מוטרדת מבעייתיות בתוצאות קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

06/07/2021 | 16:06 | מאת: דונה

אני הבת של ג'ני ששאלה בפורום. שבוע אחרי ניתוח עם עדשה למרחק והיא לא רואה ראיה חדה. היא רואה ראיה למרחק !! מזהה דמויות מרחוק כמובן, שלטים בינוניים,נמצאת בהרצאות ורואה מה רשום בלוח.(לגיל הזהב אז רושמים אותיות ברורות/גדולות).נהנת מראיית אור בהיר ונעים אבל בנקודות מסויימות כמו תרגום סרטים שרשום ככתוביות בטלויזיה למטה היא רואה מטושטש. מה שאומר שאין לה ראיית 6/6. והשאלה איך היא תיפטר מן המשקפיים.? זה מה שנאמר לה טרום ניתוח שלא תזדקק למשקפיים. )עוד 3 שבועות תעבור עין שניה לקרוב. היא בת 70 פלוס צמודה כל ערב לטלויזיה ומאוכזבת מהתוצאה. הרופא אמר לה (לאחר הניתוח)שיתכנו סטיות. ממה זה נובע? ומה אחכ עם עדשה לקרוב. שתראה בנוחות טלפון נייד ומחשב.

סטיות תתכנה בכל מקרה אבל יותר נפוצות במקרים של רפרקציה משמעותית לפני הניתוח (למשל קוצר ראיה גבוה). גם אם הקטרקט מאד מתקדם הקריאות במכשיר הביומטר עלולות לסטות. בכל אופן אמך תוכל לתקן כנראה את ראייתה המשקפיים. זה לא דבר כל כך נורא. כשהיא מחליטה מה לעשות בעין השניה היא צריכה לשקול אם לא לחזק את הראיה לרחוק שיצאה לא מושלמת או לכוון לקרוב וככה לא להיות תלויה במשקפי הקריאה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות