מדידת חום השחר לבדיקת ביוץ

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

18/03/2020 | 07:35 | מאת: נוי

היי, אנחנן מנסים להרות ורציתי להתייעץ לגבי מועד הביוץ שלי.. אנחנו זוג דתי, ביום שני התחילן לי הפרשות של ביוץ וזה גם היה יום המקווה.. אתמול כל היום היו לי כאבים בחזה וכשבדקתי ביוץ בערכת ביוץ יצא שלילי, היום מדדתי חום בבוקר (כמו בכל בוקר) והייתה עליה מ35.4 ל36.1 האם פספסתי את הביוץ? או יותר נכון מתי סביר שהיה ביוץ ביום שני או שלישי? ובאופן כללי איך אני יכולה לדעת מתי אני מבייצת בצורה קצת יותר טובה ? כבר כמה פעמים שפספסנו את הביוץ שלי 😞

19/03/2020 | 17:24 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום נוי, על פי הנתונים קשה לי לקבוע אם בייצת ביום שני או שלישי, שני הימים אפשריים. מדידות חום בבוקר אינן אמינות ומספקות על מנת לקבוע מועד ביוץ, וכך גם ערכות הביוץ הביתיות. במידה והמחזור שלך סדיר אני מציע לקיים יחסים החל מיום המקווה ולמשך מספר ימים (כל יום). במידה ולא תצליחי להרות ככה במשך חצי שנה אז תפני לרופא הנשים שלך והוא ישקול הפניה לרופא פריון (זה תלוי בגיל שלך ובעוד מספר שאלות שצריכות להישאל על מנת לשלול בעיות פריון אפשריות). בהצלחה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון