קטרקט מונוויזן עין שניה

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

12/05/2021 | 18:53 | מאת: קרן

הי אני בת 49 עם מספרי 8- בשתי העיניים וקטרקט. ביצעתי שלשום ניתוח קטרקט בעין שמאל (דומיננטית) עם השתלת עדשה טורית למרחק בשל צילינדר של 1.5. רואה מצויין ובחדות טובה מאד אך כצפוי לא רואה לקרוב. בביקורת גם הרופא היה מרוצה מאד ממיקום העדשה. כיוון שאני מעדיפה להיות כמה שפחות תלויה במשקפיים את העין השניה אצטרך לכוון לקרוב. הרופא המליץ על עדשה מגדילת טווח במספר 1.75-, כך שנותנת גם עוד חצי מספר. מה דעתך? האם פער גבוה מדי בין העיניים ? האם כדאי לבחור ב 1.25- מסוג עדשה זה? הבנתי שזה בקפיצות של חצי מספר. הניתוח מתואם לשבוע הבא. תודה

לא הבנתי מה זה עדשה מגדילת טווח? להבנתי הכוונה לעדשה מונופוקלית רגילה שמכוונת למינוס 1.75. זה יוצר פער של 1.75 דיופטר בין העיניים. אני בעד, כדי שבאמת תהיה כמה שיותר חוסר תלות המשקפיים. 1.25 לא ייתן הרבה מבחינת ראיה לקרוב.

12/05/2021 | 20:36 | מאת: קרן

למיטב הבנתי זו עדשה מסוג extended depth of focus כזו שנותנת מענה לטווח קרוב ובינוני תכוון ל 1.75- ותיתן מענה לעוד חצי מספר

אההה אני לא הייתי עושה זאת. בעין הראשונה יש עדשה טורית רגילה. אני הייתי מכוונת עם עדשת EDOF למינוס חצי בלבד או משתילה עדשה מונופוקלית למינוס 1.75

12/05/2021 | 22:46 | מאת: קרן

תוכלי בבקשה להסביר את תשובתך  בכל אחת מהחלופות שהצעת? תודה !

באופן כללי לא מרגיש לי נכון לעשות מה שהוצע לך. הייתי מנסה לפשט וללכת על מונו-ויז׳ן עם מינוס 1.75 או מקסימום עושה עם EDOF את הדבר הרגיל לכוון לרחוק עם סטיה ממש קלה למינוס חצי. זו בעיקר תחושה שלי ולא משהו שכתוב בספרות.

19/05/2021 | 14:23 | מאת: קרן

הי לא הצלחתי להבין כל כך את תשובתך ואשמח אם תוכלי להרחיב.. אני חוששת שלא אסתדר עם מונוויזן של פער של 1.75 בין העיניים היות וכעת אני כבר שבוע עם פער של 1.5 (בעזרת עדשת מגע בעין הלא מנותחת) ומתקשה להסתגל. מדוע הפתרון של 1.25- בעדשת EDOF אינו יותר מתאים? שהרי הוא מאפשר פער קטן יותר בין העיניים מ- 1.75 ובכל זאת נותן עוד טווח לקרוב? עוד שאלה - כשמכוונים את העין השניה ל 1.25- מה זה בעצם אומר? שעד היכן רואים לקרוב? וכשמכוונים ל 1.75- מה זה בעצם עומר מבחינת מרחק לקרוב? הרבה תודה וסליחה על כל השאלות

19/05/2021 | 14:25 | מאת: קרן

מה זה אומר EDOF שמכוונת למינוס חצי? עד היכן רואים לקרוב?

עדשת EDOF בהגדרה אמורה לתת גם עומק שדה רחב יותר ובדרך כלל ראיה לטווח ביניים ולכן מה הטעם לכוון לקרוב?

19/05/2021 | 22:29 | מאת: קרן

כי זה במסגרת מונוויזן. עין שמאל כוונה כבר לרחוק, והעדשה בימין מסוג EDOF אמורה לתת מענה לקריאה ולביניים. השאלה שלי האם לדעתך לקחת אותה במספר של 1.75- כהמלצת הרופא, או של כ- 1.25- כדי לצמצם את המרווח בין העיניים מתוך ידיעה שאני מתפשרת קצת על ראיה מקרוב

EDOF זו עדשה לרחוק שנותנת קצת מענה לקרוב. הרעיון הוא שתראי איתה לרחוק וגם קצת לקרוב. אני לא מכירה אופציה של EDOF ממש לקרוב.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות