בצקת בקרנית לאחר קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

18/06/2021 | 05:26 | מאת: תמיר

קורא שיש מצבים שלאחר ניתוח קטרקט נוצרת בצקת בקרנית. מה הסיבה להיווצרות? האם זה תלוי אופן ניתוח? האם זה נחשב סיבוך? האם יש פרמטרים הקשורים בקרנית - טרום ניתוח, כגון יובש, מספר משקפיים גבוה, קטרקט "קשה" _3 שתורמים להיווצרות הבצקת? אדם מן השורה שעובר קטרקט מה צריך לבדוק או לעשות להימנע מכך.

הבצקת נגרמת מהנוזלים שמוזרמים בעין בניתוח ומהאנרגיה של מכשיר ריסוק העדשה. גורמי סיכון לבצקת הינם- בעיית קרנית מסויימת בשכבת האנדותל (אפשר לעשות צילים מיוחד כדי לוודא שלא קיימת בעיה), קטרקט מתקדם במיוחד שמצריך ריסוק ממושך. כמו כן חשובה הטכניקה הניתוחית של המנתח. שימוש בלייזר יכול לעזור והוא במיוחד מוצדק במקרים של בעיה כזו בקרנית או קטרקט מתקדם מאד. אין קשר ליובש.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות