יותר חשובה מאשר סיכון בעתיד. בהצלחה. בריאות שלמה