חתכים בקרנית לטיפול בצלינדר

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

07/06/2021 | 19:18 | מאת: חגית

שלום. אני בת 58 וזקוקה לניתוח קטרקט בשתי העיניים. יש לי צילנדר 2d. הרופא המנתח הציע לי במקום עדשה טורית הוא יעשה חתכים קטנים על גבי הקרנית בכדי לתקן את הצילנדר.(אני מעט חוששת מזה). האם אין סיכון בחתכים אלו? האם חתכים אלו נסגרים באיזשהוא שלב?והאם החתכים הם פיתרון טוב לצילנדר 2d? תודה רבה

אם באמת מדובר על 2 דדיופטר צילינדר, לדעתי עדיף להשתיל עדשות טוריות לתיקון צילינדר. עם חתכים אפשר לשפר את הצילינדר אל לא להורידו לגמרי. החתכים הם שיטה קלה, זולה ובטוחה בסך הכל אך לפעמים התוצאה המתקבלת לא צפויה או לא מספקת.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות