ניתוח קטרקט ואופן החלמה

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

20/06/2021 | 09:03 | מאת: חגי

אני מעיין בכתובים לגבי אופן ניתוח קטרקט. חלקם מעדיפים לייזר חלקם (גם רופאים מנוסים מאוד) מעדיפים סכין. בלי קשר בכלל לצד הכספי של עלויות, כי ראיתי שזה גם שיקול. אני לא מתייחס לפרמטר זה. האם אני מבין נכון: בלייזר העין סגורה כשנעשה חיתוך, ובעצם מכשיר מבצע הפעולה ללא נגיעה בקרנית? ו*בסכין העין פקוחה ויד המנתח מבצעת חיתוך תוך מגע עם הקרנית?? זה בעצם ההבדל היחיד? כי את השאיבה עושים ב 2 המקרים ידנית. ההבדל הוא בפעולת השבירה?? תודה מעריך אם תוכלי להסביר לי

הלייזר מבצע 4 פעולות- פתיחת חתכי הניתוח (רוב המנתחים לא משתמשים בפעולה זו) חתכים להורדת אסטיגמטיזם (מעט משתמשים בכך כי זה לא מאד אמין) פתיחה של קופסית העדשה בצורה מאד מדוייקת חיתוך העדשה למשולשים כך שהוצאתה אחכ קלה יותר

20/06/2021 | 10:04 | מאת: חגי

וואו. תודה גדולה. לגבי 2 השלבים הראשונים הם נעשים רק ע"י לייזר ומנתח עם סכין בכלל לא עושה?

השלב הראשון יכול להעשות על ידי השניים אבל בפועל רוב המנתחים לא משתמשים בלייזר לביצוע חתכי הניתוח. השלב השני יכול להתבצע גם ידנית. רוב המנתחים בכלל לא עושים את השלב הזה. לא מאד אמין.

20/06/2021 | 12:01 | מאת: חגי

מעריך מאוד את ההסברים שלך. לגמרי לא מובן מאליו. תודה רבה. מברר קצת לעומק עבור מי שאמור לעבור ניתוח קטרקט אצל מומחה ורופא מצויין אשר עושה באופן גורף ללא לייזר ובוחר לעבוד רק סכין. ולכן למען ההבנה שלי מוצא לנכון לשאול אותך.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות