ניתוח קטרקט עם לייזר

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

11/06/2021 | 15:22 | מאת: הורין

הופנתי על ידי רופאת קופח לעבור ניתוח קטרקט. הייתי אצל מנתח אך לא הוסברה לי בכלל אופציה של קטרקט עם לייזר. נרשם עי המנתח ניתוח קטרקט + החלפת עדשה. אודה אם יוסבר לי מתי למה ועפ"י מה עושים עם לייזר או ללא לייזר. האם הרופא השמרן יותר עושה בשיטה הישנה ללא לייזר או לא קשור?? אם כן מה ההבדל? תודה רבה מראש על מענה

לגבי הרופא הספציפי- יש צורך לשאול אותו. אין חובה להשתמש בלייזר והשימוש בלייזר מייקר את הניתוח. הלייזר הינו סכין משוכלל שמסייע למנתח ועושה את הפעולות שלו בצורה מאד מדוייקת. הוא מסייע מאד במקרים מאד בפציפיים וברוב המקרים אינו חיוני.

11/06/2021 | 17:50 | מאת: הורין

אין שיקול כספי בכלל. אך אם יש פלוסים ללייזר ואכן נראה שיש יותר דיוק והמנותח רק מרוויח מכך. נראה לי שעדיף. ואולי מתוך שמרנות וותק של עשיית ניתוחיםללא ליעזר הרופא אמר שיבצע ללא לייזר. האם זה נכון שאם מבחינת נתוני העיניים 2 האפשרויות ניתנות לביצוע, הרי שעדיף לייזר? תודה רבה על תשובה. עוזר לי מאוד

אם המנתח מנוסה אז כמו שציינתי הייתרון שלו ברוב המקרים זניח.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות