עדשות טוריות למרחק ולקרוב

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

01/07/2021 | 00:12 | מאת: נורה

לפני שבוע עברתי ניתוח קטרקט ושמו לי עדשה טורית ורואה 6 6 למרחק. צריכה לעשות בעיין השניה והרופא הציעה לי לשים עדשה לקרוב בעיין השניה. אשמח לדעת איך ואם ניתן להתרגל לדבר כזה? האם עדיף 2 העיניים עם אותו מרחק בעדשה? מאוד בילבל אותי. תודה רבה

מה שהציע הרופא הוא מאד מקובל ונפוץ ונקרא- מונו ויז׳ן. אבל באמת קיים חשש מסויים שלא תסתגלי לעניין. לכן כדאי לצמצם את הפער בין העיניים ולהשאיר פער של 1.5 מספרים בערך ולכוון את העין השניה לטווח ביניים של מחשב וטלפון סלולרי ולא ממש לקריאה של אותיות קטנות מספר וככה הסיכוי שתסתגלי גדל. בכל מקרה אם לא תסתדרי עם העניין, משקפיים יפתרו את הבעיה. זה סיכון שאת לוקחת אבל אם חשוב לך- זה יתן לך חופש מתלות במשקפיים.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות