דיגוקסין: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

הנזק האמיתי (והלא ידוע) של הקנאביס

היה לכם יום קשה בעבודה? יצאתם לנקות את הראש - ומישהו מהחברה הציע לכם ג'וינט? תחשבו פעמיים: שימוש במריחואנה (גראס) עלול לגרום נזקים נפשיים קשים, בפרט בקרב אנשים צעירים   השיח הציבורי הרחב, המתנהל בשנים האחרונות סביב נושא הלגליזציה של השימוש בסמים קלים, יצר בקרב הציבור (בכלל) ובקרב בני נוער (בפרט) את התחושה השגויה שהשימוש בקנאביס (מוכר גם בכינויים: מריחואנה, ג'וינט, גראס) יפתור את כל הבעיות והמצוקות. זאת, בעוד שבפועל קנאביס גורם נזק (לעיתים בלתי הפיך!) במערכת העצבים.   מהו הקשר בין קנאביס לבין מערכת העצבים? מערכת העצבים היא מעין אוסף של רשתות, המחברות בין חלקים שונים במוח. לכל רשת יש רצפטור (קולטן) שאחראי על העברת המידע והפקודות, מנקודה לנקודה.  קנאביס הוא סוג של צמח, המכיל חומרים כימיים פעילים, הידועים כבעלי השפעות פסיכו-אקטיביות ופיזיולוגיות שונות. חומרים אלה "מתיישבים" על רצפטורים מסוימים במערכת העצבים ומשבשים, מאטים ו/או מגבילים את...
ללמוד עוד על דיגוקסין
הנזק האמיתי (והלא ידוע) של הקנאביס-תמונה

היה לכם יום קשה בעבודה? יצאתם לנקות את הראש - ומישהו מהחברה...

מאת: ד"ר יעקב...
16/09/2018
הדיגוקסין החדש יושק בקרוב-תמונה

משרד הבריאות הודיע כי תרופת דיגוקסין חדשה, תחליף לתרופה...

מאת: מערכת zap...
25/07/2012
תינוק אכל צמח רעיל-תמונה

תינוק בן שנה טופל בבית חולים וולפסון לאחר שאכל מעלי צמח...

מאת: מערכת zap...
08/05/2012
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לדיגוקסין?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

דיגוקסין: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום איך התרופה רמוטיב 500 מ"ג לחרדה אם הלב ? בסדר ? לא בסדר ? יכול לפגוע ?

שלום כי יש קרדיולוג שאמר לי ששאלתי אותו כך: מפחית יעילות של: קומדין, דיגוקסין, חוסמי תעלות סידן ותרופות ממשפחת הסטטינים. לא ידוע לי על השפעה אחרת על הלב. שאלתי אליך טוב לא טוב ללב ? הרמוטיב

טוב בטח לא. אבל גם אין לו השפעה רעה ישירה.

שלום, רציתי לדעת מאילו תרופות יש להיזהר ולהימנע מהשימוש בהם כאשר סובלים מ-SVT ׁ. הרבה פעמים אני מפחדת שתרופות מסוימות יעוררו לי התקפים אז אני נמנעת מהשימוש בהם. למשל: האם יש בעיה עם אנטיביוטיקה מסוימת? תרופות ממשפחת הNSAID? אדקס לכאבי מחזור? שאלה נוספת הרבה טוענים שמגנזיום יכול לעזור להפרעות קצב, האם יש לכך איזושהי תמיכה במחקרים? תודה מראש

שלום, קודם כל טיפול בתרופות ממשפחת ה- NSAIDS אינו מועדף בחולים עם הפרעות קצב ומחלות לב, ולכן עדיף להימנע. מבחינת תרופות שמחמירות : These include primarily the antiarrhythmic drugs (IA, IC, sotalol and bepridil), digitalis, sympathomimetics and phosphodiesterase inhibitors. These complications may be toxic or idiosyncratic, in patients with or without cardiac disease, and may also occur with other drugs: vasodilators and anti-anginal drugs (lidoflazine, vincamine, fenoxedil), psychotropic agents (phenothiazine and imipramine), antimitotics, antimalarials (chloroquine) or antibiotics (erythromycin, pentamidine). The prognosis is severe and the treatment is often difficult which makes prevention, helped by repeated surface ECG (or Holter monitoring), very important with careful assessment of patients at risk.

שלום, אימי בת ה-83 אושפזה לאחר הסתבכות של אי ספיקת לב שהשפיעה לרעה על הריאות, ונוצר מצב בו נערכנו לאבלציה והשתלת קוצב שבוטלה ברגע האחרון עקב כך שלבסוף העמסת דיגוקסין הורידה את הדופק מ-150 לנורמלי. בבית חולים שיקומי החליפו את הדיגוקסין עקב תופעות לוואי לביסופרולול, וכיום לאחר הורדת המינון מ-15 מ"ג ליום ל-2.5 מ"ג עדיין יש מצבים בהם הדופק מתחת ל-40 ולאחר מאמץ קל מעל 150 למשך כחצי שעה. האם במצב כזה עדיף לשקול שוב את הליך האבלציה ?- יש לציין עוד כי בשיקום התגלו ממצאים באק"ג שלא היו לפני כן כגון: פרפור עליות,LAFB,CRBBB ( כיום מטופלת גם בפוסיד ומדללי דם עם סטורציה של 92 בערות ו- 86 בשינה ) תודה רבה למשיב :)

מן הסתם חסרה אינפורמציה במה שכתבת כדי לתת לך תשובה מדויקת. באיזה אבלציה מדובר ? אבלציה של פרפור פרוזדורים? אבלציה אחרת? אם יש לאמא גם דופק איטי מתחת ל 40 וגם דופק מהיר מעל 150 יתכן שתזדקק להשתלת קוצב על מנת שניתן יהיה לטפל בתרופות בדופק הגבוה מבלי חשש שהדופק כתוצאה מהטיפול יהיה נמוך מדי.

תודה על תשובתך מדובר באבלציה של av node והשתלת קוצב לב. הבנתי שעל אף גילה מהבוגר זה לא כרוך בסיכון גבוה..

אפשר בבקשה להתייחס לשאלתי ?

מה השאלה ?

אבא בן 83 לאחר אירוע לב קיבל דיגוקסין במשך כחודש , אושפז שוב בבית חולים עם מים בריאות וקוצר נשימה ,בחילות, הקאות ושילשולים - לעיתים בלתי נשלט -מצב כללי ישנוני ואפתי,הפסיקו את הטיפול בתרופה מזה כארבעה חמישה ימים, הרופאים מניחים כי תופעות אלה הינן תופעות לוואי של התרופה, הסימטומים לא נעלמו, האם זהו משך זמן סביר ?האם המצב הפיך? ואם כן תוך כמה זמן יש לצפות לחזרה לתפקוד קודם והעלמות התופעות של בחילות ושילשול?

אלה יכולת להיות תופעות של דיגוקסין. יש לגשת לבדיקה דחופה בחדר מיון. לבצע בדקית רו=מת תרופה בדם. בברכה, דר׳ דדשב

ראשית - תודה על המענה שנית - השאלה הייתה - מה משך הזמן בו אמורות להתפוגג תופעות הלוואי של הרעלת הדיגוקסין? והאם יש לצפות לחזרה לתפקוד קודם

בדך כלל במידה ותפקוד כליתי תיקן - חמש מחציתי חיים של תרופה בגוף, מחזור אחד 36 שעות.