ילדה שחושבת שהיא שמנה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/11/2015 | 22:15 | מאת: אמא

שלום רב, ביתי בת ה6 החלה לימודיה השנה בכיתה א'. היא ילדה מקסימה ואהובה עם תאבון בריא. היא איננה שמנה לכל הדעות אולם בכיתתה ישנן מספר לא מבוטל של בנות עם גזרה צרה יותר משלה. לאחרונה היא החלה לשוחח על כך איתי ולשאול כיצד היא יכולה להראות "חלשה" יותר. כמו כן שמתי לב שהיא מנסה להפחית בכמויות אוכל והמתוקים לאורך היום. הדבר מטריד אותי מאוד שכן אני חוששת מכך שתפתח הפרעת אכילה. אשמח לייעוץ תודה מראש

16/11/2015 | 14:29 | מאת:

שלום אמא, לצערי, בימנו גם בגיל 6 ישנו עיסוק יתר בגוף ובנראות, וטוב מאוד ששמת לב לשינויים אצל בתך, שכן חששותייך אינן מופרכים. זהו נושא רגיש, מורכב, והטיפול בו קריטי- ולכן כמובן אין פה מקום לייעוץ אינטרנטי, אלא ממליצה לך לקבוע פגישה עם דיאטן/ית המתמחה בהפרעות אכילה בילדים בהקדם האפשרי. תוכלי לקבל כך הנחיות להתנהלות נכונה בבית ולהתייחסות מותאמת לתחושות בתך. הבסיס הוא הבית, ועם תמיכה גבית ישנו סיכוי טוב יותר שתהיה עמידה יותר מול השוואות בנות כיתתה. אנא אל תדחי את העניין, ובהצלחה