אלו סוגי מזון מסייעים בהעלאת לחץ דם?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/05/2003 | 16:32 | מאת: דנית טל

שלום רב, אני סובלת מלחץ דם נמוך באופן קבוע. הלחץ הסיסטולי נע בין 85 ל 100 הדיאסטולי נע בין 55 ל 70. הדבר מתבטא בחולשה, סחרחורות, בחילות,בעיות ריכוז ונטייה לשינה מרובה. אני רק בת 30, אבל רמת התפקוד שלי נמוכה ביותר בשל כך. היו תקופות שהרגשתי טוב יותר, אבל ככלל, לאורך השנים האחרונות התופעה לצערי קיימת. מבדיקות כלליות שערכתי לא עלו ממצאים שיכולים להסביר זאת. האם קיימים מזונות או תוספים טבעיים להעלאת הלחץ? אשמח ואודה על כל מידע ועצה.

01/06/2003 | 15:16 | מאת: דנה ויינר

דנית שלום, באופן הגיוני היינו חושבים שמזונות הגורמים להחמרה בלחץ הדם אצל אנשים הסובלים מיתר לחץ דם יפעל באותה מידה גם על אלו הסובלים מתת לחץ דם, אך אין הדבר נכון תמיד. לחץ דם נמוך מושפע מממספר גורמים, ביניהם הורמונליים או פיסיולוגיים - אנטומיים. ציינת כי במקרה שלך לא נמצאה הסיבה לתת לחץ דם, לכן כל שאוכל להמליץ לך במסגרת זו אינו מוכח באופן רשמי, אך גם אינו יכול להזיק באופן משמעותי : 1. הקפדה על שתיה מרובה - 1.5-2 ל' ביום. 2. העשרת התפריט במלח ( נתרן ), ע"י המלחת האוכל או צריכה של מזונות עשירים במלח ( גבינות מלוחות, כבושים, אבקות מרק, בשר משומר, שימורים ועוד. 3. הוספת קפאין לתפריט - תכולת הקפאין הגבוהה ביותר נמצאת בקפה שחור, נס קפה, קולה או דיאט קולה, תה רגיל. 4. גם למשקאות אלכוהוליים יכולת להעלות לחץ דם , אך אינני ממליצה על העשרה באלכוהול. בברכה, דנה

03/06/2003 | 11:26 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

דנית שלום, הפתרון ללחץ דם נמוך אינו להרבות בשתיית קפאין והוספת מזנות עתירי מלח. הקפאין הוא סם ממכר שמעלה את לחץ הדם באופן זמני בלבד ןגורם לנזקים רבים וביניהם הפרשת סידן בשתן. את אמנם צעירה אבל צריך כבר לחשוב על העתיד... גם הוספה מסיבית של מלח מסוכנת מאד! בספרו "הגוף ותפקודו" כתב פרופ' עזרא זוהר, כי אנו צריכים רק גרם אחד (1000 מ"ג) מלח כדי להתקיים ולא מומץ לצרוך יותר מ 5 גרם ביום (הכליות לא יכולות להפריש יותר מכך). גם עודף מלח גורם לבריחת סידן, חומציות יתר, אצירת נוזלים, לפגיעה בכליות ועוד. אני מציע לך להכניס תיקונים בתזונה ובאורח החיים כגון: להרבות בשתיה של מים, מיצי ירקות ופירות ומשקאות ספורט. הוספה מתונה של מלח לתפריט. שתיית תה רוזמרין (מעלה לחץ דם) במקום קפה שימוש בתבלינים "מחממים": קינמון, ג'ינג'ר, קארי, פפריקה חריפה. צריכה מאוזנת של כל אבות המזון פעילות גופנית: 30 – 60 דקות ביום : הליכה נמרצת, או אופנים, או שחיה, תנוחות הפוכות (ראש לברכים, עמידת כתפים) השלמות מזון: מולטיויטמין, גינסנג, שמן דגים (EPA/MAX), ויטמין – E עיסוי בשמן שומשום או שקדים שאליו מוסיפים: רוזמרין, פלפל שחור, טימיה, אורן, מנטה (כדאי להתייעץ עם איש מקצוע בנושא הכנת השמן). לא לקום בפתאומיות משכיבה לישיבה או מישיבה לעמידה. יעוץ נטורופתי טיפול גוף מאזן (מסג', שיאצו, רפלקסולוגיה, דיקור וכד'). בהצלחה, צביקה

מנהלי פורום תזונה קלינית