קטרקט בשל. למה הכוונה

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

16/06/2021 | 22:56 | מאת: צביה

בדיקה שגרתית אצל רופא עיניים,(לא נבדקתי שנתיים) (קורונה וכו' ) נרשם ע"י הרופא ככה: עין שמאל 2 עין ימין 3 פלוס. ונתן המלצה פלוס הפנייה למנתח קטרקט. מה אומרים הערכים האלה. ?

או שהמספרים מתייחסים למספר במשקפיים או לדרגת/עוצמת הקטרקט. אם הכוונה לקטרקט אז 2= בינוני, 3=מתקדם.

17/06/2021 | 06:37 | מאת: צביה

תודה לך ד'ר עדי. הערכים לרמת הקטרקט. האם 3 פלוס דורש ניתוח מיידי? והאם במצב בשלות זה יש יותר סיכון לסיבוך? והאם זה דורש התערבות לייזר?

זה לא דחוף אבל מצריך טיפול בשנה הקרובה ואין חובה לשימוש בלייזר.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות