תשובת אקו לב עובר שבוע 22

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

03/04/2019 | 19:57 | מאת: יעלי

היי לאחר אקו לב עובר נמסר כי יש פגם , חור במחיצה הבין חדרית : ismall perim vsd דוקטוס פתוח patent with rt to lt shunt כל השאר תקין לסיכום: small perimembranous vsd-dg מה הלאה?? נשלחתי לייעוץ גנטי דובר על מי שפיר... עד כמה זה חמור או לא התוצאות ומה מפה

יעל שלום, PERIMEMBRANOUS VSD הינו מום לבבי שכיח המתאר פגם בחלק הקרומי (העליון) של המחיצה בין חדרי הלב היום והוא הולך בסמיכות למומים גנטים יש חשיבות רבה בביצוע מי שפיר ובירור גנטי. ישנה לשיבות רבה להתייעץ עם קרדיולוג ילדים המומחה באקו לב עובר בכדי להבין ולהעריך ספציפית את הסיכון הקיים בעוברך. כמו גם החשיבות לנסות להעריך את ההתנהלות לאחר הלידה. כלומר : 1. פני לבירור גנטי 2. המשיכי מעקב אצל קרדיולוג ילדים המומחה באקו לב עובר בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים