חוסר חדות בראיה לאחר קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

04/07/2021 | 09:25 | מאת: ג'ני

ד'ר נכבדה. עברתי לפני 6 ימים ניתוח קטרקט עם עדשה למרחק. בגדול, אני רואה יותר טוב ממה שראיתי עם המשקפיים אבל ממש ציפיתי לראיה למרחק ברורה וחדה יותר.! (זיהוי שלטי שמות רחוב למשל) וזה לא קורה. בעין השניה אעשה עדשה לקרוב. קודם עם המשקפיים מידה מינוס 8 וחצי ראיתי טלויזיה וכתוביות. עכשיו לא רואה כתוביות באופן ברור. זה יכול להיות בעיית התאמת עדשה? זה מדאיג אותי. תודה

עברו רק 6 ימים מהניתוח. הכי סביר שהראיה עוד תשתפר. אם לא יחול מספיק שיפור אז כנראה שיהיה צורך במשקפיים עם תיקון קטן. תאורטית ייתכן שיש בעיה בחישוב של העדשה אבל לא נשמע שכך הדבר. סטיות קטנות מהמתוכנן תתכנה תמיד ובמיוחד כשיש מספרים גבוהים מראש.

04/07/2021 | 11:57 | מאת: ג'ני

ברוב השתלות עדשה לרחוק בקטרקט לא אמורים להגיע ל 6/6. ?ואז לא להזדקק למשקפיים.? בביקורת יום למחרת בקריאת ספרות מהלוח ראיתי בשורות הקטנות יותר טוב רק כשקראתי דרך החרירים. אודה לתגובתך. )לצערי הרופא המנתח פחות סבלני לשאלות)

ברוב ההשתלות מגיעים ל-6/6 או קרוב לכך ללא משקפיים אבל לפעמים לא בשבוע הראשון.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות