בלפריטיס כבר שנים בהקשר קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

21/06/2021 | 18:34 | מאת: בנימין

האם דלקת בלפריטיס די עקשנית עם עפעפיים נפוחים, אדמומיות גבוהה בעיניים. יובש שמציק מאוד, הרגשת חול או גוף זר. תגובה של עיניים אדומות לאחר בדיקת ראיה. האם כל התופעות האלה מעלים סיכון להחלמת העין לאחר קטרקט? האם יש לבדוק בדיקת קרנית מיוחדת מלבד במכשיר סדק?(ספירת תאי אפיתל) ההחלמה אמורה להיות קשה יותר?

עדיף כמובן להגיע לניתוח עם בלפריטיס במצב יחסית רגוע. הבלפריטיס לא פוגעת בהחלמה ממש אבל לא כדאי להגיע עם עפעפיים מזוהמים ומפרישים. יובש גם לא מהווה בעיה קשה בדרך כלל וניתן להעזר בתכשירי לובריקציה גם אחרי הניתוח. בפירת תאי אנדותל זה תמיד רעיון טוב לפני ניתוח.

21/06/2021 | 19:47 | מאת: בנימין

הספירה זה הליך שנעשה כרוטינה? או רק במצב של בלפריטיס למשל?

לא כרוטינה ולא קשור לבלפריטיס. אבל זה טוב לעשות ועוזר למנתח לדעת אם יש בעיה פנימית בקרנית שעלולה לגרום לבצקת קרנית אחרי הניתוח.

21/06/2021 | 21:48 | מאת: בנימין

אבי מועמד לניתוח וכלל לא הוצע לו. האם לדעתך שווה לפנות לרופא אחר שכן מציע? האם בכלל רוב המועמדים לניתוח נדרשים לעבור בדיקה כזו? כחלק מבדיקתם לפני ניתוח? מבין שלא הרופא המנתח עושה את זה. אלא המועמד נשלח למקום חיצוני.

אתה שאלת אז עניתי. זו אינה בדיקה רוטינית ואינה בסל הבריאות. בדרך כלל נשלחים אנשים בסיכון או אנשים שהרופא רואה אצלם רמז לבעיה מסויימת בקרנית.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות