פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

הפורום ידון בכל הקשור במחלות וניתוחי עדשת העין ובראשם - ניתוחי קטרקט. ידונו נושאים, כגון: הגורמים לקטרקט, גורמי סיכון, הסתמנות קלינית, האפשרויות הטיפוליות ומתי רצוי לבצע ניתוח.

נדון בסיכונים וסיבוכים אפשריים, תופעות לוואי שכיחות ונדירות, טכניקות ניתוחיות וחידושים במכשור וטכנולוגיות רפואיות. בשנים האחרונות גדל מאד מגוון העדשות התוך עיניות, והוא כולל עדשות מולטי-פוקליות, עדשות אקומודטיביות (משנות פוקוס), עדשות טוריות (לאסטיגמטיזם) ותכונות אופטיות נוספות.

נדון גם בהשתלת עדשות כטיפול בפרסביופיה (קושי בקריאה מהזדקנות העדשה) או במקרים של קוצר ראיה ורוחק ראיה. תשובות הפורום יינתנו על ידי מספר מומחים בניתוחי קטרקט ורפרקציה מסגל רופאי "עין טל".
2156 הודעות
2133 תשובות מומחה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

07/07/2021 | 09:21 | מאת: יורי

לפני שבועיים נותחתי בעין אחת. לרחוק עוד שבועיים לקרוב. לא מסוגל לנהוג בגלל אורות מאוד מסנוורים. מהרכבים מולי. והכל כמו קווי/קרני אור מולי מפנסי הרכבים שלפני. לא נוהג כמובן. התופעה בגדר נורמה?? מדוע זה? כבר עברו שבועיים. תודה

סינוור הינו תופעת לוואי מוכרת אבל באמת זו בעיה. תנסה לטפטף לאורך היום איזה 5-6 פעמים טיפות טובות של דמעות מלאכותיות עם חומצה היאלורונית. אם תוך כמה ימים לא יחול שיפור כדאי להבדק שוב לפני שתנתח את העין השניה.

שלום וברכה אני סובל ממחלת פוקס .ספירת תאי אנדותל מימין 789 משמאל 881 .בנוסף אני סובל מקטרקט מתקדם .הרופאים אמרו לי שאם ינתחו לי את הקטרקט יתכן שאזדקק להשתלת קרנית .מה עושים? תודה רבה

עושים את הניתוח בידיעה שייתכן שהמצב יחמיר ותהיה בצקת קרנית ותזדקק להשתלת קרנית.

06/07/2021 | 16:06 | מאת: דונה

אני הבת של ג'ני ששאלה בפורום. שבוע אחרי ניתוח עם עדשה למרחק והיא לא רואה ראיה חדה. היא רואה ראיה למרחק !! מזהה דמויות מרחוק כמובן, שלטים בינוניים,נמצאת בהרצאות ורואה מה רשום בלוח.(לגיל הזהב אז רושמים אותיות ברורות/גדולות).נהנת מראיית אור בהיר ונעים אבל בנקודות מסויימות כמו תרגום סרטים שרשום ככתוביות בטלויזיה למטה היא רואה מטושטש. מה שאומר שאין לה ראיית 6/6. והשאלה איך היא תיפטר מן המשקפיים.? זה מה שנאמר לה טרום ניתוח שלא תזדקק למשקפיים. )עוד 3 שבועות תעבור עין שניה לקרוב. היא בת 70 פלוס צמודה כל ערב לטלויזיה ומאוכזבת מהתוצאה. הרופא אמר לה (לאחר הניתוח)שיתכנו סטיות. ממה זה נובע? ומה אחכ עם עדשה לקרוב. שתראה בנוחות טלפון נייד ומחשב.

סטיות תתכנה בכל מקרה אבל יותר נפוצות במקרים של רפרקציה משמעותית לפני הניתוח (למשל קוצר ראיה גבוה). גם אם הקטרקט מאד מתקדם הקריאות במכשיר הביומטר עלולות לסטות. בכל אופן אמך תוכל לתקן כנראה את ראייתה המשקפיים. זה לא דבר כל כך נורא. כשהיא מחליטה מה לעשות בעין השניה היא צריכה לשקול אם לא לחזק את הראיה לרחוק שיצאה לא מושלמת או לכוון לקרוב וככה לא להיות תלויה במשקפי הקריאה.

04/07/2021 | 18:48 | מאת: אבי

בבדיקה אצל רופא עיניים נמצא cup-to-disc ratio של 0.6 מימין ו 0.7 משמאל והידקקות של סיבי העצב ב OCT שסוכמו על ידי רופא עיניים שעשויים להיות על רקע המיופיה וה PPA .נשלל גלאוקומה .אני סובל מכאב עיניים .האם יש משהו נוסף שעלי לבדוק . תודה רבה

צריך לעשות בדיקה כללית של חדות ראיה, לחץ, כל חלקי העין כולל עם הרחבת אישונים. כדאי לשלול יובש ודלקות.

04/07/2021 | 09:25 | מאת: ג'ני

ד'ר נכבדה. עברתי לפני 6 ימים ניתוח קטרקט עם עדשה למרחק. בגדול, אני רואה יותר טוב ממה שראיתי עם המשקפיים אבל ממש ציפיתי לראיה למרחק ברורה וחדה יותר.! (זיהוי שלטי שמות רחוב למשל) וזה לא קורה. בעין השניה אעשה עדשה לקרוב. קודם עם המשקפיים מידה מינוס 8 וחצי ראיתי טלויזיה וכתוביות. עכשיו לא רואה כתוביות באופן ברור. זה יכול להיות בעיית התאמת עדשה? זה מדאיג אותי. תודה

עברו רק 6 ימים מהניתוח. הכי סביר שהראיה עוד תשתפר. אם לא יחול מספיק שיפור אז כנראה שיהיה צורך במשקפיים עם תיקון קטן. תאורטית ייתכן שיש בעיה בחישוב של העדשה אבל לא נשמע שכך הדבר. סטיות קטנות מהמתוכנן תתכנה תמיד ובמיוחד כשיש מספרים גבוהים מראש.

04/07/2021 | 11:57 | מאת: ג'ני

ברוב השתלות עדשה לרחוק בקטרקט לא אמורים להגיע ל 6/6. ?ואז לא להזדקק למשקפיים.? בביקורת יום למחרת בקריאת ספרות מהלוח ראיתי בשורות הקטנות יותר טוב רק כשקראתי דרך החרירים. אודה לתגובתך. )לצערי הרופא המנתח פחות סבלני לשאלות)

ברוב ההשתלות מגיעים ל-6/6 או קרוב לכך ללא משקפיים אבל לפעמים לא בשבוע הראשון.

02/07/2021 | 17:48 | מאת: צליל

אודה לך מאוד אם תוכלי להסביר לי. עשיתי ניתוח קטרקט לפני כמה ימים בעין שמאל עם עדשה לרחוק. בביקורת למחרת נמצא שאני אכן רואה עכשיו לרחוק (הייתי קודם עם מינוס 9). אם כי הראיה בביקורת לא חדה.(האם זה סופי האם ישתפר בימים הקרובים?) לקרוא מספר אני כרגע לא רואה. האם סביר להניח שיהיה שיפור בחדות? ושאלה נוספת. עומדת בפני אפשרות לעין השניה הימנית גם עדשה לרחוק ואז אהיה זקוקה למשקפי ראיה לקריאה? לטלפון נייד? למחשב? כשהראיה לרחוק תהיה אופטימלית. נכון? * הוצע לי בעין השניה עדשה לקרוב. ואז לא אזדקק למשקפיים בכלל. השאלה שלי האם האופטימלי זה מה שאני רואה היום לרחוק? המנתחת לא אמרה לי את אחוז השיפור. אני מקווה שהסברתי היטב. אני מאוד אודה לך אם תאירי את עיני.... ותסבירי לי. תודה

הראיה שלך אמורה להשתנות בימים הראשונים ולפעמים בשבועות הראשונים. בדרך כלל אחרי כשבוע ניתן לדעת את התוצאה הכמעט סופית. אם הראיה מכוונת למרחק הרי שלקריאה יהיה צורך במקשפיים ולהיפך. רק במקרים יוצאי דופן ניתן לראות גם למרחק וגם לקרוב ללא משקפיים. אחת הדרכים להימנע ממשקפיים היא ליצור פער בין העיניים כשעין אחת מכוונת לרחוק והשניה לקרוב.

02/07/2021 | 21:05 | מאת: צליל

תודה לך. אשאל אותך כדי שאבין. כדי שלא אצטרך שימוש במשקפיים אז עין עם עדשה לרחוק, שכבר יש לי. ועין שניה ישימו לי עדשה לקרוב? ואז צריכה הסתגלות להתרגל? זה אומר שהראיה לרחוק לא אופטימלית? תודה מכל הלב.

הראיה לרחוק תהיה כמו שתהיה לך בעין שכבר נותחה בעוד מספר ימים כשהראיה תשתפר עוד. בעין השניה הראיה צריכה להיות או לקרוב או לטווח ביניים (מחשב, סלולרי). אי אפשר גם טווח קרוב ממש (ספר עם כתב קטן) וגם טווח ביניים, אז צריך לבחור. עדיף לבחור בטווח ביניים כי זה יותר שימושי ומקטין את הפער בין העיניים. נדרשת הסתגלות אבל לפעמים מסתגלים ממש מהר וללא כל בעיה. הראיה עם כל עין בנפרד מונעת ראיה תלת מימדית טובה.

תודה

ואם חלילה לא אראה מספיק טוב לרחוק....תמיד אפשר תיקון עם הרכבת משקפיים. נכון???? כלומר משקפיים תמיד תהיה אופציה לשיפור ראיה. ? תודה על ההסבר ועל הנכונות להתייחס לכל פרט בשאלה.

משקפיים הינם תמיד אופציה טובה

02/07/2021 | 09:10 | מאת: לנדאו

אבי יעבור ניתוח קטרקט ביום א. הרופא לא נותן משקפי מגן וגם לא רשום בהנחיות אחר הניתוח להרכיב. אני כן קורא אצל רופאים אחרים המלצה. אולי זו הנחיה אחרת אצל המנתח שלו. האם יש חשיבות בעת שינה ? כי אם כן אקנה לו ליתר בטחון בחנות אופטיקה. תודה ושבת שלום

אין צורך במשקפי מגן אלא במגן פלסטיק שמצמידים עם פלסטר ואני מאמינה שאת זה הרופא כן ייתן לך.

02/07/2021 | 14:16 | מאת: לנדאו

נותן רק ללילה הראשון של הניתוח. מאחר ומדובר באדם מבוגר יתקשה לשים מגן פלסטיק. אז אקנה משקפי מגן או הוא ישן עם משקפי ראיה שלו. לפחות ללילה. מבין שלכל רופא הנחיות אחרות.

01/07/2021 | 20:42 | מאת: גולדה

ברור לי שכל רופא מתנהל אחרת. אבל מה הנהוג ביותר מבחינת ביקורת אצל רופא לאחר ניתוח קטרקט? ידוע לי יום לאחר הניתוח. מה נהוג אצל מרבית הרופאים? בדגש באמת על רוב הרופאים. מה עוד שאני עושה לא דרך קופח. תודה

אין חוקים בעניין באמת כל רופא מתנהל אחרת אצלי זה יום, שבוע וחודשיים אחרי הניתוח

01/07/2021 | 00:12 | מאת: נורה

לפני שבוע עברתי ניתוח קטרקט ושמו לי עדשה טורית ורואה 6 6 למרחק. צריכה לעשות בעיין השניה והרופא הציעה לי לשים עדשה לקרוב בעיין השניה. אשמח לדעת איך ואם ניתן להתרגל לדבר כזה? האם עדיף 2 העיניים עם אותו מרחק בעדשה? מאוד בילבל אותי. תודה רבה

מה שהציע הרופא הוא מאד מקובל ונפוץ ונקרא- מונו ויז׳ן. אבל באמת קיים חשש מסויים שלא תסתגלי לעניין. לכן כדאי לצמצם את הפער בין העיניים ולהשאיר פער של 1.5 מספרים בערך ולכוון את העין השניה לטווח ביניים של מחשב וטלפון סלולרי ולא ממש לקריאה של אותיות קטנות מספר וככה הסיכוי שתסתגלי גדל. בכל מקרה אם לא תסתדרי עם העניין, משקפיים יפתרו את הבעיה. זה סיכון שאת לוקחת אבל אם חשוב לך- זה יתן לך חופש מתלות במשקפיים.

שלום, אני מנותחת לפני כ-30 שנה תיקון ראייה במחט יהלום וכעבור 15 שנה ניתוח נוסף לייזר לתיקון ראייה ולאחר 7 שנים ניתוח קטארט בעין ימין עם השתלת עדשה עם מספר קבוע. כל זה ואני עם משקפיים מולטיפוקל קבועות🤷‍♀️שאלתי היא: האם יכולה להרכיב עדשות מגע במקום משקפיים לאור כל מה שעברתי?

אם לא הושתלה בניתוח עדשה טורית מיוחדת לתיקון אסטיגמטיזם אז עקרונית אין מניעה מהרכבת עדשת מגע. השאלה אם ניתן יהיה להתאים לך עדשה כי הקרניות שלך בטח מאד שטוחות.

אז איך ניתן לבדוק? יש לך מושג אם יש עדשות מוליטפוקל ?

עדשות מגע מולטיפוקליות קיימות

תודה רבה! עזרת לי🙏

30/06/2021 | 06:20 | מאת: תום

שלום, לאחר התעוררות משינת לילה, האם זמן ארוך יחסית של מספר דקות עד שהעיניים רואות בחדות יכול להצביע על פגיעה ב-CONES/RODS בעיניים? במידה ולא, מה יכולה להיות הסיבה? תודה רבה

לא נראה לי. זה לא הפורום המתאים בכל אופן. תנסה בפורום של בעיות נוירולוגיות. יכול להיות שהעיניים נמעכות בלילה בגלל תנוחת השינה?

28/06/2021 | 21:07 | מאת: מניה

יש מנותחים שיוצאים מהניתוח ומדווחים מיידית על ראיה מצויינת למרחוק. ויש כאלה שרואים מטושטש אפילו שבוע אחרי. ויותר. איך ולמה?

28/06/2021 | 21:08 | מאת: מניה

תוספת ברשותך.לגבי עין ממש אדומה כבר שבוע אחרי. מה זה אומר

לפעמים ההחלמה ממושכת יותר, אם הניתוח התמשך או היה מורכב או למשל אם הקרנית פיתחה בצקת. האודם הוא סימן לדימום לחמיתי או לדלקת שעדיין נמשכת.

27/06/2021 | 22:59 | מאת: שלמה

האם תופעה נגרמת בגלל הרשתית שצריכה להתרגל לאור בהיר יותר ממה שהתרגלה לעדשה עכורה או שהמוח צריך להתרגל לאור חזק יותר ממה שהיה עם העדשה העכורה. והאם התופעה חולפת ועוצמת האור נעשית נורמלית וכמה זמן זה לוקח בתודה

בגדול כל הסיבות האלה וגם כתופעת לוואי של העדשה המלאכותית. אין זמן מוגדר אבל בדרך כלל זה מאד משתפר אחרי כמה חודשים. לעיתים טיפות נגד יובש גם עוזרות כי יש גם קשר ליובש.

26/06/2021 | 14:13 | מאת: זוהר

מה הם הסיבוכים הנפוצים אם בכלל, לאחר ניתוח קטרקט? בצקת בקרנית? מדוע זה נוצר? בצקת ברשתית ?מדוע זה נוצר? האם יש מאפיינים מראש לגבי סיבוכים? או שזה תלוי הצלחת מנתח/אופי ניתוח? האם באופן כללי(ברור שניתוח זה ניתוח) זה נחשב ניתוח עם מינימום סיבוכים? תודה

מובן שהסיבוכים תלויים גם במיומנות של המנתח וגם בעין עצמה. בהחלט ישנן עיניין מועדות לסיבוכים- עיניים קצרות, קטרקט מתקדם, עדשה לא יציבה, אי ספיקה של הקרנית. הסיבוכים שתארת קשורים גם למהלך ניתוח רגיל וגם לניתוח שהסתבך וגם לעיניים עם בעיה ידועה מראש. בסה״כ הניתוח הינו מאד בטוח ואחוזי ההצלחה גבוהים. גם כשיש סיבוך, את רוב הסיבוכים ניתן לפתור.

25/06/2021 | 12:53 | מאת: איציק

שלום, ישבתי ברכב במושב שליד הנהג לנסיעה של כשעה בשעות הצהריים. בין תא הכפפות לדשבורד יש משטח פלסטיק חלק בצבע אפור בהיר שמורכב בזוית, השמש פוגעת בו וחוזרת בדיוק לכיוון העיניים! (הנדסת אנוש גרועה...), הייתי צריך ממש לסגור את העיניים, להפנות את המבט כדי שלא להסתנוור, אבל ברור שהסתנוורתי בכל פעם שהרמתי את העיניים וזה קרה לא מעט במהלך הנסיעה (למרות שהייתי עם משקפי שמש, לאחר מכן הנחתי מגבת כדי שיהיה פחות סינוור), קצת מודאג, האם יש סיבה לחשש אמיתי לפגיעה בעיניים? אני לא מרגיש הפרעות כלשהן בראיה. תודה רבה

לא לדאוג. נשמע שזה לא היה מסוכן. מה שמסוכן זה להסתכל יש ר לתוך אור מסנוור ולהתמקד בו לכמה דקות.

23/06/2021 | 20:55 | מאת: יקיר

שלום, רכשתי כיסוי עיניים שניתן לחמם במיקרוגל, רציתי לשאול 2 שאלות בבקשה: 1. כמה חם צריך להיות הכיסוי? האם חם ונעים במגע עם גב היד זה מדד טוב? 2. הכיסוי די גדול, מקיף את העינים ויש בו מעין כדוריות שאוגרות את החום, כשאני מניח את הכיסוי במצב שכיבה, אני מרגיש שהכיסוי קצת כבד/לוחץ על העיניים (בדקתי ומדובר ב-220 גרם), האם יש סיכון לעיניים ב-10-15 דקות שאני מניח את הכיסוי? יכול להזיק בצורה כלשהי? תודה רבה

1. כן 2. לא מזיק

22/06/2021 | 03:48 | מאת: מירי

האם זה נכון שבעין אשר עוברת ניתוח קטרקט רגיל ללא לייזר!! יש חשש לכאבים מרובים וחזקים יותר??? כי החתך גדול יותר וההחלמה איטית ועם כאבים קשים יותר? וזמן ההחלמה ארוך יותר? האם זה כך במרבית המקרים??

לא. אין יותר כאבים ולא יותר סיבוכים.

22/06/2021 | 01:55 | מאת: נועם

יש לי עין עם יובש. ביום הבדיקה(היום) אצל המנתח להערכת העדשה המושתלת עברתי בלי שהקפדתי באופן מיוחד על טיפות נגד יובש. הייתי טרוד בענייני עבודה ולא הקפדתי. הרופא מודע להיות העין יבשה אך לא שאל או הסב תשומת ליבי לכך. עכשיו אני מוטרד האם קיים חשש סביר לטעות במדידות בשל כך?

לא סביר שיש טעות משום שמכשיר המדידה רגיש ואם יש יובש המכשיר מתריע על כך ואז הטכנאי בשרך כלל שם איפות ובודק שוב. אבל אם אתה לא שקט- תעשה מדידות חוזרות.

21/06/2021 | 18:34 | מאת: בנימין

האם דלקת בלפריטיס די עקשנית עם עפעפיים נפוחים, אדמומיות גבוהה בעיניים. יובש שמציק מאוד, הרגשת חול או גוף זר. תגובה של עיניים אדומות לאחר בדיקת ראיה. האם כל התופעות האלה מעלים סיכון להחלמת העין לאחר קטרקט? האם יש לבדוק בדיקת קרנית מיוחדת מלבד במכשיר סדק?(ספירת תאי אפיתל) ההחלמה אמורה להיות קשה יותר?

עדיף כמובן להגיע לניתוח עם בלפריטיס במצב יחסית רגוע. הבלפריטיס לא פוגעת בהחלמה ממש אבל לא כדאי להגיע עם עפעפיים מזוהמים ומפרישים. יובש גם לא מהווה בעיה קשה בדרך כלל וניתן להעזר בתכשירי לובריקציה גם אחרי הניתוח. בפירת תאי אנדותל זה תמיד רעיון טוב לפני ניתוח.

21/06/2021 | 19:47 | מאת: בנימין

הספירה זה הליך שנעשה כרוטינה? או רק במצב של בלפריטיס למשל?

לא כרוטינה ולא קשור לבלפריטיס. אבל זה טוב לעשות ועוזר למנתח לדעת אם יש בעיה פנימית בקרנית שעלולה לגרום לבצקת קרנית אחרי הניתוח.

אבי מועמד לניתוח וכלל לא הוצע לו. האם לדעתך שווה לפנות לרופא אחר שכן מציע? האם בכלל רוב המועמדים לניתוח נדרשים לעבור בדיקה כזו? כחלק מבדיקתם לפני ניתוח? מבין שלא הרופא המנתח עושה את זה. אלא המועמד נשלח למקום חיצוני.

אתה שאלת אז עניתי. זו אינה בדיקה רוטינית ואינה בסל הבריאות. בדרך כלל נשלחים אנשים בסיכון או אנשים שהרופא רואה אצלם רמז לבעיה מסויימת בקרנית.

20/06/2021 | 09:03 | מאת: חגי

אני מעיין בכתובים לגבי אופן ניתוח קטרקט. חלקם מעדיפים לייזר חלקם (גם רופאים מנוסים מאוד) מעדיפים סכין. בלי קשר בכלל לצד הכספי של עלויות, כי ראיתי שזה גם שיקול. אני לא מתייחס לפרמטר זה. האם אני מבין נכון: בלייזר העין סגורה כשנעשה חיתוך, ובעצם מכשיר מבצע הפעולה ללא נגיעה בקרנית? ו*בסכין העין פקוחה ויד המנתח מבצעת חיתוך תוך מגע עם הקרנית?? זה בעצם ההבדל היחיד? כי את השאיבה עושים ב 2 המקרים ידנית. ההבדל הוא בפעולת השבירה?? תודה מעריך אם תוכלי להסביר לי

הלייזר מבצע 4 פעולות- פתיחת חתכי הניתוח (רוב המנתחים לא משתמשים בפעולה זו) חתכים להורדת אסטיגמטיזם (מעט משתמשים בכך כי זה לא מאד אמין) פתיחה של קופסית העדשה בצורה מאד מדוייקת חיתוך העדשה למשולשים כך שהוצאתה אחכ קלה יותר

20/06/2021 | 10:04 | מאת: חגי

וואו. תודה גדולה. לגבי 2 השלבים הראשונים הם נעשים רק ע"י לייזר ומנתח עם סכין בכלל לא עושה?

השלב הראשון יכול להעשות על ידי השניים אבל בפועל רוב המנתחים לא משתמשים בלייזר לביצוע חתכי הניתוח. השלב השני יכול להתבצע גם ידנית. רוב המנתחים בכלל לא עושים את השלב הזה. לא מאד אמין.

20/06/2021 | 12:01 | מאת: חגי

מעריך מאוד את ההסברים שלך. לגמרי לא מובן מאליו. תודה רבה. מברר קצת לעומק עבור מי שאמור לעבור ניתוח קטרקט אצל מומחה ורופא מצויין אשר עושה באופן גורף ללא לייזר ובוחר לעבוד רק סכין. ולכן למען ההבנה שלי מוצא לנכון לשאול אותך.

19/06/2021 | 10:51 | מאת: ניסים סונסול

האם הנקודות האילה תופעה ידוע ותופעה חולפת,אך מיטפתרים מהן והאם יש טיפול נוסף לתקן.

נקודות שמופיעות אחרי ניתוח ולא היו לפני הניתוח מצריכות בדיקה. אם אין בעיה חריפה יש צורך במעקב. לאט לאט הנקודות מופיעות פחות כי מסתגלים אליהן. אין טיפול.

18/06/2021 | 05:26 | מאת: תמיר

קורא שיש מצבים שלאחר ניתוח קטרקט נוצרת בצקת בקרנית. מה הסיבה להיווצרות? האם זה תלוי אופן ניתוח? האם זה נחשב סיבוך? האם יש פרמטרים הקשורים בקרנית - טרום ניתוח, כגון יובש, מספר משקפיים גבוה, קטרקט "קשה" _3 שתורמים להיווצרות הבצקת? אדם מן השורה שעובר קטרקט מה צריך לבדוק או לעשות להימנע מכך.

הבצקת נגרמת מהנוזלים שמוזרמים בעין בניתוח ומהאנרגיה של מכשיר ריסוק העדשה. גורמי סיכון לבצקת הינם- בעיית קרנית מסויימת בשכבת האנדותל (אפשר לעשות צילים מיוחד כדי לוודא שלא קיימת בעיה), קטרקט מתקדם במיוחד שמצריך ריסוק ממושך. כמו כן חשובה הטכניקה הניתוחית של המנתח. שימוש בלייזר יכול לעזור והוא במיוחד מוצדק במקרים של בעיה כזו בקרנית או קטרקט מתקדם מאד. אין קשר ליובש.

17/06/2021 | 11:18 | מאת: לנדאו

הייתי אמור לעבור קטרקט לפני 4 חודשים. חודש לפני המועד נבדקתי אצל המנתח. ובו הוא מן הסתם מדד ערכים להזמנת עדשה.בסופו של דבר בגלל בעיה בריאותית שאינה קשורה נאלצתי לדחות הניתוח. עכשיו אני רוצה לתאם מועד חדש. שאלתי היא _ האם המדידות שנלקחו לפני 4 חודשים תקפות לעכשיו או יש לבצע שוב מדידות? שואל לפני שקובע תור לרופא. תודה

אין צורך לחזור על המדידות במשך שנה.

16/06/2021 | 22:56 | מאת: צביה

בדיקה שגרתית אצל רופא עיניים,(לא נבדקתי שנתיים) (קורונה וכו' ) נרשם ע"י הרופא ככה: עין שמאל 2 עין ימין 3 פלוס. ונתן המלצה פלוס הפנייה למנתח קטרקט. מה אומרים הערכים האלה. ?

או שהמספרים מתייחסים למספר במשקפיים או לדרגת/עוצמת הקטרקט. אם הכוונה לקטרקט אז 2= בינוני, 3=מתקדם.

17/06/2021 | 06:37 | מאת: צביה

תודה לך ד'ר עדי. הערכים לרמת הקטרקט. האם 3 פלוס דורש ניתוח מיידי? והאם במצב בשלות זה יש יותר סיכון לסיבוך? והאם זה דורש התערבות לייזר?

זה לא דחוף אבל מצריך טיפול בשנה הקרובה ואין חובה לשימוש בלייזר.

16/06/2021 | 05:35 | מאת: golda

אבי בן 71 סובל ממחלה ריאומטולוגית שבין היתר יש יובש בעין.(אחת התופעות, אם כי היובש לא קל הוא חי עם זה די בשלום) בביקורת עיניים נמסר לו שיש לו כבר קטרקט שמחייב טיפול. האם בגלל היובש בעין עקב בעיות ריאומטולוגיות יש חשש בניתוח מפגיעה בקרנית בגלל היובש בעין? האם זו קרקע פוריה להיווצרות בצקת בקרנית? או הסיכוי לכך קלוש.?

אין קשר לבצקת קרנית. היובש כן עלול להחמיר אבל אין סיבה שתהיה בעיה משמעותית.

15/06/2021 | 15:25 | מאת: ברוך צ

לפני חודש קטרקט בעין אחת ומאז העין אדומה. מקבל טיפות לאלרגיה פעמיים ביום. צריך עוד שבוע לעשות עין שניה. אבל לא כדאי לחכות שהעין תהיה רגילה ולא אדומה? ומה זה נחשב שהעין ככה חודש אחרי הניתוח. המנתחת לא מתרגשת. אבל זה מטריד. בעיקר בלילה. כשהעין סגורה

כנראה שאין בעיה להתקדם עם הניתוח השני. עם זאת אני הייתי מרגישה יותר בנוח לדחות קצת את הניתוח עד להרגשה טובה יותר. ייתכן שמדובר ברגישות לטיפות שמכילות חומרי שימור למשל. הייתי מוסיפה טיפות של דמעות מלאכותיות ללא חומרי שימור ומשחה של לובריקציה ללא חומרי שימור. יש מספר תכשירים כאלה. תוכל להתייעץ עם הרוקח לגבי האופציות.

15/06/2021 | 07:27 | מאת: צבי

מועמד לניתוח קטרקט. האם זמן ואופן ההחלמה מניתוח ללא לייזר ארוך/מסובך/ וקשה יותר לעין מניתוח עם לייזר?

לא. למעט מקרים מאד ספציפיים שבהם הלייזר כן תורם משמעותית להצלחת הניתוח.

מועמדת לניתוח קטרקט עם עיניים שסובלות מיובש, מבלפריטיס ,צריבה כרונית (ואדמומיות(שנוצרת בכל נגיעה קטנה בעין) א. האם ההחלמה עם עיניים "בעיתיות" עלולה להיות קשה יותר סבוכה יותר? אני ככ מפחדת.!! ב. יש העדפה בכל מצב ובהתייחס למצבי ללייזר או סכין? רמת החשש שלי גבוהה מסיבוכים לאור רגישות קשה של העיניים. ממש מרגישה פחד שמציף אותי בגלל הבעיתיות היומיומית ממה שאני חווה. אני יודעת שעל אף המצב חייבת לעבור הניתוח. אבל חוששת מרמת הצלחת הניתוח ובעיקר מאופן ומשך ההחלמה. לא יכולה אפילו להגדיר הפחד שלי לאור "התנהלות" העיניים שלי תודה רבה על תשובה ממך.

כעיקרון לא צריכה להיות בעיה. אפשר להערך מראש עם טיפות ללא חומרי שימור לזמן שאחרי הניתוח. ללייזר אין יתרון מבחינת יובש ובלפריטיס.

תודה. חיזקת אותי בעניין ההחלמה. כנראה הסבל היומיומי עושה את שלו לא רק בקטע הפיזי אלא גם המנטלי. האם זה בסדר לשאול אותך אם את עושה את ניתוחי הקטרקט בלייזר? שיהיה שבוע טוב.

פורום זה הינו לצואך מידע כללי ולא אוכל למסור אנפורמציה מעבר לכך.

12/06/2021 | 06:10 | מאת: ברי

יש לאחותי רגישות גבוהה לטיפות עיניים. בכל דלקת שהיתה לה כל סוג טיפות כמו ויגמוס. סינטו.תדאמיצין העין נהיתה אדומה שלא ראו קרקע לבנה. וחשבו שזה המשך של דלקת. ורק אחרי כמה שבועות הרופא אמר שזו רגישות לטיפות ואכן הפסיקו לה כל הטיפות ולקח זמן עד שהעין התאוששה. עכשיו היא צריכה לעשות קטרקט ולפני הניתוח יש לשים מספר סוגי טיפות. ברור לה שהעין תהיה אדומה מיידית בגלל החומרים המשמרים( במידרמיד צקלוגל ושאר הטיפות הנצרכות לפני קטרקט) ועודששמים כשעה שלפני הניתוח זו התחלה בעייתית וכמובן הטיפות לאחר הניתוח. האם ניתן לקבל את כל הטיפות!!! ללא חומר משמר? מה עושים במקרה כזה להקל על תגובת העין. אני מכירה את הסבל שלה ומבקשת מענה איך לעזור לה. תודה רבה

אין בעיה עם זה רק צריך לספר את זה לרופא והוא ירשום לה טיפות ללא חומרי שימור הטיפות של הסטרואידים הן ברקיחה מיוחדת ולכן צריך להערך מראש

12/06/2021 | 06:51 | מאת: ברי

אין לי מילים להודות לך בשמי ובשמה. על תגובה גם מהירה וגם ברורה מאוד. ובעיקר מרגיעה. ורק שאבין ,האם את הטיפות הנדרשות לפני הניתוח כפי שרשם לה לוקלין. מידרמיד. צקלוגל.אפרין ניתן להזמין ללא חומר משמר ? ולאחר הניתוח ויגהמוקס גם ניתן להזמין ללא חומר משמר? תודה רבה לך. מעריכה מאוד.

במקום לוקלין אפשר לטפטף לידוקאין מאמפולות ללא חומרי שימור. אפרין אולי כדאי לא לטפטף כי אולי רגישה גם לזה. מידרמיד אין בעיה- מטפטוף מועט לא יקרה לה כלום. ויגמוקס מגיע מראש בלי חומרי שימור. דקסמתזון צריך להזמין מראש.

11/06/2021 | 17:45 | מאת: גוני

בעין ימין מינוס 6 וחצי בעין שמאל מינוס 8 וחצי. לגבי קריאה; אין צורך במשקפיים. הקטרקט יאפשר לי ראיה לרחוק. האם אוכל להמשיך לקרוא ללא משקפיים? אני קורא הרבה ומול מחשב שעות רבות. האם 1. מראש הרופא ידע אם אצטרך משקפיים לקרוב?? 2.האם כדאי עין רחוק עין קרוב.,?

אם תראה לרחוק ללא משקפיים לא תראה לקרוב. בתקופת הביניים בין 2 הניתוחים תוכל להתנסות במצב של עין לרחוק עין לקרוב ואם זה יהיה נוח אז תבקש מהרופא שהעין השניה תכוון לקרוב.

11/06/2021 | 15:22 | מאת: הורין

הופנתי על ידי רופאת קופח לעבור ניתוח קטרקט. הייתי אצל מנתח אך לא הוסברה לי בכלל אופציה של קטרקט עם לייזר. נרשם עי המנתח ניתוח קטרקט + החלפת עדשה. אודה אם יוסבר לי מתי למה ועפ"י מה עושים עם לייזר או ללא לייזר. האם הרופא השמרן יותר עושה בשיטה הישנה ללא לייזר או לא קשור?? אם כן מה ההבדל? תודה רבה מראש על מענה

לגבי הרופא הספציפי- יש צורך לשאול אותו. אין חובה להשתמש בלייזר והשימוש בלייזר מייקר את הניתוח. הלייזר הינו סכין משוכלל שמסייע למנתח ועושה את הפעולות שלו בצורה מאד מדוייקת. הוא מסייע מאד במקרים מאד בפציפיים וברוב המקרים אינו חיוני.

11/06/2021 | 17:50 | מאת: הורין

אין שיקול כספי בכלל. אך אם יש פלוסים ללייזר ואכן נראה שיש יותר דיוק והמנותח רק מרוויח מכך. נראה לי שעדיף. ואולי מתוך שמרנות וותק של עשיית ניתוחיםללא ליעזר הרופא אמר שיבצע ללא לייזר. האם זה נכון שאם מבחינת נתוני העיניים 2 האפשרויות ניתנות לביצוע, הרי שעדיף לייזר? תודה רבה על תשובה. עוזר לי מאוד

אם המנתח מנוסה אז כמו שציינתי הייתרון שלו ברוב המקרים זניח.

10/06/2021 | 01:56 | מאת: נעמה

ב-2015 פורסמו ידיעות שמומחים עובדים על פיתוח טיפות נגד קטרקט. האם הצליחו? האם יש טיפול נגד קטרקט שאינו ניתוח? תודה

זה נכון וגם אני תהיתי למה לא שומעים שום דבר חדש בעניין זה. בינתיים כלום.

08/06/2021 | 07:54 | מאת: boni

מבקש לבדוק עניין לייזר אס.אל.טי. שנעשה לי בימים אלה . האם יש צורך ואם כן של כמה זמן בהמתנה בין לייזר אס.אל.טי שבוצע להורדת לחץ לבין ההיתר לעבור ניתוח קטרקט? יש בכלל קשר בין 2 הפעולות מבחינת סבילות או עומס יתר על העין.?

כדאי להמתין כחודש וחצי מביצוע הלייזר כדי לבדוק את האפקט שלו על הורדת הלחץ. וכדאי לקבל אישור מרופא הגלאוקומה לביצוע ניתוח הקטרקט. כעיקרון אין מניעה לבצע את הניתוח תוך שבועיים מהלייזר אבל לדעתי לא כדאי כי זה יבלבל את התוצאות של הלייזר.

07/06/2021 | 23:46 | מאת: אסתי

שלום, אחרי כמה ימים מניתוח קטרקט רגיל אפשר לשטוף את העין המנותחת?

ממש לשטוף אחרי שבועיים

07/06/2021 | 19:18 | מאת: חגית

שלום. אני בת 58 וזקוקה לניתוח קטרקט בשתי העיניים. יש לי צילנדר 2d. הרופא המנתח הציע לי במקום עדשה טורית הוא יעשה חתכים קטנים על גבי הקרנית בכדי לתקן את הצילנדר.(אני מעט חוששת מזה). האם אין סיכון בחתכים אלו? האם חתכים אלו נסגרים באיזשהוא שלב?והאם החתכים הם פיתרון טוב לצילנדר 2d? תודה רבה

אם באמת מדובר על 2 דדיופטר צילינדר, לדעתי עדיף להשתיל עדשות טוריות לתיקון צילינדר. עם חתכים אפשר לשפר את הצילינדר אל לא להורידו לגמרי. החתכים הם שיטה קלה, זולה ובטוחה בסך הכל אך לפעמים התוצאה המתקבלת לא צפויה או לא מספקת.

03/06/2021 | 06:44 | מאת: אריה

יש לי פער של 4 מספרים בין 2 העיניים. בשתיהם משקפיים למרחק.(4 8) ונדרש לעבור קטרקט. האם יש בעיה בגלל הפער בביצוע הניתוח.? האם זה משפיע לרעה בתוצאות הניתוח??? אני בן 57 ומרכיב משקפיים 12 שנים. ועכשיו בגלל קטרקט יש עליה מדודה במספרים. חושש מתוצאות של ניתוח בגלל הפערים בין 2 העיניים.

אם הינך מועמד לניתוח בשתי העיניים אז אין בעיה כי העיניים תתאזנה עם הניתוחים. אם העין עם המינוס 8 מנותחת- כדאי לכוון אותה למינוס 3 ואז הפער בין העיניים יקטן.

03/06/2021 | 01:18 | מאת: אמיר

שלום דוקטור. אני בן 30. לפני 8 שנים עשיתי prk (היה לי לפני זה -1.5 וצילינדר בשתי העיניים). בניתוח עשו לי 6/5 בעין שמאל ו6/6 בימין. לפני חצי שנה התגלה לי קטרקט בעין שמאל (ככל הנראה מחבלה טראומתית שקיבלתי בראש) ובנוסף ניהיה לי בעין הזאת רוחק ראייה שכל הזמן עולה (כרגע עומד על+2) ואני שם בעין הזאת עדשה יומית. מכיוון שלאחרונה הקטרקט מתחיל ממש להפריע לי אין מנוס מניתוח. הבנתי שבגלל שאני אחרי Prk מולטיפוקאל זה לא אופציה. השאלה זה לאיזה טווח להתאים את העדשה כך שאוכל לראות בלי משקפיים לכל הטווחים (ברור לי שמושלם זה לא יהיה ושהכל פה זה פשרה) אם אכוון לרחוק האם אראה טוב לקרוב בזכות עין ימין? (שהיא הדומיננטית אצלי ובריאה לחלוטין 6/6) מה בעצם יהיה המספר שלי לקרוב במצב כזה? האם כדאי לעשות איזהשהיא פשרה באמצע ולכוון למינוס 1? חשוב לי לציין שכיום כשאני לא עם העדשה על העין אני יכול לקרוא מהפלאפון אבל לא בנוחות כי עין שמאל מפריעה לי. תודה!

אכן אחרי לייזר להסרת משקפיים לא מומלץ להשתיל עדשה מולטיפוקלית. נראה לי שבשלב זה, כל עוד עין ימין שלך בריאה ואתה צעיר- עין ימין נותנת לך מענה לכל טויחי הראיה ולכן אני הייתי בוחרת בראיה למרחק עם השמאלית. כאשר עין ימין תתחיל להזדקק למשקפיים לקרוב, תתחיל להרכיב את התיקון במשקפיים לשתי העיניים.

03/06/2021 | 13:27 | מאת: אמיר

תודה על התשובה המפורטת. השאלה זה האם אצליח לקרוא מהפלאפון רק עם עין ימין? מה בעצם יהיה בערך מספר הפלוס שלי בשמאל? היא תוכל "לעזור" קצת לימין בלקרוא מהפלאפון או שהתמונה לקרוב משם תיהיה ממש מטושטת לגמרי? ושאלה אחרונה האם לדעתך כדי לעשות פשרה ולנסות לכוון בניתוח ל-1 בערך? תודה רבה!

כעיקרון עין שמכוונת לרחוק לא אמורה לראות כלל מקרוב אבל לפעמים יש הפתעות לטובה. אני לא הייתי מכוונת למינוס 1. הכי כיף לראות טוב ועם מינוס 1 זה לא לפה ולא לפה ....

03/06/2021 | 17:07 | מאת: אמיר

תודה. מה זה אומר הפתעות לטובה? וכמה לקרוב אני לא אראה? אפילו מהלפטופ לא אראה כלום?

נכון

31/12/2023 | 02:14 | מאת: אלי

חייב לשתף אותך שגם אני קרוב לגילך בשנתיים ומאוד מאוד קשה לי לקבל את העובדה שאני צריך לעבור בגיל כזה ניתוח קטרט זה אוכל אותי לגמרי אשמח לדבר איתך להתייעץ איך לקבל את זה

31/12/2023 | 02:15 | מאת: אלי

גם לי כזה בעקבות טראומה לעין מענף

שלום ד"ר עדי פניתי אליך לפני כחודשיים בעקבות דלקות חוזרות בעניים לאחר ניתוחי קטרקט בשני העניים שהוצעו בחודש אוקטובר ונובמבר 20. הצעת לי טיפול בקומפרסים חמימים ניקוי העניים במגבונים המיועדים לכך וטיפות ליובש בעניים כפי שהציעה הרופאה שנתחה אותי. כמו כן הצעת לפנות לרופא דרכי דמעות במידה והטיפול לא יעזור. לצערי הטיפול בנקיון העיניים לא עזר לי , בקשתי מרופא העיניים בקהילה שאצלו אני מטופלת הפניה לרופא דרכי דמעות הוא סרב לכך מספר פעמים בטענה שלא מוצא סיבה לכך ושיש לי כנראה בלפריטיס ולהמשיך באותו טיפול. הוא נתן לי גם משחת מקסיטרול שגרמה לי לנפיחות ושקים אדמומיים מתחת לעיניים. אני מתקשה לקרוא ולא מצליחה לעבור בדיקת אופטמטריסט בגלל מסוך שיש לי בעין. אני כבר מיואשת מהמצב הזה ואיך יוצאים ממנו. בתודה ובברכה על תשובתך ניקול

שלום ניקול, אנא פני דרך המרפאה. הפורום מיועד לשאלות לקהל הרחב. בכל אופן את יכולה להתייעץ עם אוקולופלסטיקה בעינטל ובמקומות רבים אחרים דרך הביטוח המשלים.

28/05/2021 | 10:11 | מאת: נתוח קטרקט ומדללי דם .

שלום רב אני מטופל באליקוויס [מדלל דם ] בגלל פרפור פרוזדורי .עברתי צנתור טפולי עם ,תומכנים לפני 4 חודשים ,אני זקוק לנתוח קטרקט.הקרדיולוג אוסר עלי להפסיק פלביקס בשלב הזה..באיזה שיטה מודרנית של נתוח קטרקט אין צורך בהפסקת מדללי דם לפני הנתוח ? בתודה ובריאות דינר אריה

לא צריך להפסיק את מדללי הדם בכל מקרה

בן 78, ברקע AMD. שנים ירוד בעין ימין.הפרעה שמאל. ימיןח"ר FC בהזרקות. למחלה פעילה. דימום בעין ימין. בבני ציון ביקור טרום הסרת ירוד. מופנה לרופא רשתית

?????

22/05/2021 | 22:41 | מאת: harel43@1980

במצב כזה, של בעיות בעין ימין, האם אין סכנה בניתוח ירוד? האם יש סכנה. האם כדאי לנתח ? האם להעדיף לייזר.

22/05/2021 | 23:35 | מאת: harel43@1980

לא מצליח לפתוח ולראות תגובה

22/05/2021 | 23:41 | מאת: harel43@1980

לא מצליח,עדיין לפתוח ולראות תגובה

בכל ניתוח קיימת ע מסויימת. בעין שמקבלת הזרקות ישנו תמיד החשש של פגיעה בקופסית העדשה בזריקות ולכן יש לבצע את הניתוח בזהירות מוגברת. בדרך כלל מומלץ לתאם את הניתוח שיתקיים בין 2 זריקות. ללייזר את חשיבות למקרה כזה.

שלום האם חשיפת ממושכת יום יומית של העיניים למי ים התיכון בעת גלישה עלולה לגרום נזק לעיניים למשל לקטרקט? אם כן, מהו הנזק ולמה בדיוק נגרם בשל פגיעה במה? ומה המנגנון? תודה

שמש מזיקה מי ים לא מזיקים

12/05/2021 | 18:53 | מאת: קרן

הי אני בת 49 עם מספרי 8- בשתי העיניים וקטרקט. ביצעתי שלשום ניתוח קטרקט בעין שמאל (דומיננטית) עם השתלת עדשה טורית למרחק בשל צילינדר של 1.5. רואה מצויין ובחדות טובה מאד אך כצפוי לא רואה לקרוב. בביקורת גם הרופא היה מרוצה מאד ממיקום העדשה. כיוון שאני מעדיפה להיות כמה שפחות תלויה במשקפיים את העין השניה אצטרך לכוון לקרוב. הרופא המליץ על עדשה מגדילת טווח במספר 1.75-, כך שנותנת גם עוד חצי מספר. מה דעתך? האם פער גבוה מדי בין העיניים ? האם כדאי לבחור ב 1.25- מסוג עדשה זה? הבנתי שזה בקפיצות של חצי מספר. הניתוח מתואם לשבוע הבא. תודה

לא הבנתי מה זה עדשה מגדילת טווח? להבנתי הכוונה לעדשה מונופוקלית רגילה שמכוונת למינוס 1.75. זה יוצר פער של 1.75 דיופטר בין העיניים. אני בעד, כדי שבאמת תהיה כמה שיותר חוסר תלות המשקפיים. 1.25 לא ייתן הרבה מבחינת ראיה לקרוב.

12/05/2021 | 20:36 | מאת: קרן

למיטב הבנתי זו עדשה מסוג extended depth of focus כזו שנותנת מענה לטווח קרוב ובינוני תכוון ל 1.75- ותיתן מענה לעוד חצי מספר

אההה אני לא הייתי עושה זאת. בעין הראשונה יש עדשה טורית רגילה. אני הייתי מכוונת עם עדשת EDOF למינוס חצי בלבד או משתילה עדשה מונופוקלית למינוס 1.75

תוכלי בבקשה להסביר את תשובתך  בכל אחת מהחלופות שהצעת? תודה !

באופן כללי לא מרגיש לי נכון לעשות מה שהוצע לך. הייתי מנסה לפשט וללכת על מונו-ויז׳ן עם מינוס 1.75 או מקסימום עושה עם EDOF את הדבר הרגיל לכוון לרחוק עם סטיה ממש קלה למינוס חצי. זו בעיקר תחושה שלי ולא משהו שכתוב בספרות.

19/05/2021 | 14:23 | מאת: קרן

הי לא הצלחתי להבין כל כך את תשובתך ואשמח אם תוכלי להרחיב.. אני חוששת שלא אסתדר עם מונוויזן של פער של 1.75 בין העיניים היות וכעת אני כבר שבוע עם פער של 1.5 (בעזרת עדשת מגע בעין הלא מנותחת) ומתקשה להסתגל. מדוע הפתרון של 1.25- בעדשת EDOF אינו יותר מתאים? שהרי הוא מאפשר פער קטן יותר בין העיניים מ- 1.75 ובכל זאת נותן עוד טווח לקרוב? עוד שאלה - כשמכוונים את העין השניה ל 1.25- מה זה בעצם אומר? שעד היכן רואים לקרוב? וכשמכוונים ל 1.75- מה זה בעצם עומר מבחינת מרחק לקרוב? הרבה תודה וסליחה על כל השאלות

19/05/2021 | 14:25 | מאת: קרן

מה זה אומר EDOF שמכוונת למינוס חצי? עד היכן רואים לקרוב?

עדשת EDOF בהגדרה אמורה לתת גם עומק שדה רחב יותר ובדרך כלל ראיה לטווח ביניים ולכן מה הטעם לכוון לקרוב?

19/05/2021 | 22:29 | מאת: קרן

כי זה במסגרת מונוויזן. עין שמאל כוונה כבר לרחוק, והעדשה בימין מסוג EDOF אמורה לתת מענה לקריאה ולביניים. השאלה שלי האם לדעתך לקחת אותה במספר של 1.75- כהמלצת הרופא, או של כ- 1.25- כדי לצמצם את המרווח בין העיניים מתוך ידיעה שאני מתפשרת קצת על ראיה מקרוב

EDOF זו עדשה לרחוק שנותנת קצת מענה לקרוב. הרעיון הוא שתראי איתה לרחוק וגם קצת לקרוב. אני לא מכירה אופציה של EDOF ממש לקרוב.

08/05/2021 | 17:30 | מאת: לילי

שלום. באילו מקרים מתבצע ניתוח PHACOEMULSIFICATION WITHOUT IOL IMPLANTATION? מה השיקולים לכך? מהו קוד ניתוח 9611? תודה רבה

כעיקרון תמיד משתילים עדשה גם כשמספר העדשה הוא אפס אפילו. יש לזה יתרון. לעיתים אם יש קוצר ראיה גבוה ומספר העדשה שצריך להשתיל הוא אפס ויש חשש ליציבות העדשה או סיבות אחרות. לצערי אין לי את הקוד שביקשת.

09/05/2021 | 16:44 | מאת: לילי

תודה רבה, ד"ר מיכאלי !!!

06/05/2021 | 22:57 | מאת: אלגרה

אמי בת 69 עם סיוגורן שאובחן לפני כ 4 שנים. לא מקבלת טיפול מלבד שימוש בטיפות מלאכותיות ומשחה בפה מיובש חמור. צריכה לעבור קטרקט ב 2 העיניים. היא חוששת מאוד בגלל היובש. האם זה יכול להפחית את הצלחת הניתוח? לגרום לבעיות לאחר הניתוח? יש איך לעזור לה? אני מודה לך בשמה

עם הניתוחים המודרניים בחתך קטן, לא צריכה להיות בעיה לעבור את הניתוחים. כדאי אולי להשתמש בטיפות ללא חומרי שימור אחרי הניתוח ולהמשיך בטיפטוף הטיפות נגד יובש.

תודה על תשובתך בה כתבת "אין בעיה לנתח עין אחת, אלא אם עלול להיווצר פער גדול בין העיניים מבחינת המשקפיים". בעין הלא מנותחת המספר הוא 2.5 עם צילינדר 1.25. האם זה פער מספיק קטן שאינו מחייב ניתוח?

השמטת את הסימנים לפני המספרים. זה משנה אם זה מינוס או פלוס וגם אם זה צילינדר מינוס או פלוס.

שני המספרים (גם הצילינדר) הם מינוס.

אם ככה אז המספר באופן כללי הוא קצת מעל מינוס 3. אם מכוונים בניתוח לקריאה ללא משקפיים אז אין בכלל בעיית פער. אם מכוונים מרחק אז עם עין אחת רואים לקרוב ועם המנותחת לרחוק וככה מסתדרים, ללא משקפיים. אם רוצים להרכיב משקפיים אז כן לפעמים יכולה להיות בעיה כשיש פער של 3 מספרים בין העיניים ואז ייתכן מצב שבו יהיה צורך בניתוח שני מוקדם מהצפוי.

תודה רבה על תשובותייך המהירות והמפורטות!

05/05/2021 | 09:30 | מאת: אסתי

שלום רב, אחרי שבועים מניתוח קטרקט אפשר להרים משקל של 11 ק"ג?

כן אם הניתוח היה במהלך תקין

04/05/2021 | 14:46 | מאת: אורלי

בת 80. בעין שמאל הקטרקט מפריע לראיה, אך בעין ימין הקטרקט עדיין לא מפריע. האם כדאי לנתח רק את עין שמאל?

אין בעיה לנתח עין אחת, אלא אם עלול להיווצר פער גדול בין העיניים מבחינת המשקפיים ואז צריך לשקול אם לא לחכות. או שצריך להקדים ולמתח את השניה.

01/05/2021 | 19:43 | מאת: שיר

שואלת בעבור אישה בת 64, עם סכרת אשר נדרשת לעבור ניתוח קטרקט: האם קיים יתרון לניתוח בלייזר עבורה ? עד כמה שכיחים הסיבוכים של עדשות הפרימיום (נפילת העדשה לאחור; הילות אור)? ועד כמה מומלצים כמרכיבת משקפיים? תודות !!

לייזר לא קשור לסכרת והשיקולים לשימוש הלייזר קשורים למה שהרופא רואה בבדיקה בעין. אין קשר בין עדשות פרימיום לנפילת עדשה. כן יש הילות סביב מקורות אור עם עדשות מולטיפוקליות. לכן מי שמאמין במשקפיים- עדיף לו להימנע מהן.

21/04/2021 | 08:38 | מאת: רחמים

שלום רב, קיבלתי טיפות עיניים דיקלופטיל לשימוש 3 פעמים ביום. יש רוקחים שאומרים שכל בקבוקון הוא לשימוש חד פעמי בלבד ויש רוקחים שאומרים שאפשר לשמור כל בקבוקון עד 24 שעות. מה נכון לעשות והאם צריך לשמור בקרור. תודה

הדיקלופטיל הוא לשימוש חד פעמי באמת. אניכן מנחהאת מטופלי להשתמש באמפולהיום שלם

01/11/2021 | 23:10 | מאת: יואב שלום

אני לאחר ניתוח קטרט כבר כמעט שנתיים. קיבלתי טיפות עניים עד עכשיו גם דיקלופיל כי יש לי בצקת בעין שנעשה הניתוח. מדוע לא ניתן להוריד את הבצקת

01/11/2021 | 23:41 | מאת: ד״ר עדי מיכאלי

כדאי להתייעץ עם מומחה רשתית בעניין. אמורה להיות סיבה- תרופה או בעיה ברשתית כגון ממברנה שמונעת את חלוף הבצקת.

16/04/2021 | 07:50 | מאת: אביחי

שלום, בוקר טוב. הייתי מצוי תקופה ממושכת (חודשים, אפילו מספר שנים) ב"סטרס", לא כל הזמן כמובן אבל בתדירות גבוהה, לפעמים כל יום, הבנתי שיש לסטרס השפעה על לחץ תוך עיני, האם בדיקה רגילה אצל רופא עיניים שמתסכל על העיניים מספיקה או שנדרשת בדיקה מיוחדת כלשהי? תודה רבה וחג שמח

סטרס לא קשור ללחץ תוך עיני. אם לא נבדקת מזמן אז כדאי להיבדק ללא קשר לתקופה שעברת. בבדיקה הרופא יבדוק גם את הלחץ התוך עיני כחלק מהבדיקה השגרתית.

06/06/2021 | 19:08 | מאת: אביחי

תודה ד"ר, קראתי שלחץ/סטרס משחרר הורמונים (קורטיזול ואנדרנלין) שמעלים את לחץ הדם וגם את הלחץ התוך עיני, לא כך?

רק קורטיזול גבוה יכול להעלות לחץ

1 ... < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > ... 44