קטרקט בעין אחת בגיל 30

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

03/06/2021 | 01:18 | מאת: אמיר

שלום דוקטור. אני בן 30. לפני 8 שנים עשיתי prk (היה לי לפני זה -1.5 וצילינדר בשתי העיניים). בניתוח עשו לי 6/5 בעין שמאל ו6/6 בימין. לפני חצי שנה התגלה לי קטרקט בעין שמאל (ככל הנראה מחבלה טראומתית שקיבלתי בראש) ובנוסף ניהיה לי בעין הזאת רוחק ראייה שכל הזמן עולה (כרגע עומד על+2) ואני שם בעין הזאת עדשה יומית. מכיוון שלאחרונה הקטרקט מתחיל ממש להפריע לי אין מנוס מניתוח. הבנתי שבגלל שאני אחרי Prk מולטיפוקאל זה לא אופציה. השאלה זה לאיזה טווח להתאים את העדשה כך שאוכל לראות בלי משקפיים לכל הטווחים (ברור לי שמושלם זה לא יהיה ושהכל פה זה פשרה) אם אכוון לרחוק האם אראה טוב לקרוב בזכות עין ימין? (שהיא הדומיננטית אצלי ובריאה לחלוטין 6/6) מה בעצם יהיה המספר שלי לקרוב במצב כזה? האם כדאי לעשות איזהשהיא פשרה באמצע ולכוון למינוס 1? חשוב לי לציין שכיום כשאני לא עם העדשה על העין אני יכול לקרוא מהפלאפון אבל לא בנוחות כי עין שמאל מפריעה לי. תודה!

אכן אחרי לייזר להסרת משקפיים לא מומלץ להשתיל עדשה מולטיפוקלית. נראה לי שבשלב זה, כל עוד עין ימין שלך בריאה ואתה צעיר- עין ימין נותנת לך מענה לכל טויחי הראיה ולכן אני הייתי בוחרת בראיה למרחק עם השמאלית. כאשר עין ימין תתחיל להזדקק למשקפיים לקרוב, תתחיל להרכיב את התיקון במשקפיים לשתי העיניים.

03/06/2021 | 13:27 | מאת: אמיר

תודה על התשובה המפורטת. השאלה זה האם אצליח לקרוא מהפלאפון רק עם עין ימין? מה בעצם יהיה בערך מספר הפלוס שלי בשמאל? היא תוכל "לעזור" קצת לימין בלקרוא מהפלאפון או שהתמונה לקרוב משם תיהיה ממש מטושטת לגמרי? ושאלה אחרונה האם לדעתך כדי לעשות פשרה ולנסות לכוון בניתוח ל-1 בערך? תודה רבה!

כעיקרון עין שמכוונת לרחוק לא אמורה לראות כלל מקרוב אבל לפעמים יש הפתעות לטובה. אני לא הייתי מכוונת למינוס 1. הכי כיף לראות טוב ועם מינוס 1 זה לא לפה ולא לפה ....

03/06/2021 | 17:07 | מאת: אמיר

תודה. מה זה אומר הפתעות לטובה? וכמה לקרוב אני לא אראה? אפילו מהלפטופ לא אראה כלום?

נכון

31/12/2023 | 02:14 | מאת: אלי

חייב לשתף אותך שגם אני קרוב לגילך בשנתיים ומאוד מאוד קשה לי לקבל את העובדה שאני צריך לעבור בגיל כזה ניתוח קטרט זה אוכל אותי לגמרי אשמח לדבר איתך להתייעץ איך לקבל את זה

31/12/2023 | 02:15 | מאת: אלי

גם לי כזה בעקבות טראומה לעין מענף

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות