בהמשך לשאלה על ניתוח קטרקט בעין אחת

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

06/05/2021 | 00:03 | מאת: אורלי

תודה על תשובתך בה כתבת "אין בעיה לנתח עין אחת, אלא אם עלול להיווצר פער גדול בין העיניים מבחינת המשקפיים". בעין הלא מנותחת המספר הוא 2.5 עם צילינדר 1.25. האם זה פער מספיק קטן שאינו מחייב ניתוח?

השמטת את הסימנים לפני המספרים. זה משנה אם זה מינוס או פלוס וגם אם זה צילינדר מינוס או פלוס.

06/05/2021 | 09:54 | מאת: אורלי

שני המספרים (גם הצילינדר) הם מינוס.

אם ככה אז המספר באופן כללי הוא קצת מעל מינוס 3. אם מכוונים בניתוח לקריאה ללא משקפיים אז אין בכלל בעיית פער. אם מכוונים מרחק אז עם עין אחת רואים לקרוב ועם המנותחת לרחוק וככה מסתדרים, ללא משקפיים. אם רוצים להרכיב משקפיים אז כן לפעמים יכולה להיות בעיה כשיש פער של 3 מספרים בין העיניים ואז ייתכן מצב שבו יהיה צורך בניתוח שני מוקדם מהצפוי.

06/05/2021 | 21:36 | מאת: אורלי

תודה רבה על תשובותייך המהירות והמפורטות!

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות